Ondersteuning voor sommige versies van Windows wordt beëindigd

Blijft u bij uw oudere versie van Windows in plaats van te upgraden naar Windows 7? Dat is geen probleem, maar hier is een snelle herinnering om ervoor te zorgen dat u het nieuwste servicepack gebruikt om beschermd te blijven.

Microsoft biedt beveiligingsupdates en meer gedurende de levensduur van een versie van Windows, en regelmatig worden de nieuwste updates en verbeteringen samengebracht in een servicepack. Na een tijdje krijgen alleen computers met het nieuwste servicepack nog updates om ze veilig te houden.

ondersteuning-voor-sommige-versies-van-windows-beëindigt foto 1Onlangs heeft Microsoft gewaarschuwd dat de ondersteuning voor Windows XP stopt met Service Pack 2 en de releaseversie van Windows Vista. Wanneer de ondersteuning eindigt, ontvangt u geen nieuwe beveiligingsupdates voor Windows. U kunt uw computer op dezelfde manier blijven gebruiken als voorheen, maar deze is mogelijk niet zo veilig en als er nieuwe beveiligingsproblemen worden ontdekt, worden deze niet bijgewerkt.

Het is echter gemakkelijk om ondersteund te blijven: installeer eenvoudig XP Service Pack 3 of Vista Service Pack 2, afhankelijk van uw computer. Hier is hoe dat te doen:

Windows XP

Om Windows XP Service Pack 3 te installeren, kunt u Windows Update controleren op updates of het eenvoudig downloaden van Microsoft via deze link:

XP Service Pack 3 downloaden

Voer de download uit (of als u bijwerkt vanaf Windows Update, wordt het installatieprogramma automatisch gestart) en gaat u verder zoals u normaal zou doen bij het installeren van een programma. Je computer zal tijdens de installatie opnieuw moeten opstarten, dus zorg ervoor dat je al je werk hebt opgeslagen en andere programma's hebt gesloten voordat je gaat installeren.

ondersteuning-voor-sommige-versies-van-windows-beëindigt foto 2

Om te controleren welk servicepack op uw computer wordt uitgevoerd, klikt u op Start, klikt u met de rechtermuisknop op de knop Deze computer en kiest u Eigenschappen.

ondersteuning-voor-sommige-versies-van-windows-beëindigt foto 3

Dit laat je zien welke versie en servicepack van Windows je gebruikt, en in deze schermafbeelding zien we dat deze computer is bijgewerkt naar Service Pack 3.

ondersteuning-voor-sommige-versies-van-windows-beëindigt foto 4

Let op: de versie van XP die wordt geleverd met Windows XP-modus in Windows 7 is vooraf geconfigureerd met Service Pack 3 en hoeft niet te worden bijgewerkt. Bovendien, als uw computer de 64-bits versie van Windows XP gebruikt, is Service Pack 2 het nieuwste servicepack voor uw computer en wordt het nog steeds ondersteund.

Windows Vista

Als uw computer Windows Vista gebruikt, kunt u Service Pack 2 installeren om up-to-date en ondersteund te blijven. Controleer eenvoudig Windows Update voor Service Pack 2 als u het nog niet hebt geïnstalleerd, of download het installatieprogramma voor uw computer via de onderstaande link:

32-bits: Vista Service Pack 2 32-bits

64-bits: Vista Service Pack 2 64-bits

Voer het installatieprogramma uit en stel het eenvoudig in als een normale programma-installatie. Houd er rekening mee dat uw computer tijdens de installatie opnieuw wordt opgestart, dus zorg ervoor dat u uw werk opslaat en andere programma's sluit voordat u gaat installeren.

ondersteuning-voor-sommige-versies-van-windows-beëindigt foto 5

Om te zien welk servicepack op uw computer wordt uitgevoerd, klikt u op de Start-bol, klikt u met de rechtermuisknop op de knop Computer en selecteert u Eigenschappen.

