Ontgrendel virtuele desktops op Windows 7 of 8 met deze Microsoft-tool

Windows 9 ziet eruit alsof het eindelijk virtuele desktops zal bevatten, een functie waar Linux- en Mac-gebruikers al jaren van genieten. Maar Windows 7 en 8 hebben al enkele virtuele desktopfuncties - ze zijn gewoon verborgen onder de motorkap.

Windows heeft sinds Windows NT 4 eigenlijk API-ondersteuning voor virtuele desktops, maar er is geen gebruikersinterface omheen. Je hebt een tool nodig om het in te schakelen, zoals Microsoft's Virtual Desktops PowerToy voor Windows XP ooit deed.Virtuele desktops verkrijgen

Hoewel Microsoft's Virtual Desktops PowerToy niet meer werkt sinds Windows XP, bieden ze wel een ander hulpmiddel waarmee je virtuele desktops kunt gebruiken op moderne versies van Windows. De tool is klein, lichtgewicht en gratis. U hoeft niet te betalen, geen last te hebben van zeurende schermen of een rommelige applicatie om ze te gebruiken.

Download Desktops v2.0 van de Windows Sysinternals-site van Microsoft. Sysinternals was ooit een verzameling tools van derden, maar de Sysinternals-tools zijn zo nuttig en krachtig dat Microsoft ze een paar jaar geleden allemaal heeft gekocht. Als u een krachtige Windows-gebruiker bent, moet u vertrouwd raken met de SysInternals-tools. De meeste zijn krachtige systeemhulpprogramma's vol nuttige informatie - geen kleine tools zoals deze.

Open het gedownloade bestand Desktops.zip, pak het bestand Desktops.exe uit en dubbelklik erop. U ziet het minimale installatievenster voor Desktops. Als u het hulpprogramma automatisch wilt starten bij inloggen, klikt u op het selectievakje Automatisch uitvoeren bij inloggen.

ontgrendel-virtuele-desktops-op-windows-7-of-8-met-deze-microsoft-tool foto 3

Schakelen tussen desktops

U kunt de toetsen aanpassen om tussen virtuele desktops te schakelen, maar standaard gebruikt u Alt+1/2/3/4 om tussen uw vier virtuele desktops te schakelen. U kunt ook op het systeemvakpictogram klikken om een ​​overzicht van uw bureaubladen te zien en ertussen te schakelen.

Om uw sneltoetsen te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram en selecteert u Opties.

De eerste keer dat u overschakelt naar een virtuele desktop, zal Windows deze maken - het laadt een nieuwe kopie van Explorer.exe voor die desktop. Windows die u op andere desktops opent, lijkt niet geopend te zijn op uw andere desktops, dus u kunt er niet naar overschakelen met de taakbalk of Alt+Tab. U moet eerst terugschakelen naar het bijbehorende bureaublad.

Elke desktop heeft ook zijn eigen aparte systeemvak - dus systeemvakpictogrammen van uw eerste bureaublad verschijnen niet op uw andere bureaubladen. Als u een toepassing opent op uw tweede bureaublad en het laadt een systeemvakpictogram, dan verschijnt dat systeemvakpictogram alleen in het systeemvak op uw tweede bureaublad, en niet uw eerste, derde of vierde bureaublad.

virtuele-desktops-op-windows-7-of-8-met-deze-microsoft-tool ontgrendelen foto 5

Windows toewijzen aan desktops

Om het applicatievenster op een specifiek bureaublad te starten, schakelt u eerst naar dat bureaublad en start u vervolgens de applicatie vanuit uw taakbalk, het menu Start of waar dan ook.

Helaas kunt u vensters niet echt tussen virtuele desktops verplaatsen als ze eenmaal zijn geopend. Om een ​​venster naar een ander bureaublad te verplaatsen, moet u het sluiten en vervolgens opnieuw openen op dat andere bureaublad. Probeer werkruimten in te stellen voor specifieke taken, zodat u niet constant met vensters tussen desktops hoeft te goochelen.

