Ontvang de nieuwste Chrome-releases met Early Access-releasekanalen

Wilt u altijd de nieuwste en beste versie van Google Chrome op uw computer hebben? Dat kan nu door je te abonneren op de Early Access Release Channels.

De releasekanalen zijn onderverdeeld in drie categorieën voor Windows.

  • Stabiel (wat iedereen heeft als ze Google Chrome voor het eerst installeren)
  • Bèta (stabiele en complete functies die ongeveer één keer per maand worden gepromoot vanuit het Dev Channel)
  • Developer Preview (heeft de nieuwste functies en ideeën die worden getest, kan soms erg onstabiel zijn)

Op dit moment zijn de Release Channels voor Linux (32 & 64 bit) en Mac alleen Developer Preview.Opmerking: Chrome voor Linux werkt momenteel alleen op Ubuntu- of Debian-distributies.

Abonneer je op een Early Access Release-kanaal

Voor ons voorbeeld beginnen we met de nieuwste stabiele release van Google Chrome (versie 2.0.172.31).

Opmerking: de foutmelding Updateserver niet beschikbaar (fout: 3) wordt weergegeven omdat de automatische updateservice van Google momenteel niet actief was.

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 1

Het hebben van de nieuwste stabiele release is leuk en zo, maar waar is het plezier daarin? Het is tijd om de nieuwste en beste versie in gebruik te nemen! Het eerste dat u moet doen, is naar de startpagina van Early Access Release Channels gaan (link onderaan het artikel). Eenmaal daar kun je zien welke kanalen beschikbaar zijn, samen met details over de kanalen en een aanbeveling om een ​​back-up van je profiel te maken.

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 2

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 3

Tijd om een ​​kanaal te kiezen (in ons voorbeeld is het besturingssysteem Vista SP2 en wordt het ontwikkelkanaal gekozen). Het Dev Channel zal de nieuwste versies leveren zodra ze uitkomen (geweldig!).

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 4

Zodra u op de link klikt, wordt u naar een nieuwe pagina geleid en wordt u gevraagd de servicevoorwaarden van Google Chrome te accepteren. Klik op Accepteren en installeren.

Als je eenmaal hebt doorgeklikt, zie je twee dingen tegelijk. Eerst ziet u in uw hoofdvenster van de browser het volgende.

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 6

En in de linkerbenedenhoek van uw browser ziet u het volgende downloadbericht waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u ChromeSetup.exe wilt downloaden. Klik op Opslaan.

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 7

Zodra het downloaden van het bestand is voltooid, dubbelklikt u op ChromeSetup.exe om te beginnen. Dit zijn de twee vensters die u ziet terwijl het installatieproces actief is.

Opmerking: in ons voorbeeld kon de hierboven getoonde Chrome-instantie tijdens het installatieproces open blijven zonder de installatie zelf te beïnvloeden. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren kunt u besluiten om het af te sluiten voordat u het installatieproces start.

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 8

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 9

Zodra het installatieproces is voltooid, wordt automatisch een nieuwe niet-gemaximaliseerde instantie (venster) van Google Chrome geopend.

haal-de-laatste-chrome-releases-met-early-access-release-kanalen foto 10

Een controle op het versienummer onthult het volgende bericht (waarschijnlijk gebaseerd op het feit dat in ons voorbeeld de oorspronkelijke instantie van Chrome nog actief was). Merk op dat het versienummervenster laat zien dat Chrome is bijgewerkt, maar nog steeds de stabiele releaseversie weergeeft waarmee we zijn begonnen.

Nadat Chrome opnieuw is opgestart, onthult een snelle controle van het versienummer het volgende geweldige nieuws. Gefeliciteerd! U gebruikt nu de nieuwste versie van Chrome die beschikbaar is.

Het is belangrijk op te merken dat er een nieuw proces op de achtergrond wordt uitgevoerd (GoogleUpdate.exe). Dit wordt uitgevoerd elke keer dat u uw computer opstart en actief blijft. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste releases van Chrome, moet u het proces fulltime laten draaien.

Veel plezier met de Developer Releases!

Google Chrome-ontwikkelaarskanalen

Meer verhalen

Websitetabellen kopiëren naar Excel 2007-spreadsheets

Als u interessante of belangrijke gegevens in een tabel op een website vindt, kan het handig zijn om deze in Excel te importeren. Vandaag zullen we bekijken hoe u gegevens uit een tabel op een website in Excel kunt importeren, zodat u rapporten kunt ordenen en toevoegen.

Bestanden en printers delen tussen Windows 7 en XP

Als je een thuisnetwerk hebt en Windows 7 gebruikt en XP op andere pc('s) hebt, wil je misschien bestanden tussen hen delen. Vandaag zullen we kijken naar de stappen om bestanden en hardwareapparaten zoals een printer te delen.

Slacker Geek: update uw Facebook-profiel vanuit Outlook

Heeft u Microsoft Outlook de hele dag open op het werk en houdt u zich bezig met bedrijfszaken, maar wilt u liever uw Facebook-profiel bijwerken? Vandaag zullen we kijken naar een klein hulpprogramma waarmee u vanuit Outlook met uw Facebook-profiel kunt communiceren.

Schakel de irritante Sticky / Filter Keys-pop-updialogen uit

Heb je ooit iets gedaan, zoals het spelen van een game, en kreeg je die irritante Sticky Keys-dialoog te zien? Je antwoordt Nee en het verdwijnt... en verschijnt dan de volgende dag weer. Hier leest u hoe u het voorgoed kunt laten verdwijnen.

Voeg Google-gadgets toe aan uw bureaublad

Een van de nieuwe trends op het gebied van computergebruik is het gebruik van desktopgadgets, kleine applicaties die op uw desktop worden uitgevoerd. Als je vandaag van desktopgadgets voor werk of ontspanning houdt, zullen we de beschikbare gadgets van Google bekijken en bekijken hoe je ze kunt krijgen.

Problemen met scrollen in Firefox met Dell Synaptics Touchpad oplossen

Zoals de meeste vaste lezers weten, heb ik onlangs kunnen genieten van een supergladde nieuwe Dell-laptop - er is slechts één klein probleem: mijn touchpad scrollt gewoon niet in Firefox!

Lees Wall Street Journal-artikelen zonder een dubbeltje te betalen (legaal)

Hoe vaak heb je op een link naar een Wall Street Journal-artikel geklikt, om vervolgens tegen hun betalende muur aan te lopen? Het is razend, je krijgt maar een paar zinnen te lezen... maar je kunt het hele artikel, legaal, gratis lezen.

Week in Geek – De gelikte Windows 7 File Copy Animation Edition

Eerder deze week op Lifehacker heb ik een paar van de echt gelikte functies opgeschreven waar ik van ben gaan houden in Windows 7 ... maar ik vergat een kleine functie te noemen met een heel grote impact op hoe je je computer gebruikt.

Friday Fun: Boxhead The Zombie Wars

We hebben weer een vrijdag gehaald en vandaag zullen we kijken naar een geweldige manier om je frustratie te uiten door zombies te doden in Boxhead The Zombie Wars.

Sla meerdere bijlagen tegelijk op in Outlook 2007

Je zou willen dat je collega's en collega's je verschillende documenten zouden sturen, allemaal gecomprimeerd in één bestand, maar zo vaak is dat niet het geval. Hier zullen we kijken naar het in één keer opslaan van meerdere bijlagen bij je harde duik.