Online bladwijzersynchronisatie en browsen met CometBird

Gesynchroniseerde bladwijzers en op Firefox gebaseerde goedheid nodig, waar u ook bent? Nu kunt u met CometBird het beste van beide in één enkele browser ingebouwd hebben.

Opmerking: voor gebruik van de CometMarks-webservice met andere browsers is een apart exe-bestand vereist (link onderaan artikel).

Hier zijn enkele van de vooraf geïnstalleerde functies die CometBird onderscheiden van Firefox:  • Sneltabblad – Dubbelklik om een ​​huidig ​​tabblad te sluiten, dubbelklik in het open gedeelte van de tabbladbalk om een ​​nieuw tabblad en een knop voor een nieuw tabblad te openen.
  • Online video downloaden – Eenvoudig downloaden van online video's van elke videowebsite.
  • Online bladwijzers – Synchronisatie van uw bladwijzers in verschillende browsers (vereist bovengenoemd exe-bestand voor Internet Explorer, enz.) en op verschillende computers, beheer uw bladwijzers gemakkelijk overal en altijd via uw online account.
  • Software-updatecontrole - Vind en update eenvoudig de nieuwste versies voor de software op uw computer en bekijk aanbevolen software.

CometBird instellen

Zodra u het installatiebestand hebt gedownload, is het tijd om aan de slag te gaan. Houd er rekening mee dat de hele groep installatieschermafbeeldingen wordt weergegeven, zodat u kunt zien welke opties beschikbaar zijn bij de installatie.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 1

Op dit punt moet u Aangepast selecteren als u persoonlijke keuzes wilt maken tijdens de installatie.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 2

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 3

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 4

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 5

Zoals u kunt zien, is het installatieproces praktisch identiek aan Firefox in de keuzes die voor u beschikbaar zijn.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 6

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 7

Nadat u het installatieproces hebt voltooid, wordt u eerst gevraagd over het importeren van instellingen.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 8

Nadat u hebt besloten welke instellingen u wilt importeren (of niet), worden het hoofdvenster en het CometMarks-instellingenvenster (hieronder afgebeeld) beide tegelijkertijd geopend. U kunt het CometMarks-instellingenvenster eenvoudig tijdelijk sluiten om vertrouwd te raken met de browser en zijn instellingen.

Een snelle blik op het optievenster toont een configuratie die identiek is aan Firefox.

Hier beginnen de dingen een onmiddellijk verschil te vertonen. CometBird installeert vijf add-ons met de browser tijdens het installatieproces. De geïnstalleerde add-ons zijn: BitComet Video Downloader, Browser UI Enhancement, CometMarks Bookmark Synchronizer, Ctrl-Tab en Software Update Checker.

Als een snelle test om te zien of andere add-ons zonder problemen zouden installeren, werd gekozen voor ChromaTabs Plus en Flagfox. Beiden zonder problemen geïnstalleerd en CometBird lijkt net zo add-on- en themavriendelijk te zijn als Firefox.

Als u naar de menubalk voor CometBird kijkt, ziet u een toevoeging die niet aanwezig is in Firefox... het softwaremenu. Het toont een lijst met aanbevolen software, een lijst met software (en hun versienummers) die het kan herkennen als al aanwezig op uw computer (weergegeven onder Bijgewerkte software), en vervolgens een zijmenu onderaan voor bètaversies .

De andere delen van de menubalk zijn bijna hetzelfde als Firefox. Als u eenmaal de kans heeft gehad om vertrouwd te raken met CometBird, is het tijd om te kijken hoe u het online synchronisatie-account bij CometMarks kunt instellen. U kunt het menu voor CometMarks op twee plaatsen openen... hetzij via het menu Extra of door met de rechtermuisknop op de CometMarks-knop in de rechterbenedenhoek van uw browser te klikken (de oranje kleur geeft aan dat u actief bent ingelogd op uw account).

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 13

Hier kunt u de knoppen Word Translation, CometMarks Note en CometMarks Settings als actief zien. Wanneer u bent ingelogd, wordt ook de naam van uw gebruikersaccount weergegeven in de rechterbenedenhoek.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 14

Dit is het instellingenvenster voor het synchroniseren van uw bladwijzers met uw online account. Als u geen account heeft, kunt u op de link Account maken klikken om aan de slag te gaan.

online-bladwijzersynchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 15

Als u zich aanmeldt voor een account, zijn dit het formulier en de vereiste informatie. Het is allemaal heel eenvoudig en kost slechts enkele ogenblikken om in te stellen.

Opmerking: Comet Passport zal de accountregistratie niet verwerken als u een streepje heeft in een van de informatie (d.w.z. gebruikersnaam of e-mailadres) die in het formulier is ingevoerd. Onderstrepingstekens werken echter prima.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 16

Zodra u een account heeft ingesteld, ziet u dit in het browservenster met uw online account. Houd er rekening mee dat er naast uw bladwijzers ook een gedeelte is voor persoonlijke notities. Bladwijzersynchronisatie is ingesteld om uw bladwijzers elke vijf minuten automatisch te synchroniseren (erg fijn!).