Dit laat bovenaan de pagina zien welk servicepack en welke editie van Windows Vista uw computer gebruikt.

ondersteuning-voor-sommige-versies-van-windows-beëindigt foto 7

Conclusie

Microsoft maakt het gemakkelijk om uw computer veilig te blijven gebruiken, zelfs als u ervoor kiest om uw oudere versie van Windows te blijven gebruiken. Door het nieuwste servicepack te installeren, zorgt u ervoor dat uw computer jarenlang wordt ondersteund. Windows 7-gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken; er is nog geen service voor vrijgegeven. Blijf op de hoogte en we laten u weten wanneer er nieuwe servicepacks beschikbaar zijn.

www.microsoft.com/EOS – Einde van ondersteuningsinformatie van Microsoft

Meer verhalen

Het stemscherm van de Windows-browser biedt een webbrowserkeuze voor Europese gebruikers

Sinds maart mogen onze vrienden aan de andere kant van de vijver in Europa beslissen welke browser ze willen installeren met hun Windows-besturingssysteem. Vandaag dachten we dat we eens zouden kijken naar de stemkeuzes, sommige zijn bekend en van andere heeft u misschien nog nooit gehoord.

doubleTwist is een iTunes-alternatief dat meerdere apparaten ondersteunt

Er zijn veel iTunes-gebruikers, maar helaas kun je het niet met al je draagbare apparaten gebruiken. Vandaag bekijken we doubleTwist, waarmee u uw media kunt synchroniseren met een groot aantal draagbare apparaten en deze ook gemakkelijk kunt delen.

Extensiebestanden hacken om ze versie-compatibel te maken voor Firefox

Een bekend nadeel bij het gebruik van Firefox is het probleem met de compatibiliteit van extensies wanneer een nieuwe hoofdversie wordt uitgebracht. Of het nu gaat om een ​​nieuwe extensie die u voor het eerst probeert of een oude favoriet, we hebben een manier om die extensies weer voor u te laten werken.

Toegang tot uw favoriete RSS-feeds in Windows Media Center

Er zijn veel apps die u helpen bij het organiseren en bekijken van uw favoriete RSS-feeds. Als je veel abonnees hebt, kan het overweldigend zijn om achter een computer te zitten om ze allemaal te bekijken. Vandaag bekijken we hoe u ze vanaf de bank kunt openen met WMC.

Autoruns gebruiken om een ​​geïnfecteerde pc handmatig op te schonen

Er zijn veel anti-malwareprogramma's die je systeem van vervelende dingen zullen opschonen, maar wat gebeurt er als je zo'n programma niet kunt gebruiken? Autoruns, van SysInternals (recent overgenomen door Microsoft), is onmisbaar bij het handmatig verwijderen van malware.

Pre-paid Zune Card-punten inwisselen voor Zune Marketplace Media

Als je de maandelijkse kosten voor een Zune Pass niet wilt betalen, kun je een prepaid Zune-kaart kopen. Hier bekijken we hoe u de Zune-kaartpunten kunt inwisselen, zodat u muziek kunt krijgen voor uw Zune of Zune HD.

Installeer GIMP 2.7.1 op Lucid Lynx met PPA

GIMP-liefhebbers zullen teleurgesteld zijn om te horen dat GIMP verdwijnt in de volgende release van de langverwachte Ubuntu 10.04. Vandaag bekijken we de installatie op Lucid Lynx met behulp van PPA.

Bescherm uw kinderen met de CEOP Enhanced Internet Explorer 8

Wilt u Internet Explorer veiliger en nuttiger maken voor u en uw gezin? Ga dan met ons mee als we kijken naar de CEOP (Child Exploitation and Online Protection Center) verbeterde versie van Internet Explorer 8.

Friday Fun: games die eruitzien als productiviteitsapps

We hebben je leuke flashgames laten zien die je op vrijdagmiddag tijdens de bedrijfstijd kunt spelen. Hopelijk heb je tijdens het spelen ervan geen gesprek ontvangen. Vandaag laten we je een aantal coole games zien om te spelen die eruitzien als productiviteits-apps, dus de baas zal niet wijzer zijn.

Luister naar lokale FM-radio in Windows 7 Media Center

Als u een ondersteunde tunerkaart en een aangesloten FM-antenne hebt, kunt u naar uw favoriete lokale over-the-air FM-zenders luisteren in Windows 7 Media Center.