Onze kijk op Microsoft Security Essentials Beta

De bètaversie van Microsoft Security Essentials (voorheen met de codenaam Morro) is gisteren uitgebracht en hier gaan we kijken wat u kunt verwachten. Dit nieuwste beveiligingsaanbod van Redmond is een antivirusprogramma dat bedoeld is om naast Windows Defender en Firewall te draaien om de plaats in te nemen van hun stopgezette OneCare.

Essentiële beveiliging gebruiken

De installatie is snel en eenvoudig volgens de installatiewizard. Het downloadbestand is minder dan 8 MB en verbruikt weinig systeembronnen in vergelijking met andere antivirusprogramma's die er zijn.U moet uw exemplaar van Windows valideren tijdens de installatie.

onze-blik-naar-microsoft-security-essentials-bèta foto 2

Na validatie en installatie van het programma kunt u direct controleren op updates en uw systeem scannen.

onze-kijk-naar-microsoft-security-essentials-bèta foto 3

U krijgt een voortgangsupdatescherm terwijl u de database-updates uitvoert.

onze-kijk-naar-microsoft-security-essentials-bèta foto 4

De gebruikersinterface is intuïtief en mooi ingedeeld, waardoor het gemakkelijk is om meteen te worden beschermd. U kunt kiezen tussen snelle, volledige en aangepaste scans en realtimebeveiliging is standaard ingeschakeld.

Ga naar het tabblad Instellingen om het scanschema aan te passen.

onze-blik-naar-microsoft-security-essentials-bèta foto 6

Wijzig de instellingen voor realtime beveiliging of schakel deze uit in de instellingen.

onze-blik-naar-microsoft-security-essentials-beta foto 7

In Instellingen kunt u ook het Microsoft SpyNet-lidmaatschap wijzigen waarbij Basic standaard is ingeschakeld. Als u het Advanced-lidmaatschap kiest, worden er veel meer gegevens naar Microsoft verzonden, waaronder locaties, bestandsnamen en meer informatie over mogelijk schadelijke software. Als u zich zorgen maakt over de hoeveelheid gegevens die wordt verzonden, moet u hun privacyverklaring raadplegen.

onze-kijk-naar-microsoft-security-essentials-bèta foto 8

Wanneer een scan is voltooid, ziet u de resultaten in het hoofdscherm.

onze-blik-naar-microsoft-security-essentials-beta foto 9

Over het algemeen voert Security Essentials een snelle scan uit en verbruikt het weinig systeembronnen. We hebben het uitgevoerd op een Windows 7 (32-bit) machine met een Intel Dual Core-processor en 3 GB RAM en alles verliep soepel.

onze-blik-naar-microsoft-security-essentials-bèta foto 10

Volgens hun site bieden ze slechts 75.000 bèta-exemplaren aan en je moet je aanmelden voor een Microsoft Connect-account om het te krijgen. Als je een early adopter bent en de bèta wilt uitproberen, klik dan op de onderstaande link voordat deze niet beschikbaar is. Op dit moment staat de officiële release gepland voor ergens in september.

onze-blik-naar-microsoft-security-essentials-bèta foto 11

Microsoft Security Essentials

Meer verhalen

Voeg Google-gadgets toe aan uw bureaublad

Een van de nieuwe trends op het gebied van computergebruik is het gebruik van desktopgadgets, kleine applicaties die op uw desktop worden uitgevoerd. Als je vandaag van desktopgadgets voor werk of ontspanning houdt, zullen we de beschikbare gadgets van Google bekijken en bekijken hoe je ze kunt krijgen.

Problemen met scrollen in Firefox met Dell Synaptics Touchpad oplossen

Zoals de meeste vaste lezers weten, heb ik onlangs kunnen genieten van een supergladde nieuwe Dell-laptop - er is slechts één klein probleem: mijn touchpad scrollt gewoon niet in Firefox!

Lees Wall Street Journal-artikelen zonder een dubbeltje te betalen (legaal)

Hoe vaak heb je op een link naar een Wall Street Journal-artikel geklikt, om vervolgens tegen hun betalende muur aan te lopen? Het is razend, je krijgt maar een paar zinnen te lezen... maar je kunt het hele artikel, legaal, gratis lezen.

Week in Geek – De gelikte Windows 7 File Copy Animation Edition

Eerder deze week op Lifehacker heb ik een paar van de echt gelikte functies opgeschreven waar ik van ben gaan houden in Windows 7 ... maar ik vergat een kleine functie te noemen met een heel grote impact op hoe je je computer gebruikt.

Vrijdagpret: Boxhead The Zombie Wars

We hebben weer een vrijdag gehaald en vandaag zullen we kijken naar een geweldige manier om je frustratie te uiten door zombies te doden in Boxhead The Zombie Wars.

Sla meerdere bijlagen tegelijk op in Outlook 2007

Je zou willen dat je collega's en collega's je verschillende documenten zouden sturen, allemaal gecomprimeerd in één bestand, maar zo vaak is dat niet het geval. Hier zullen we kijken naar het in één keer opslaan van meerdere bijlagen bij je harde duik.

Open de privé-navigatiemodus van IE op de gemakkelijke manier

De privé-navigatiemodus van Internet Explorer is een uitstekende manier om te verbergen waar u naar kijkt voor nieuwsgierige blikken, maar het is normaal gesproken verborgen onder een menu ... maar we kunnen het gemakkelijker maken om toegang te krijgen.

Houd huiswerkopdrachten bij met Soshiku

Vandaag bekijken we Soshiku, een gratis online service voor middelbare scholieren en studenten die helpt bij het plannen en bijhouden van huiswerkopdrachten. Soshiku stuurt u herinneringsmeldingen via e-mail en sms naar uw mobiele telefoon.

Kantaris is een unieke mediaspeler op basis van VLC

Wat krijg je als je het speelt-alles-aspect van VLC combineert met de prettige interface van Windows Media Player? Vandaag laten we je de superstrakke Kantaris-mediaspeler zien.

Luister en neem meer dan 12.000 online radiostations op met RadioSure

Komt u een interessant online radiostation tegen en wilt u het programma eenvoudig kunnen opnemen? Vandaag zullen we kijken naar een geweldige gratis applicatie waarmee je gemakkelijk door meer dan 12.000 online radiostations kunt bladeren en ze met één klik kunt opnemen.