Onze praktische kijk op Mozilla Thunderbird 3.0

Hoewel Outlook de zakenwereld kan runnen, kunt u thuis elke e-mailclient gebruiken die u maar wilt, en Thunderbird is een geweldige keuze. Het is een tijdje geleden sinds een grote nieuwe Thunderbird-release, en vandaag bekijken we de functies van versie 3.0 en wat u kunt verwachten.

Installatie en configuratie

Wanneer u met de installatie begint, kunt u kiezen voor Standaard of Aangepast. De enige extra dingen die u kunt wijzigen met een aangepaste installatie, zijn de installatiemap, snelkoppelingen en de map Startmenu. De meeste gebruikers zouden in orde moeten zijn met de standaardinstallatie.onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 1

Na de installatie start Thunderbird op en kunt u selecteren waarvoor u het als standaardclient wilt gebruiken. Als u dit bericht niet elke keer wilt zien wanneer u Thunderbird start, schakelt u het selectievakje Altijd deze controle uitvoeren bij het starten van Thunderbird uit.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 2

Migratie-assistent start als u een oudere versie van Thunderbird op uw systeem heeft en migreert e-mails en mappen naar de nieuwe versie.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 3

Terwijl de migratie-assistent is voltooid, heeft u de mogelijkheid om de nieuwe of originele werkbalk en de modus Slimme mappen te gebruiken. Als u niet meteen wilt kiezen ... geen zorgen, u kunt er later op elk moment toegang toe krijgen.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 4

Het toevoegen van uw Hotmail- of Gmail-account is eenvoudig. Het is niet zo ingewikkeld als bij andere clients ... voer gewoon het account en wachtwoord in. U hoeft geen IMAP-, SMTP-, TLS-instellingen te kennen, de wizard controleert een database en vindt de juiste instellingen voor uw account.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 5

Thunderbird 3.0-functies

Thunderbird heeft nu een gebruikersinterface met tabbladen zoals de meeste webbrowsers, zodat u gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende berichten en zoekopdrachten.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 6

Over zoekopdrachten gesproken, het is sterk verbeterd en snel. Het biedt ook verschillende zoekopties die gemakkelijk te wijzigen zijn vanuit het zoekvak.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 7

Het biedt een gemakkelijke manier om door de berichten die u zoekt te filteren met behulp van verschillende criteria.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 8

Zoekresultaten bieden naast de resultaten een tijdlijn. U kunt op de tijdlijn klikken om een ​​zoekopdracht in verschillende perioden te verfijnen.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 9

Je kunt ook in een meer geavanceerde modus gaan en specifieke informatie vinden die je zoekt in het onderwerp, de hoofdtekst, het CC-veld, de prioriteit, de status en meer.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 10

Een gemakkelijk toegankelijk adresboek met één klik. Klik met de rechtermuisknop op een adres en voeg het toe aan uw contacten.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 11

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 12

De optie Slimme mappen is standaard ingeschakeld en voegt meerdere accountinboxen samen. Dit maakt het beheer van berichten eenvoudiger door mappen zoals Inbox, verzonden of archieven te combineren. Klik op Bekijken op de werkbalk, ga naar Mappen en daar kunt u de mapindeling wijzigen.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 13

Het heeft nu ook een Add-ons Manager zoals in Firefox. U hoeft de website niet te bezoeken om ernaar te zoeken, gebruik gewoon de manager om de gewenste te zoeken en te installeren.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 14

De Activity Manager is een one-stop-plek die de verschillende acties registreert die u met uw e-mail hebt ondernomen. Het neemt het giswerk weg om erachter te komen wat er met een bericht is gebeurd. Het is goed als je weet wat ik in godsnaam met dat e-mailmoment heb gedaan.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 15

Attachment Reminder is ook een leuke functie. Zijn er tijden geweest tijdens een drukke dag dat u het had over een document of bestand dat als bijlage bij uw e-mail was gevoegd, en vervolgens vergeet om het bij te voegen? Bijlageherinnering zoekt naar trefwoorden die verband houden met bijlagen in de berichttekst, en laat een herinnering verschijnen waarop u kunt klikken om deze toe te voegen.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 16

Er zijn betere beveiligingsfuncties opgenomen, zoals uw antivirus-app toestaan ​​om een ​​verdacht virus in een bijlage te analyseren en zelfs in quarantaine te plaatsen. Het heeft ook een interessante anti-phishing-functie die een bericht analyseert op veelgebruikte phishing-technieken. Het zal u ook waarschuwen wanneer u op een link in een e-mail klikt die u naar een andere site brengt dan de site die wordt weergegeven in de URL.

