Oculus om Rift-demo's terug te schalen bij Best Buy

Oculus, eigendom van Facebook, beknot een experiment waarmee Best Buy-kopers de Oculus Rift virtual reality-headset kunnen uitproberen voordat ze er een kopen, vertelde het bedrijf deze week aan Business Insider.

De demonstraties begonnen afgelopen mei en waren verkrijgbaar in maar liefst 500 Best Buy-winkels in het hele land. Dat aantal wordt nu teruggebracht tot ongeveer 300, volgens een Oculus-woordvoerder, die de daling toeschreef aan een verandering in de seizoensvraag.'We voeren een aantal seizoenswijzigingen door en geven prioriteit aan demo's op honderden Best Buy-locaties in grotere markten', vertelde de woordvoerder aan Business Insider.

Als je een Rift wilt testen voordat je er een koopt, kun je op de Oculus-website kijken voor een lijst met Best Buy-winkels die nog deelnemen. Op de site kun je een afspraak plannen voor je demo, inclusief VR-vignetten met Oculus Dreamdeck, rotsklimmen in The Climb en een korte rondleiding door de buitenaardse werelden van Farlands.

Verwant

  • Maak een proefrit met de Oculus Rift bij Best BuyTestrit met de Oculus Rift bij Best Buy

Voor degenen die niet naar een deelnemende Best Buy kunnen gaan, is Oculus nog steeds van plan om het hele jaar door 'regelmatige evenementen en pop-ups te doen in winkellocaties en lokale gemeenschappen', aldus de woordvoerder.

De stap om retaildemonstraties terug te schroeven komt een week nadat een Oculus werd veroordeeld tot het betalen van $ 500 miljoen aan schadevergoeding aan de uitgever van videogames ZeniMax Media, die het aanklaagde voor het verduisteren van technologie die later in de Rift werd gebruikt. ZeniMax diende aanvankelijk meerdere aanklachten in tegen Oculus, waaronder het in gevaar brengen van de handelsgeheimen en auteursrechtelijk beschermde computercode, maar de jury wees Oculus van de meeste vrij.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg, die getuigde in de ZeniMax-proef, is nog steeds optimistisch over Oculus en VR in het algemeen. Op de Oculus-ontwikkelaarsconferentie vorig jaar zei hij dat hij gelooft dat VR over 20 jaar de belangrijkste vorm van computergebruik zal worden.

Aanbevolen verhalen

Republikeinen klaar om milieubescherming terug te draaien

De Tweede Kamer zal proberen een wet op de vervuiling van beekjes af te schaffen en het boren in nationale parken toe te staan.

MIT demonstreert smartwatch-app die emoties detecteert

Met een algoritme dat kan identificeren hoe een spreker zich voelt.

ZeniMax wil nu $ 4 miljard van Oculus als zaak naar de jury gaat

Het is tijd voor een jury om te beslissen of Oculus code van ZeniMax heeft gestolen om de Rift te bouwen.

Oculus Rift - Welkom in de toekomst van VR-gaming

Technologie evolueert altijd en vindt gadgets uit die ons altijd blijven verbazen. Oculus Rift is een van de nieuwste uitvindingen die vooral interessant is voor g...

Hoe te schalen van een klein bedrijf naar een miljardenrijk?

Radiomagnaat John Dickey vertelt hoe hij een radiostation uitbouwde tot een mediabedrijf van 2 miljard dollar.