Offline lezen wordt beter in Chrome op Android

Het is nog steeds zo dat een betrouwbare verbinding met internet voor je smartphone niet gegarandeerd kan worden. Dekking is gewoon niet goed genoeg. Het is ook zo dat u onderweg artikelen tegenkomt die het lezen waard zijn, maar niet nu. Dus besloot Google vorig jaar twee vliegen in één klap te slaan door webpagina-downloads in Chrome op Android te introduceren. Nu wordt de downloadfunctie verbeterd.

Google maakte de verbeteringen bekend via het Google Blog. Ze zijn een reactie op hoe populair de functie is gebleken, met meer dan 45 miljoen webpagina's die elke week zijn gedownload om offline te bekijken. Nu zou dat proces eenvoudiger en intuïtiever moeten zijn.Om een ​​webpagina offline beschikbaar te maken, hoeven Chrome-gebruikers nu gewoon lang op een link te drukken. Er verschijnen vier opties, waaronder 'Downloadlink'. Dezelfde optie is ook beschikbaar als u lang op een artikelsuggestie op de nieuwe tabbladpagina drukt.

Ook 'Download Page Later' wordt geïntroduceerd. Als je de Chrome offline dinosaurus ziet verschijnen, is er een optie om de pagina die je probeerde te laden automatisch te downloaden wanneer je apparaat weer online is. Afhankelijk van de grootte van de pagina en de snelheid van uw verbinding, moet deze binnen een paar minuten na het herwinnen van de toegang beschikbaar zijn om offline te lezen.

Verwant

  • Google ontwikkelt eigen Ad Blocker voor ChromeGoogle ontwikkelt eigen Ad Blocker voor Chrome

Eindelijk is er een nieuwe offline badge. Wanneer een nieuw tabblad wordt geopend, wordt een lijst met gedownloade artikelen weergegeven, waarbij de artikelen die offline beschikbaar zijn, de badge hebben. Op die manier zal Chrome u, zelfs als er geen verbinding beschikbaar is, een duidelijke lijst presenteren van welke inhoud nog steeds beschikbaar is om te bekijken op uw apparaat.

De verbeteringen zijn al beschikbaar in de nieuwste versie van Chrome op Android die beschikbaar is via de Google Play Store. Chrome 58 bevat ook een reeks bugfixes en prestatieverbeteringen, gemakkelijker bekijken en wissen van browsegegevens, de mogelijkheid om lopende downloads op de downloadpagina te bekijken en te beheren, en het openen van een link door lang indrukken op een nieuw Chrome-tabblad.

Aanbevolen verhalen

LAX krijgt VIP-terminal waarvoor jaarlijks lidmaatschap van $ 7.500 vereist is

De Private Suite brengt je van auto naar vliegtuig in 70 vredige voetstappen, maar het zijn erg dure voetstappen.

Microsoft neemt Chrome OS over met Windows 10 S

Windows 10 S voert alleen Store-apps uit, maar belooft snellere en veiligere pc's voor scholen.

XPrize-winnaar zegt dat zijn Tricorder beter is dan 'Star Trek'

De winnaar van de XPrize Tricorder is half echt medisch apparaat, half dokter McCoy.

Netflix offline kijken komt aan op Windows 10

U kunt nu een beperkte selectie van tv-programma's en films, voornamelijk Netflix-originelen, downloaden naar uw Windows-pc.

3 onverwachte manieren waarop boeken over persoonlijke ontwikkeling mijn leven hebben veranderd

Open je geest voor de kansen om je heen.