onze-hands-on-blik-op-mozilla-thunderbird-30 foto 17

Conclusie

Over het algemeen moet ik zeggen dat het het wachten waard is geweest en Thunderbird 3.0 is een grote verbetering ten opzichte van eerdere versies. Het is snel, heeft een schonere gebruikersinterface en is gemakkelijker om e-mails te zoeken en te beheren. De nieuwe functies zoals de interface met tabbladen en Add-ons Manager maken het intuïtief om te gebruiken voor fans van Firefox. Ze hebben de SPAM-filtering verbeterd en wanneer u een item markeert als SPAM, leert Thunderbird deze berichten eruit te filteren. Het werkt met Windows 2000 of hoger, Mac OSX 10.4 of hoger en de meeste versies van Linux. Als je op zoek bent naar een nieuwe e-mailclient voor je desktop of al een fan bent van Thunderbird, dan is versie 3.0 zeker een goed idee.

Mozilla Thunderbird 3.0 downloaden

Meer verhalen

Vrijdagpret: Boombot

Nog een week zwoegen voor de man en je krijgt nu je twee dagen vrijheid. Niet per se maar twee dagen, want zoals je hier hebt gemerkt, steunen we het verspillen van tijd aan het werken op kantoor op vrijdag met het spelen van een leuk flash-spel.

Windows SteadyState brengt uw pc terug naar normaal

Als u een computer met gedeelde toegang hebt, kan het vervelend zijn wanneer andere gebruikers een heleboel wijzigingen in de instellingen aanbrengen. Vandaag bekijken we SteadyState voor Windows Vista en XP waarmee u de computer na een gebruikerssessie in de oorspronkelijke staat kunt herstellen.

Minimaliseer Firefox op de gemakkelijke manier naar het systeemvak

Klinkt het idee om Firefox te minimaliseren naar het systeemvak in plaats van de taakbalk aantrekkelijk? Als dat zo is, kijk dan hoe eenvoudig het is om de extensie MinimalizeToTray Revived in te stellen.

Stomme geektrucs: vind de geheime berichten in websiteheaders

De stomme nerdtruc van vandaag neemt ons mee naar de onzichtbare technische wereld onder de oppervlakte van je favoriete websites en laat ons zien hoe echte nerds geheime berichten verbergen in de HTTP-protocolheaders. We hebben het hier over Serious geek cred.

Verminder uw bladwijzerwerkbalk tot een werkbalkknop

Dus je hebt je gebruikersinterface in Firefox verkleind om meer schermruimte terug te krijgen, maar je hebt veel bladwijzers in je bladwijzerwerkbalk die je elke dag gebruikt. Leer hoe u die werkbalk kunt verkleinen tot een uiterst handige werkbalkknop met behulp van de bladwijzermenu-extensie.

Open en start Windows-hulpprogramma's op de gemakkelijke manier

Ben je het zat om door het Configuratiescherm (of diepere delen van het Startmenu) te moeten graven om toegang te krijgen tot verschillende Windows-hulpprogramma's en deze te gebruiken? Geniet van supersnelle (en gemakkelijke) toegang tot die hulpprogramma's met Windows Utilities Launcher.

Bespaar op uw afdrukbenodigdheden met PrintWhatYouLike

Ben je het beu om veel papier en printerinkt te verspillen om alleen maar nuttige artikelen te laten printen? Leer hoe u die webpagina's snel en gemakkelijk kunt opschonen in Firefox of uw favoriete browser.

Open uw bladwijzers in het contextmenu met contextbladwijzers

Op zoek naar een gemakkelijke manier om overal in uw browservenster toegang te krijgen tot uw bladwijzers in plaats van altijd naar de menubalk te moeten gaan? Dat kan nu met Context Bookmarks!

Voeg Sticky Note Goodness toe aan uw bureaublad met Stickies

Bent u op zoek naar een aanpasbaar programma voor plaknotities voor uw bureaublad dat kan worden aangepast aan uw thema? Zie hoe Stickies een leuke toevoeging is aan elk Windows-systeem.

Maak een back-up van uw browser met de nieuwe FavBackup

Als je het leuk vond om de eerdere releases van FavBackup te gebruiken, dan zul je zeker blij zijn met de extra functies die zijn toegevoegd. Doe met ons mee terwijl we de nieuwste versie van dichterbij bekijken.