Onze kijk op de nieuwe Microsoft Office Web Apps

Met Microsoft Web Apps kunt u MS Office-documenten via internet bewerken, bekijken en delen met dezelfde functionaliteit als hun desktopsuite. Ze hebben onlangs een beperkte technische preview voor gebruikers gelanceerd vorige week en vandaag zullen we kijken naar wat ze tot nu toe te bieden hebben.

Overzicht

Microsoft Web Apps is een nieuwe dienst die samenvalt met de lancering van Office 2010. Met Web Apps kunt u documenten delen, lezen, bewerken en creëren via uw browser. Dit zal een gemakkelijke samenwerking met andere vrienden en collega's mogelijk maken om belangrijke projectresultaten veel sneller te krijgen. Het is vergelijkbaar met de manier waarop Zoho of Google Docs samenwerking mogelijk maken, maar hierdoor kunt u het exacte uiterlijk van het bureaubladdocument behouden en kunt u bewerken met de bekende Office-tools.Op dit moment komen de bestanden waarmee u werkt van uw Live SkyDrive en van daaruit kunt u rechten beheren en bestanden ordenen.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 1

U kunt de documenten openen en gebruikers toestaan ​​opmerkingen over de documenten te maken terwijl aan een project wordt samengewerkt.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 2

Blader door om toegang te krijgen tot de verschillende beschikbare documenten en merk ook op dat elk document zijn eigen URL heeft om te delen.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 3

Maak en bewerk nieuwe Office-documenten rechtstreeks op de Web Apps-pagina.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 4

Bewerkmachtigingen en bepaal wie toegang heeft tot de documenten en of ze documenten alleen kunnen lezen of bewerken.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 5

Een ding om op te merken is dat u de Office 2007-indeling (.xlsx .pptx .docx) of hoger moet gebruiken. Als u een document in een ouder formaat wilt bewerken, zal de site het voor u converteren.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 6

Microsoft Word

Vanaf dit moment kunnen Word-documenten alleen worden gelezen zonder bewerkingsmogelijkheden, maar merk op dat elk geüpload Word-document er net zo goed uitziet in de browser als op de desktopversie.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 7

Als iets nog niet beschikbaar is, laten ze je dat weten, in dit geval is er nog geen bewerking in Word.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 8

Een MS Word-document bekijken in Google Chrome.

Excel

Nadat u een document hebt geopend, kunt u op de knop Bewerken klikken om wijzigingen aan te brengen. Hier kunt u zien dat de functionaliteit van het tabblad Start op het lint beschikbaar is.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 10

Er is ook beperkte functionaliteit op het tabblad Invoegen, ook voor hyperlinks en tabellen.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 11

Mogelijkheid om nieuwe Excel-werkmappen te maken.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 12

Een blik op een gloednieuw werkblad.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 13

Een Excel-document bewerken in de Firefox-browser.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 14

Een Excel-werkblad bewerken in Google Chrome.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 15

Power Point

Er is momenteel ook een beperkte hoeveelheid functionaliteit voor PowerPoint.

Het bevat de tabbladen Start, Invoegen en Weergeven met verschillende bewerkingsfuncties. Op dit moment kun je niet veel bewerkingen uitvoeren, maar je kunt wel wat basisaanpassingen doen.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 17

U kunt naar de weergave Diavoorstelling gaan om een ​​presentatie in de browser te bekijken.

Een PowerPoint-presentatie bewerken in Firefox.

Een nieuwe dia maken in een PowerPoint onder Google Chrome.

onze-blik-naar-de-nieuwe-microsoft-office-web-apps foto 20

Conclusie

Houd er rekening mee dat dit nog een technische preview is en nog niet fungeert als een volwaardige kantoorsuite. Het ziet er veelbelovend uit en zou de productiviteit moeten helpen nadat alles is opgepoetst. Een ding dat lijkt te ontbreken, en dit kan te wijten zijn aan vroege ontwikkeling, is dat de online documenten niet automatisch worden opgeslagen tijdens het bewerken. U kunt echter op elk moment een momentopname van het document maken of naar binnen gaan en het handmatig opslaan. Wat de verschillende webbrowsers betreft, ontdekte ik dat Internet Explorer en Firefox prima leken te werken, Google Chrome een beetje buggy was en dat Opera helemaal geen liefde is, behalve het kunnen downloaden van de bestanden.