Opmerking: een punt om in gedachten te houden als u uw bladwijzers rechtstreeks vanuit het online accountvenster probeert te gebruiken. Enkelvoudige bladwijzers openen gemakkelijk met een dubbelklik op een nieuw tabblad, maar bladwijzers in mappen zijn ontoegankelijk voor gebruik.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 17

Hier is het CometMarks Note-venster dat toegankelijk is door op de groene tag-knop in de rechterbenedenhoek van uw browser te klikken.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 18

Een van de voordelen van het gebruik van CometBird is ook een kleinere voetafdruk op uw systeembronnen.

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 19

Synchroniseren met andere installaties van CometBird

Dus je hebt CometBird ingesteld op je thuiscomputer, maar hoe zit het met je computer op het werk of op school? Geen probleem! Er is een draagbare versie van CometBird beschikbaar die net als draagbare Firefox werkt. Zodra u uw draagbare versie hebt ingesteld (of een normale installatie op een andere computer) en uw bladwijzers gaat synchroniseren, is dit het venster dat wordt weergegeven nadat u zich hebt aangemeld bij uw account.

U hebt drie opties: Om al uw bladwijzers (online account en in uw browser) samen te voegen, vervangt u de bladwijzers in uw browser door die in uw online account, of gebruikt u de bladwijzers in uw browser om de bladwijzers in uw online account te vervangen. Keuze is goed!

online-bladwijzer-synchronisatie-en-browsen-met-cometbird foto 20

Veel plezier en (gemoedsrust) met uw gesynchroniseerde bladwijzers!

Links

Opmerking: de huidige draagbare versie van CometBird is één release achter het normale installatiebestand.

CometBird downloaden (versie 3.0.11)

Download Portable CometBird (versie 3.0.10)

CometMarks Login/Homepage

CometMarks downloaden voor andere browsers

Meer verhalen

Download en converteer Real Media Audio-streams op de gemakkelijke manier

Het eigen RAM/RM-formaat van RealPlayer kan de ergste nachtmerrie van een student zijn. Terwijl veel universiteiten hun colleges online opnemen, weigeren ze toe te staan ​​dat ze worden vastgelegd uit angst dat hun kostbare edelstenen van kennis over de hele wereld zullen worden herverdeeld... gratis.

Eenvoudig systeeminformatie inventariseren met pc-audit

Heeft u ooit met één kleine applicatie eenvoudig de hardware- en softwareconfiguratie van een computer willen inventariseren? Vandaag zullen we kijken naar het gratis programma PC Audit waarmee u een gedetailleerde inventaris van computersystemen kunt krijgen.

Week in Geek: de 3-daagse weekendeditie

Het is weekend en je zou van de familietijd moeten genieten. We zullen snel door de goede dingen van de week waaien, maar daarna moet je naar buiten gaan en iets vinden om te grillen.

Vrijdagpret: Zet je Mario aan

Hier bij How-To Geek houden we van de Mario-gameserie en vandaag hebben we een paar coole, op flash gebaseerde Mario-games uitgekozen om de tijd te doden totdat de bel gaat.

Websitetabellen kopiëren naar Excel 2007-spreadsheets

Als u interessante of belangrijke gegevens in een tabel op een website vindt, kan het handig zijn om deze in Excel te importeren. Vandaag zullen we bekijken hoe u gegevens uit een tabel op een website in Excel kunt importeren, zodat u rapporten kunt ordenen en toevoegen.

Bestanden en printers delen tussen Windows 7 en XP

Als je een thuisnetwerk hebt en Windows 7 gebruikt en XP op andere pc('s) hebt, wil je misschien bestanden tussen hen delen. Vandaag zullen we kijken naar de stappen om bestanden en hardwareapparaten zoals een printer te delen.

Slacker Geek: update uw Facebook-profiel vanuit Outlook

Heeft u Microsoft Outlook de hele dag open op het werk en houdt u zich bezig met bedrijfszaken, maar wilt u liever uw Facebook-profiel bijwerken? Vandaag zullen we kijken naar een klein hulpprogramma waarmee u vanuit Outlook met uw Facebook-profiel kunt communiceren.

Schakel de irritante Sticky / Filter Keys-pop-updialogen uit

Heb je ooit iets gedaan, zoals het spelen van een game, en kreeg je die irritante Sticky Keys-dialoog te zien? Je antwoordt Nee en het verdwijnt... en verschijnt dan de volgende dag weer. Hier leest u hoe u het voorgoed kunt laten verdwijnen.

Voeg Google-gadgets toe aan uw bureaublad

Een van de nieuwe trends op het gebied van computergebruik is het gebruik van desktopgadgets, kleine applicaties die op uw desktop worden uitgevoerd. Als je vandaag van desktopgadgets voor werk of ontspanning houdt, zullen we de beschikbare gadgets van Google bekijken en bekijken hoe je ze kunt krijgen.

Problemen met scrollen in Firefox met Dell Synaptics Touchpad oplossen

Zoals de meeste vaste lezers weten, heb ik onlangs kunnen genieten van een supergladde nieuwe Dell-laptop - er is slechts één klein probleem: mijn touchpad scrollt gewoon niet in Firefox!