VS is klaar om Rusland te hacken als het de verkiezingen verstoort

AP Photo / Marcio Jose Sanchez

Amerikaanse functionarissen zijn nerveus dat de vermeende poging van Rusland om de verkiezingen te beïnvloeden zich zou kunnen uitstrekken tot de stemming zelf, en ze zijn niet bereid risico's te nemen. Een senior inlichtingenbron vertelt NBC News dat Amerikaanse cyberwarfare-agenten in staat zijn om Russische kritieke infrastructuur (inclusief commandosystemen, het elektriciteitsnet en telecom) te hacken als er bewijs is van een aanval die de verkiezingen op een 'significante manier' verstoort. De VS verwacht zo'n grote inbreuk niet, maar de boodschap is duidelijk: we kunnen je pijn doen als je je bemoeit met het democratisch proces.

Het is niet zeker hoeveel aanvalscapaciteit de VS op dit moment heeft. Het land mag echter niet alleen leunen op een goed getimed medialek (mits dit juist is) om Russische hackers te ontmoedigen. De Amerikaanse regering zou onder meer een 'back channel'-waarschuwing naar de Russen hebben gestuurd. Dit zou ook niet de eerste rodeo van de VS zijn -- het lanceert online aanvallen tegen ISIS, en zijn inlichtingendiensten zijn geen onbekende in het hebben van toegang tot de telecomnetwerken van hele landen. Met andere woorden, u onderschat het potentieel voor vergelding op eigen risico.De meest directe angst is dat Rusland zoveel mogelijk zal proberen zonder de grens te overschrijden. Guccifer 2.0 (die naar verluidt een dekmantel is voor Russische spionnen) en anderen zouden valse lekken en valse steminformatie kunnen verspreiden in een poging de verkiezingen op het laatste moment te beïnvloeden. Dat is misschien moeilijk te stoppen. Het is gemakkelijk voor iedereen om een ​​tijdelijk sociaal netwerkaccount op te zetten dat een paar dagen verkeerde informatie uitzendt, en het zou extreem agressief zijn om een ​​hackcampagne te lanceren als wraak voor een nepschandaal. Hoogstwaarschijnlijk zal het Amerikaanse leiderschap op spelden en naalden zitten totdat de eindstemming is uitgebracht... en mogelijk daarna.

Meer verhalen

Waarom schermbeveiligingen niet langer nodig zijn

Screensavers zijn een overgebleven oplossing van een eerdere technologie. Ondanks hun naam besparen screensavers niets meer - het enige wat ze doen is elektriciteit verspillen. Schermbeveiligingen zijn niet nodig op moderne, platte LCD-schermen.

Oude programma's laten werken op Windows 10

De meeste van je Windows-applicaties zouden gewoon op Windows 10 moeten werken. Als ze op Windows 7 werkten, zullen ze vrijwel zeker ook op Windows 10 werken. Sommige oudere pc-applicaties zullen niet alleen werken, maar er zijn veel manieren om ze weer aan het werk te krijgen.

Wat te doen als uw iPhone of iPad geen ruimte meer heeft?

Er is onvoldoende ruimte en uw iPhone zal u laten weten dat uw opslagruimte bijna vol is. U kunt geen nieuwe apps installeren, foto's maken, mediabestanden synchroniseren, updates van het besturingssysteem installeren of iets anders doen waarvoor ruimte nodig is totdat u er een hebt gemaakt.

Afdrukken naar PDF in Windows: 4 tips en trucs

In tegenstelling tot de meeste andere besturingssystemen biedt Windows nog steeds geen eersteklas ondersteuning voor het afdrukken naar PDF's. PDF-afdrukken is echter nog steeds vrij eenvoudig - u kunt snel een gratis PDF-printer installeren of de ondersteuning gebruiken die in verschillende programma's is opgenomen.

Een volledige back-up van een Android-telefoon of -tablet maken zonder uw apparaat te rooten of te ontgrendelen?

Android bevat een ingebouwde manier om een ​​back-up te maken van de inhoud van uw telefoon of tablet en deze te herstellen. Het enige dat u nodig hebt, is een computer en een apparaat met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of nieuwer.

Wat u moet weten over het kopen van aanraakgevoelige Windows 8.1-pc's

Het is nu ruim een ​​jaar geleden dat Windows 8 werd uitgebracht. Er is veel gebeurd: we gebruiken nu Windows 8.1 en er komen elke dag nieuwe apparaten met Intel's Haswell- en Bay Trail-chips uit. Aanraakgevoelige laptops, convertibles en Windows-tablets worden steeds goedkoper en komen steeds vaker voor.

Hoe een Chromebook wordt vergrendeld om u te beschermen

Chromebooks zijn niet zoals traditionele laptops. Ze zijn standaard vergrendeld en starten alleen door Google goedgekeurde besturingssystemen op in hun standaardstatus. Ze zijn veel beperkter dan traditionele Windows-, Mac- of Linux-laptops.

De Google Experience Launcher installeren en gebruiken op elk Android-apparaat

Google werkt aan een nieuwe launcher voor Android, een die Google Now naadloos integreert. De Google Experience Launcher is officieel exclusief voor de Nexus 5, maar je kunt hem gemakkelijk gebruiken op elke andere Android-smartphone of -tablet.

Hoe u de schermhelderheid van uw pc kunt aanpassen, handmatig en automatisch

U moet waarschijnlijk de helderheid van uw scherm regelmatig wijzigen. Als het buiten helder is, wil je hem hoger zetten zodat je kunt zien. Als je in een donkere kamer bent, wil je dat het gedimd is, zodat het geen pijn doet aan je ogen. Als u de helderheid van uw scherm verlaagt, kunt u ook stroom besparen en uw

Geek Trivia: enorme en unieke videogamewerelden worden mogelijk gemaakt door een proces dat bekend staat als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!