Onze kijk op XP-modus in Windows 7

Als u zich zorgen maakt dat sommige van uw oude maar vertrouwde softwaretoepassingen niet op Windows 7 kunnen worden uitgevoerd, lost Microsoft het probleem op met de XP-modus. Vandaag brengen we u een overzicht van de XP-modus door te kijken hoe u het installeert, hoe het eruit ziet en bepaalt of uw systeem het kan uitvoeren.

Opmerking: XP-modus is een afzonderlijke download die alleen werkt in de Windows 7 Professional-, Enterprise- en Ultimate-edities.

Kan mijn computer de XP-modus gebruiken?Als je een nieuwe computer hebt, mag je ervan uitgaan dat deze XP-modus zou moeten kunnen draaien, toch? Niet noodzakelijk. Uw systeem-CPU moet hardwarevirtualisatie kunnen ondersteunen. Een Intel-processor maakt gebruik van Intel-virtualisatietechnologie en een AMD-processor zou AMD-V zijn met hun virtualisatiemogelijkheden. Een van de gemakkelijkste tools die ik heb gevonden, is SecurAble van de Gibson Research Company. Het vereist geen installatie en vertelt u snel of uw CPU in staat is tot hardwarevirtualisatie.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 1

Als het niet beschikbaar of vergrendeld is, kunt u mogelijk naar het systeem-BIOS gaan en het activeren. Kijk goed in het BIOS, want de instelling is niet altijd duidelijk aangegeven. Als u het nog steeds niet ziet, kunt u mogelijk bijwerken naar de nieuwste versie van de fabrikant en het aan het werk krijgen. Zorg ervoor dat u weet wat u doet bij het bijwerken van uw systeem-BIOS en volg alle stappen van de fabrikant, anders kunt u van de pc een gigantisch papiergewicht maken.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 2

Als uw systeem geen hardwarevirtualisatie ondersteunt, kunt u de XP-modus helaas niet uitvoeren.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 3

Installeer XP-modus voor Windows 7

Om alles aan de gang te krijgen, heb je een aantal bestanden nodig (links hieronder) en de eerste die je moet downloaden en installeren is de Windows XP-modus.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 4

Ten tweede, download en installeer Windows Virtual PC. Na het installeren van deze is een herstart vereist.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 5

Nadat u terug bent van het opnieuw opstarten, gaat u naar het menu Start en klikt u op Windows Virtual PC.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 6

Voer een wachtwoord in voor de VM en klik op Inloggegevens onthouden als u dit niet elke keer wilt invoeren wanneer deze wordt gestart.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 7

Ga akkoord met de EULA en kies of u automatische updates wilt of niet.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 8

Wacht een paar minuten terwijl het wordt ingesteld.

Nu bent u klaar om de XP-modus te gaan gebruiken.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 10

XP-modus gebruiken

Als je ooit eerder XP of een ander besturingssysteem op een virtuele machine hebt uitgevoerd, zou het bekend moeten zijn om de XP-modus in Windows 7 te gebruiken. XP werkt zoals het zou werken op een stand-alone machine. U kunt op dezelfde manier door het besturingssysteem navigeren als u normaal zou doen. Er is geen aanwijzeropname zoals bij andere VM-apps, klik gewoon op het scherm om het XP-besturingssysteem te bedienen.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 11

De versie van Windows is XP Professional SP3.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 12

U kunt eenvoudig de opdracht Ctrl+Alt+Del verzenden. Om de machine de eerste keer volledig uit te schakelen, moet u deze via dit scherm afsluiten.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 13

U kunt ook USB-drives gebruiken, klik gewoon op USB op de werkbalk en kies de drive die u door XP Mode wilt laten herkennen.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 14

Het deelt schijven die zijn verbonden met de Windows 7-machine met de XP VM.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 15

Hoewel spelen in XP op je Windows 7-machine cool is, is de belangrijkste reden voor XP-modus om applicaties uit te voeren die alleen met XP werken op het nieuwe besturingssysteem. U moet eerst het XP-compatibele programma op de virtuele machine installeren, net zoals u normaal zou doen. In dit voorbeeld heb ik de old school MusicMatch Player versie 7.5 op de XP VM geïnstalleerd.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 16

Om de apps in XP-modus uit te voeren, moet u eerst de VM afsluiten.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 17

Ga vervolgens naar het menu Start en Windows Virtual PC XP Mode Applications en de app die u wilt uitvoeren.

onze-kijk-naar-xp-modus-in-windows-7 foto 18

Het proces van de virtuele machine start, maar u ziet niet het hele besturingssysteem, alleen de toepassing die u wilt uitvoeren. U kunt het gebruiken net zoals u zou doen als het op Windows 7 was geïnstalleerd.