Desktops afsluiten v2.0

De aanbevolen manier om Desktops v2.0 af te sluiten, is door uit en weer in te loggen. Als u het niet meer wilt gebruiken, moet u natuurlijk eerst de optie Automatisch uitvoeren bij aanmelden uitschakelen.

ontgrendel-virtuele-desktops-op-windows-7-of-8-met-deze-microsoft-tool foto 6

Waarom de beperkingen?

De downloadpagina van Sysinternals Desktops v2.0 legt de beperkingen van de tool goed uit. Er zijn andere virtuele desktop-tools die krachtiger lijken. We vonden bijvoorbeeld dat Dexpot heel goed werkte en er zijn andere virtuele desktopmanagers die je kunt downloaden. Deze tools hebben over het algemeen meer functies en kunnen wat naadlooser aanvoelen - u kunt vensters tussen virtuele desktops verplaatsen en al uw geopende vensters op de taakbalk van elk bureaublad zien, als u wilt.

De meeste virtuele desktop-tools werken echter gewoon door vensters te minimaliseren en te maximaliseren. Ze maken geen echte virtuele desktops - ze doen alsof door te onthouden welke vensters moeten worden geminimaliseerd en welke moeten worden gemaximaliseerd. Als je in het verleden een tool als deze hebt gebruikt, heb je je vensters misschien zien minimaliseren en maximaliseren terwijl je tussen desktops schakelt.

Desktops v2.0 gebruikt de functies die in Windows zijn ingebouwd, dus het is veel lichter en - aantoonbaar - minder buggy dan deze andere tools. Als je met de beperkingen kunt leven, is het misschien een krachtigere, solide virtuele desktopoptie dan andere desktoptools van derden.


Hopelijk breidt Microsoft deze functie uit. Windows 9 zou een manier moeten hebben om vensters tussen virtuele desktops te verplaatsen en een mooie interface.

Voorlopig is dit de meest officiële manier om de native virtuele desktop-ondersteuning te ontgrendelen die deel uitmaakt van Windows sinds Windows NT 4, dat in 1996 werd uitgebracht.

Meer verhalen

Geek Trivia: Google verzorgt het gazon van hun uitgestrekte hoofdkwartier met uitzicht op de bergen. Waarmee?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een Windows-programma terugzetten naar de standaardinstellingen

Als een programma niet goed werkt, hoeft u het alleen opnieuw te installeren. Mogelijk moet u het programma terugzetten naar de standaardinstellingen en sommige programma's bieden geen gemakkelijke manier om dit te doen.

Geek Trivia: welk veel geconsumeerd voedsel wordt gebruikt als afschrikmiddel voor vogels?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het verschil tussen FTPS en SFTP?

Wanneer u bezig bent met het opzetten van externe bestandsoverdrachtmogelijkheden voor uw medewerkers, wilt u dat alles zo eenvoudig en veilig mogelijk is. Met dat in gedachten, wat is beter, FTPS of SFTP? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Hoe u uw rommelige Windows-contextmenu opruimt met CCleaner

Laten we eerlijk zijn, een van de rommelige kanten van Windows is het contextmenusysteem met de rechtermuisknop, dat rommeliger lijkt te worden elke keer dat je een nieuw programma installeert. Hier leest u hoe u dat op de gemakkelijke manier kunt oplossen.

5 Veelgebruikte grafische opties voor pc-games uitgelegd

PC-games bieden schijnbaar eindeloze schermen met grafische opties om mee te spelen. Elke optie houdt een afweging tussen grafische kwaliteit en prestaties in, maar het is niet altijd duidelijk wat elke optie doet.

Geek Trivia: Wie is de meest afgebeelde literaire figuur in film en televisie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Kalveren krijgen welke niet-voedzame stof om hen te beschermen tegen latere ziekten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: bevindt zich de droogste woestijn op aarde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Naast rookbommen, Batarangs en Grappling Hooks, bevat Batman's Utility Belt ook?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!