Probeer Office Web Apps zelf uit

Als u Office Live Apps zelf wilt uitproberen, heeft u eigenlijk alleen een Windows Live-account en enkele MS Office-documenten nodig.

Doe vandaag nog mee aan de alleen-uitnodigende Office Live Web Apps-preview – via Lifehacker en Digital Inspiration

Meer verhalen

Migreer XP naar Windows 7 met Easy Transfer via het netwerk

Als u een nieuwe computer met Windows 7 aanschaft en uw huidige computer draait op XP, kan de gedachte aan het overzetten van uw bestanden en instellingen behoorlijk ontmoedigend zijn. Microsoft heeft een programma gemaakt met de naam Windows Easy Transfer dat al is opgenomen in Vista en kan worden gedownload voor XP en 2000. Hier hebben we:

Avant Window Navigator voor Ubuntu Linux

Avant Window Navigator (AWN) is een applicatiestarter en -dock die je Linux-ervaring opnieuw zou definiëren. Het goede deel is dat het in hoge mate aanpasbaar is en daarom perfect past bij je Ubuntu-thema. Laten we eens kijken hoe u AWN op uw Ubuntu-machine kunt installeren en aanpassen.

Brand elk type videobestand om op een dvd-speler af te spelen

In plaats van videobestanden op je pc te bekijken, is het fijn om een ​​schijf te hebben die je in elke speler kunt stoppen om vanaf andere locaties te bekijken. Vandaag bekijken we DVD Flick ... een gratis en open source dvd-authoringtool die wordt gebruikt om een ​​afspeelbare dvd te maken van verschillende videobestandsindelingen.

Digitale media delen met andere computers op een thuisnetwerk met Windows 7

Met Windows Media Player 12, dat bij Windows 7 wordt geleverd, kunt u uw machine eenvoudig veranderen in een mediaserver om muziek, films en foto's naar andere computers en apparaten in uw thuisnetwerk te streamen. Vandaag laten we u zien hoe u streaming instelt en gebruikt.

Verwijder hardnekkige malware met SuperAntiSpyware

Tijdens onze serie over hoeveel een probleem malware kan zijn, hebben we drie van de beste hulpprogramma's bekeken die het kunnen elimineren. We zouden echter nalatig zijn als we niet een andere vertrouwde topkeuze zouden behandelen, genaamd SuperAntiSpyware, die meer dan een miljoen bedreigingen kan detecteren en verwijderen.

Vervang Windows Live Messenger door Emesene

Ben je het opgeblazen gevoel van Windows Live Messenger beu en zou je willen dat er een eenvoudigere en schonere vervanging was waarmee je je live.com- en hotmail.com-accounts zou kunnen gebruiken? Zoek niet verder, nu kun je al die boodschapper-goedheid hebben met Emesene!

Vrijdagpret: Sloopstad

Weer een week achter de rug en het is tijd om te ontspannen en een flashgame te spelen tijdens de bedrijfstijd. Voor de Friday Fun van vandaag bekijken we het leuke en uitdagende physics-spel Demolition City.

Hoe de Windows 7 RC te upgraden naar RTM (definitieve release)

De definitieve versie van Windows 7 is gisteren uitgebracht voor MS Technet-abonnees, maar u kunt niet rechtstreeks upgraden vanaf een pre-releaseversie - tenminste, niet zonder een snelle en gemakkelijke oplossing, en we hebben u gedekt.

Eenvoudig bestanden versnipperen met Moo0 File Shredder

Heeft u een kleine maar effectieve app nodig om bestanden op uw computersysteem te vernietigen? Nu kunt u klein en effectief zijn met Moo0 File Shredder.

Miro 2.5 verbetert snelheid en prestaties voor Windows-, Linux- en Mac-versies

Als u op zoek bent naar een gratis en gebruiksvriendelijke desktoptoepassing voor het beheren van online audio- en video-inhoud, is het de moeite waard om de nieuwste versie van Miro te bekijken. De laatste keer dat we naar de Open Source-videospeler en podcastclient keken, was iets minder dan een jaar geleden en sindsdien hebben ze het veel verbeterd.