Of u nu online of in de winkel koopt, Google weet het

Google verdient, net als andere internetgiganten, zijn geld met online adverteren. Het moet dus toegeven aan adverteerders - hen verzekeren dat hun advertenties werken - en consumenten, en hen overtuigen dat de persoonlijke gegevens die worden gebruikt om gerichte advertenties weer te geven, hun privacy niet schenden.

De laatste poging om aan de behoeften van beide groepen te voldoen, wordt deze week uitgerold. Met de naam Google Attribution kunnen marketeers het succes van hun advertentiecampagnes online en in fysieke winkels volgen, dankzij de recentelijk ontwikkelde mogelijkheid van Google om aankopen te identificeren die consumenten doen met hun fysieke creditcard of betaalpas.Google is nu van plan kunstmatige-intelligentie-algoritmen te gebruiken om de creditcardtransactiegegevens waartoe het al toegang heeft te vergroten, zodat adverteerders kunnen bepalen hoeveel in-store-inkomsten kunnen worden toegeschreven aan hun online advertentiecampagnes.

Voor een voorbeeld van waarom een ​​dergelijke vaardigheid catnip is voor adverteerders, kijk eens naar de in het VK gevestigde Holidays-divisie van Richard Bransons Virgin-imperium. Google zei dat Virgin Holidays heeft vastgesteld dat een klant die iets in een fysieke winkel koopt nadat hij op een advertentie in de zoekresultaten van Google heeft geklikt, drie keer winstgevender is dan een klant die iets online koopt.

Voor consumenten is het vooruitzicht dat Google zijn datadragnet uitbreidt naar fysieke winkels zorgwekkend, vooral omdat er geen adblocker is die je kunt activeren terwijl je aan de kassa staat. (Je kunt natuurlijk gewoon contant geld gebruiken). Dankzij externe leveranciers zei Google dat het ongeveer 70 procent van de creditcard- en debetkaarttransacties in de Verenigde Staten kan vastleggen, en er lijkt geen eenvoudige manier te zijn om zich af te melden.

Verwant

  • Google past advertentiebeleid aan na ophef over aanstootgevende inhoudGoogle past advertentiebeleid aan na opschudding over aanstootgevende inhoud

Maar Google's vroege motto was 'don't be evil', en het bedrijf neemt dat blijkbaar nog steeds ter harte. Het is van plan om de gegevens die het verzamelt uit fysieke winkels te versleutelen om ze te beschermen tegen hackers, en om ze te onderwerpen aan zijn privacybeleid.

'Hoewel we het concept voor dit product jaren geleden ontwikkelden, kostte het jaren van inspanning om een ​​oplossing te ontwikkelen die aan onze strenge eisen op het gebied van gebruikersprivacy kon voldoen', zegt Google in een verklaring aan de Washington Post. 'Om dit te bereiken hebben we een nieuwe, op maat gemaakte encryptietechnologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat de gegevens van gebruikers privé, veilig en anoniem blijven.'

Maar als de advertentie-inkomsten op het spel staan, heeft zelfs Google laten zien dat het bereid is zijn privacyregels aan te passen. Afgelopen herfst heeft het bedrijf bijvoorbeeld een regel toegevoegd aan zijn privacybeleid waarmee het gerichte advertenties kan leveren aan mensen die hun browsegeschiedenis gebruiken vanuit het hele Google-ecosysteem.

Aanbevolen verhalen

Je kunt nu Instagram-advertenties kopen binnen MailChimp

MailChimp, een van de beste e-mailmarketingbedrijven, heeft zojuist het leven van multi-channelmarketeers gemakkelijker gemaakt die visueel aantrekkelijke producten verkopen.

Registreer je drone bij DJI of hij zal hem afremmen

Je hoeft je DJI-drone misschien niet bij de overheid te registreren, maar er gelden nog steeds regels.

De beste online boekhoudservices voor eenmanszaken

Zelfs de kleinste bedrijven kunnen profiteren van een online boekhoudservice. Hier zijn vijf toppresteerders die zullen doen wat je nodig hebt zonder een fortuin te kosten.

5 manieren om te weten of je het DNA van een ondernemer hebt

Volhardende mensen die creatieve vrijheid zoeken, snakken vaak naar ondernemerschap.