Ondernemer zijn betekent winst vinden in je passie

In deze doorlopende serie delen we advies, tips en inzichten van echte ondernemers die dag in dag uit strijden. (Antwoorden zijn voor de duidelijkheid bewerkt en samengevat.)


Ik ben Victoria Cairl en ik ben de VP of Business Development bij Show-Score.com, een 17 maanden oude startup die theaterliefhebbers in New York bedient. Je zou onze site kunnen zien als een Rotten Tomatoes voor theater, maar het is zoveel meer dan dat. Het is een gemeenschap van mensen die shows zien, hun mening delen en geweldige shows en deals ontdekken via ons platform.

ondernemer-zijn-betekent-winst-in-je-passie-vinden foto 1
Mijn vader verliet zijn baan als computeringenieur om hondentrainer te worden toen ik jong was. Hij leerde me dat ondernemer zijn je passie volgt en er winst uit haalt. Je brengt 70% van je leven door op je werk, je kunt maar beter houden van wat je doet. Nu, zelfs op de meest uitdagende dagen, ben ik blij.


Het was een enorme aanpassing om van werken bij grote instellingen zoals Lincoln Center of The Met Museum of Disney naar een klein team van mensen te gaan. Ik ging ineens van mijn eigen grote kantoor met uitzicht op de Hudson naar een kleine ruimte waar we allemaal boven op elkaar zitten. Maar die geest om niet alleen geweldige ideeën te bedenken, maar ook uit te zoeken hoe ze met een klein team kunnen worden uitgevoerd, is geweldig. Ik hou van die behendigheid die ik nu heb, die bijna onmogelijk was in grotere instellingen. We kunnen op dinsdag iets bedenken en het vrijdag live hebben. Het is geweldig.


We hadden deze geweldige online community voor theaterliefhebbers gebouwd waar ze alle shows konden beoordelen, alle recensies konden zien en toegang hadden tot alle kortingen allemaal op één plek. Maar onze leden wilden persoonlijk met elkaar in contact komen en mensen ontmoeten die net zoveel van theater houden als zij. We zijn begonnen met Show-Score Socials waar je je in een groep koopt en met andere leden naar een show gaat en daarna rondhangt. Deze avonden zijn niet alleen enorm populair geweest, ik heb vrienden gemaakt met veel van de leden en heb ze persoonlijk leren kennen en hun kijk op een show direct nadat ze hem hebben gezien. Belangrijker is dat de leden met elkaar in contact komen.

ondernemer-zijn-betekent-winst-in-je-passie-vinden foto 2


We luisteren goed naar onze leden en wat ze ons vertellen. Ik vind het zo belangrijk dat je klant zich gehoord voelt. De beste merken doen dit en terwijl we ons merk opbouwen, denk ik dat dit de sleutel is tot ons succes op de lange termijn.


Ik heb geleerd dat elk bedrijf, technisch of anderszins, toch echt op mensen is gebouwd. Technologie brengt gemak en connectiviteit, maar wat voor verschil zou het maken als het mensen niet zou helpen?


Ik weet hoe ik moet denken als een persoon. Ik ben toevallig nog steeds smoorverliefd op Broadway, en door die eigenschap met onze leden te delen, begrijp ik waar ze vandaan komen. Als je net zoveel van shows houdt als ik, wil je alles zien. Maar als werkende moeder met drie kinderen heb ik maar zo veel vrije tijd. En door als een persoon te denken, wil ik geleid worden om dingen te zien die ik leuk zou vinden en geen tijd verspillen aan het zien van dingen die niet mijn smaak zijn. Het is nu mijn taak om mensen te leiden naar waar ik het meest van hou: naar het theater gaan en van elke minuut genieten.


Ik heb geleerd dat een goede leider zijn een echte teamspeler is en een organische cultuur opbouwt waarin je elke dag wilt leven. Zeg dankjewel, wees bereid om te helpen in plaats van te oordelen. Ons bedrijf gaat snel en we zullen nooit slagen zonder elkaar. Ik heb me nog nooit zo teamgericht gevoeld of meer een deel van een gezin gevoeld.

Dan Bova

Dan Bova is de hoofdredacteur van alle digitale inhoud op Entrepreneur.com. Hij werkte eerder bij Jimmy Kimmel Live, Maxim en Spy magazine. Momenteel schrijft hij een wekelijkse humorcolumn voor The Journal News.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Hoe maak je een back-up en herstel je een afbeeldingsbestand van Windows 10

Hier leest u hoe u een volledig afbeeldingsbestand kunt maken en herstellen als uw huidige systeem ooit kapot gaat.

6 Personal Branding-regels om populair en winstgevend te zijn

Regel #3: bind jezelf niet vast aan te veel regels.

In de eSports-competitie van de NBA betekent diversiteit een nieuw soort atleet

Deze atleten kunnen elke vorm of grootte hebben, elke leeftijd en overal vandaan.

Deze miljardair-ondernemer zegt dat je in de 'reordering'-business moet zijn

De mede-oprichter van Paul Mitchell-haarproducten en oprichter van Patrón tequila deelt zijn beste advies voor ondernemers.

Porno is terug op CES, maar veel succes met het vinden ervan

Het enige wat ze willen doen is wat VR-borsten in je gezicht stoppen.