Onthoud waar je hebt geparkeerd met de Google Maps-app

Heb je ooit een mini paniekaanval gehad omdat je niet meer wist waar je je auto had geparkeerd? Dankzij Google hoef je die frustrerende situatie misschien nooit meer mee te maken.

Het bedrijf introduceerde dinsdag een nieuwe Google Maps-functie voor iOS en Android waarmee je kunt onthouden waar je hebt geparkeerd.Tik op Android (hierboven afgebeeld) op de blauwe stip en druk op 'Sla je parkeerplaats op' om je plek aan de kaart toe te voegen. Vanaf daar ziet u een label op de kaart dat aangeeft waar u uw auto hebt achtergelaten. U kunt op dat label tikken om aanvullende details toe te voegen, zoals het exacte nummer van de parkeerplaats, een afbeelding van uw parkeerplaats en de hoeveelheid tijd voordat de meter verloopt. De app geeft je zelfs een herinnering 15 minuten voordat je meter verloopt, als je deze informatie invoert. U kunt uw parkeerlocatie ook naar vrienden sturen.

Verwant

  • 23 Google Maps-trucs die u moet proberen23 Google Maps-trucs die u moet proberen

De ervaring is vergelijkbaar op iOS: tik gewoon op de blauwe stip en selecteer 'Instellen als parkeerlocatie'. Van daaruit kun je op het parkeerlabel tikken om het met vrienden te delen of foto's van je parkeerplaats te bekijken.

Google Maps voor iOS biedt ook een automatische parkeerdetectiefunctie die het nog eenvoudiger zou moeten maken, mocht u ervoor kiezen om het in te stellen. Verbind de app met uw auto via USB-audio of Bluetooth en uw parkeerplaats wordt automatisch toegevoegd aan de kaart wanneer u de auto loskoppelt en verlaat, legt Google Maps Product Manager Jeff Albertson uit in een blogpost.

De update komt nadat Google in januari een nieuwe bètafunctie voor Kaarten heeft geïntroduceerd die je op de hoogte houdt van de parkeersituatie in de buurt van je bestemming, zodat je mentaal voorbereid kunt zijn als het parkeren beperkt is. De verkeers- en navigatie-app Waze, eigendom van Google, heeft ondertussen een 'waar te parkeren'-functie waarmee u een plek kunt vinden, evenals een 'waar ik geparkeerd heb'-optie.

Aanbevolen verhalen

Google Maps kan onthouden waar je hebt geparkeerd op Android en iOS

Verstrooide iPhone-gebruikers krijgen wat extra hulp van Google.

Nieuwe verandering in Google AdWords heeft gevolgen voor bedrijven

De rapportageperiode van 30 dagen is verleden tijd.