De ooit verboden Vigilante-app waarschuwt nu voor noodsituaties in de buurt

Inwoner

Eind vorig jaar bracht Sp0n een mobiele Vigilante-app uit die je moest waarschuwen voor misdaden en noodsituaties in de buurt. Of liever gezegd, het probeerde de app vrij te geven -- Apple trok snel de titel weg nadat hij zich zorgen had gemaakt dat de naam en de focus gebruikers aanmoedigden om zichzelf in gevaarlijke situaties te storten. Na een paar maanden van retooling is het echter terug. De vernieuwde Citizen voor Android en iOS waarschuwt je nog steeds wanneer iemand in de buurt een noodgeval heeft gemeld aan 911, maar de nadruk ligt deze keer op veiligheid. Als er een overval aan de gang is in de straat, wordt u aangemoedigd om deze te vermijden. Mocht je echter verstrikt raken in een incident, dan heb je tools tot je beschikking.

Je kunt live video van anderen bekijken als je tevreden bent om weg te blijven, maar je kunt ook jezelf streamen als je niet direct in gevaar bent. Het is ook mogelijk om met medegebruikers te chatten over een bepaald incident, waarbij details worden ingevuld die anderen mogelijk over het hoofd hebben gezien. Voor de ontwikkelaars draait het allemaal om het bevorderen van transparantie -- Citizen laat je niet alleen weten wat er in je buurt gebeurt, maar moedigt ooggetuigen aan om incidenten te documenteren om criminelen te pakken en politiegeweld te voorkomen.Citizen is momenteel alleen beschikbaar in New York City, zij het met een goede reden: de makers werken samen met stadsfunctionarissen en gemeenschapsleiders om ervoor te zorgen dat de app hun advies weerspiegelt. Zal het beter gaan dan Vigilante? Het is moeilijk te zeggen. Sp0n lijkt wat lessen te hebben geleerd van Vigilante, en het heeft de steun van Def Jam Records' Russell Simmons, die zegt dat hij 'nauw heeft samengewerkt' aan het project. Die optie voor livestreaming kan mensen echter verleiden om dichterbij te komen dan zou moeten. Ook kan het vermogen van de app om historische noodgegevens te tonen onbedoeld stereotypen over de veiligheid van bepaalde buurten versterken, zelfs als het praktische risico erg laag is. Toch kan dit van onschatbare waarde zijn om zowel geweld te vermijden als mensen ter verantwoording te roepen.

Aanbevolen verhalen

Vertrouw op Secure Messaging App Patches kritieke bugs

Confide zei dat de problemen, waardoor een aanvaller zich onder meer als een Confide-gebruiker kon voordoen, nu zijn opgelost.

Vimeo ondersteunt nu 360-graden video

Virtual reality-hardware zou nergens zijn zonder inhoud om erop te spelen - daarom besteden zoveel grote videobedrijven middelen aan meeslepende, 3 ...