U kunt ook naar de VM-instellingen gaan en dingen wijzigen zoals het toewijzen van meer geheugen, harde schijven, netwerkinstellingen ... enz.

Conclusie

Deze functie is voornamelijk gericht op bedrijven die eigen apps hebben die alleen met XP werken, maar een professionele nerd kan zeker goed gebruik maken van deze functie. Ik heb dit getest op een Windows 7 32-bits machine met 3 GB RAM en alles verliep erg soepel. Ik heb rapporten gelezen waarin staat dat de prestaties langzamer zijn op notebooks en desktops met langzamere hardware, maar je moet het zelf proberen om daar achter te komen. Het werkt ook met virtuele harde schijven die zijn gemaakt op de Windows 7-machine, wat best cool is om eenvoudig bestanden te delen. Als je een harde kern bent en hardware hebt die de XP-modus aankan, zou dit je op weg moeten helpen bij het vinden van coole manieren om het te gebruiken.

Download XP-modus en Windows Virtual PC

Download SecurAble

Meer verhalen

Zoek websites vanaf uw bureaublad in Windows 7 met zoekconnectoren

De nieuwe Windows 7 Search is sterk verbeterd ten opzichte van eerdere versies en stelt u in staat om naar gegevens te zoeken op lokale en netwerkcomputers. Vandaag gaan we nog een stap verder en laten we u zien hoe u de zoekmogelijkheden kunt uitbreiden naar sites op internet.

Voeg het bladwijzermenu toe aan uw bladwijzerwerkbalk met Bookmarks UI Consolidator

Ooit gewenst dat u uw bladwijzermenu en bladwijzerwerkbalk met elkaar zou kunnen combineren? Dat kan nu met Bookmarks UI Consolidator.

IBM Lotus Symphony is een gratis alternatief voor MS Office

In deze moeilijke economische tijden kan het frustrerend of onmogelijk zijn om veel geld uit te geven voor de MS Office-productiviteitssuite. Vandaag bekijken we IBM Lotus Symphony, een volledige suite van kantoor-apps gebouwd op Open Office-technologie en hoogwaardige documenten en presentaties produceert.

ChromePlus – Verbeterde versie van de Chromium-browser

Ben je dol op het gebruik van Google Chrome, maar zou je willen dat er wat extra functies ingebouwd waren? Nu kun je nog steeds genieten van al die Chrome-goedheid en meer met ChromePlus.

Vrijdagpret: Saunavihta Yetis

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om de chaotische werkweek te beëindigen met een leuke flashgame. Vandaag bekijken we Saunavihta Yetis, een uitdagend en leuk op fysica gebaseerd spel.

Nieuwe functies in WordPad en Paint in Windows 7

WordPad en Paint worden vaak over het hoofd gezien als accessoires die sinds 95 in alle versies van Windows zijn opgenomen. Ze zijn nog steeds inbegrepen in Windows 7 en hebben nu een nieuw uiterlijk met enkele verbeterde functies. Hier zullen we enkele van de nieuwe verbeteringen bekijken.

Onze kijk op de nieuwe Microsoft Office Web Apps

Met Microsoft Web Apps kunt u MS Office-documenten via internet bewerken, bekijken en delen met dezelfde functionaliteit als hun desktopsuite. Ze hebben onlangs een beperkte technische preview voor gebruikers gelanceerd vorige week en vandaag zullen we kijken naar wat ze tot nu toe te bieden hebben.

Verberg Flash-animaties in Google Chrome

Op zoek naar een gemakkelijke manier om met die vervelende flash-elementen op webpagina's om te gaan tijdens het browsen met Chrome? Dat kan nu met het BlockFlash2-gebruikersscript.

Assistent voor programmacompatibiliteit uitschakelen in Windows 7 en Vista

Als u een beheerder bent en uw werk snel gedaan wilt krijgen, kan het vervelend zijn dat de Assistent voor programmacompatibiliteit constant verschijnt. Vandaag bekijken we hoe u deze functie kunt uitschakelen als u de zeurderige berichten beu bent.

Een aangepaste bladwijzerpagina maken in Firefox

Op zoek naar een leuke en creatieve manier om uw favoriete bladwijzers in webpagina-indeling weer te geven en te openen? Nu kunt u beide doen met MyBookmarks voor Firefox.