De buitenaardse taal ontleden in 'Arrival'

ontleden-de-buitenaardse-taal-in--en-039;aankomst-en-039; foto 1

Een van de coolste stukjes van Arrival zijn niet de Lovecraftiaanse aliens van de sci-fi-film of de verbluffende cinematografie (hoewel, om eerlijk te zijn, die beide geweldig zijn), het is de taal van de Heptapods. Het vinden van een manier om met wezens te communiceren zonder een oorlog uit te lokken, staat centraal in de plot van het eerste-contactverhaal. Hoewel hun gesproken taal in feite een reeks laagfrequente grunts en gekreun is, lijkt de inktzwarte 'geschreven' versie ervan op een ouroboros die tegelijkertijd van links naar rechts en van rechts naar links wordt geschreven en gelezen.

Door middel van een reeks tweets onlangs legde schrijver/producent Eric Heisserer niet alleen uit hoe de cirkelvormige spraaksymbolen tot stand kwamen, maar ook de 'op maat gemaakte logogram-analysecode' die de taal vertaalde toen de camera's draaiden. 'In verschillende shots in de film werken de analytics die je ziet in realtime om een ​​logogram te ontleden', schrijft Heisserer. 'Geen ingeblikte CG.'Het op het scherm brengen van de taal was een gezamenlijke inspanning van ontwerper Patrice Vermette, wetenschapsadviseur Stephen Wolfram -- bekend van Wolfram Alpha -- en zijn zoon Christopher Wolfram. Alles bij elkaar werden zo'n 100 'unieke logogrammen met ingebedde woorden en zinnen, met veranderlijke componenten' gemaakt voor de film.

De oudere Wolfram schreef ook een lange blogpost over de wetenschap van de film. Hij legt het 'schil'-scheepsontwerp van de buitenaardse wezens uit, het werk dat hij deed om ervoor te zorgen dat de wetenschap accuraat was terwijl het toch vermakelijk was en de mate waarin zijn Mathematica-software daarin werd gebruikt. Hij schotelde zelfs op het whiteboard vol formules die in de film worden getoond, en wat ervoor ging zorgen dat de inhoud ervan waarschijnlijk en plausibel was.

Natuurlijk staan ​​zowel de tweets van Heisserer als de blogpost van Wolfram vol met spoilers, dus als je volledig blind de film in probeert te gaan, wil je beide vermijden. Arrival draait nu in de bioscoop.

Meer verhalen

5 technische basisstappen om uw eigen blog te starten

Het starten van je eigen blog kan zowel persoonlijk als financieel de moeite waard zijn, en het is technologisch niet zo moeilijk als je zou denken. Terwijl je altijd kunt blijven...

Moto Z Play review: koop het voor de levensduur van de batterij

Het uithoudingsvermogen is hier meer dan genoeg om de middenwegprestaties goed te maken.

MIT probeert ook draadloze VR te kraken

Onderzoekers hebben een systeem bedacht dat obstakels vermijdt om de prestaties te verbeteren.

Opstarten in de herstelmodus van macOS zonder een herstelpartitie

Kunt u uw Mac niet opstarten, zelfs niet in de macOS-herstelmodus? Of je nu de harde schijf vervangt of een corrupte herstelpartitie hebt, soms starten de reparatietools van Apple niet op, waardoor het moeilijk is om een ​​nieuw exemplaar van macOS te installeren of toegang te krijgen tot andere hulpprogramma's.

Foto's omzetten in herinneringen op macOS

Apple Photos scant automatisch uw gedenkwaardige gebeurtenissen, plaatsen en mensen en verzamelt ze in samengestelde collecties genaamd Herinneringen. U kunt ook uw eigen herinneringen maken en van elke herinnering een diavoorstelling maken die u kunt delen met vrienden en familie.

412 miljoen accounts gelekt in FriendFinder-inbreuk

Twee decennia aan klantgegevens werden gestolen van AdultFriendFinder, Cams.com en meer.

Samsung koopt auto- en audiogigant Harman voor $ 8 miljard

Het is Samsungs grootste overname ooit.

De ochtend erna: maandag 14 november 2016

Het weekend van Engadget omvatte een Kindle die alleen in Japan is gemaakt voor manga en strips, een vroege rondleiding door Nike's winkel vol technologie in NYC en staren naar een supermaan. Dus het w...

Haal het meeste uit 'Google Now' op uw smartphone

Vergeleken met Siri van Apple was het idee van wat Google Now is voor de meeste mensen nogal vaag. Hoewel het misschien lijkt alsof het de Android-tegenhanger is van Apple's f ...

Straatverlichting in Las Vegas wordt aangedreven door jouw voetstappen

De zonne- en kinetische energiestations van EnGoPlanet hebben ook wifi-hotspots en beveiligingscamera's.