Het Octopus-horloge kan een verantwoordelijke persoon van je kind maken

het-octopus-horloge-zou-een-verantwoordelijke-persoon-uit-je-kind-foto kunnen maken 1

Ik ben geen ouder, maar als kind was ik een soort luie eikel. Terwijl ik uiteindelijk mijn zaakjes op orde kreeg, moet ik me afvragen of zoiets als de Octopus-horloge als een kleine jongen misschien heeft geholpen. In tegenstelling tot andere smartwatches voor jongeren, die zich meestal richten op het verbonden houden of vermaken, is de Octopus in plaats daarvan ontworpen om goede gewoontes op te bouwen en te versterken volgens een regelmatig schema.

Galerij: Hands-on: het Octopus-horloge | 5 foto's

het-octopus-horloge-misschien-een-verantwoordelijke-persoon-uit-je-kind-foto 25  • het-octopus-horloge-misschien-een-verantwoordelijke-persoon-uit-je-kind-foto 3 maken
  • het-octopus-horloge-zou-een-verantwoordelijke-persoon-uit-je-kind-foto kunnen maken 4
  • het-octopus-horloge-kan-een-verantwoordelijke-persoon-uit-je-kind-foto maken 5
  • het-octopus-horloge-zou-een-verantwoordelijke-persoon-uit-je-kind-foto kunnen maken 6+1

Laten we zeggen dat je tyke zijn of haar tanden niet elke avond voor het slapengaan poetst. U kunt de bijbehorende Octopus-app gebruiken om een ​​tandenborsteltaak toe te voegen, zodat er elke dag op hetzelfde tijdstip een pictogram op de wearable van het kind verschijnt. Die iconografie is trouwens cruciaal: JOY, de startup achter het horloge, heeft het zo ontworpen dat kinderen die nog niet kunnen lezen, nog steeds kunnen kijken naar de herinneringen die hun ouders voor hen hebben ingesteld en deze kunnen begrijpen. Wanneer de taak is voltooid, tikt het kind op de enkele knop van het horloge om het als voltooid te markeren en krijgt het een kleine feestelijke animatie. Ken je dat vreemde soort plezier dat gepaard gaat met het afvinken van een to-do-lijst? Dat is een soort van wat het team hier probeert op te roepen.

Sterker nog, het horloge is bedoeld om ook met deze kinderen mee te groeien. 4-jarigen zouden waarschijnlijk het kleurrijke scherm en de heldere behuizingen van het horloge waarderen - om nog maar te zwijgen van de octopus-vormige nachtlampje/oplader-combinatie - maar een 8-jarige zou kunnen genieten van het niveau van zelfvoorziening dat het biedt. Ze hebben hun dagelijkse schema's, net als wij volwassenen, en toegang tot deze via coole hardware zoals hun ouders zou een groter gevoel van zelfredzaamheid kunnen bevorderen. Na eerst te hebben geworsteld met het managen van een stel kleine neven die rondliepen, werd mijn strategie om ze als kleine volwassenen te behandelen -- tot nu toe is het goed gegaan omdat ik hun bureau ken, en het horloge werkt volgens een soortgelijk concept.

het-octopus-horloge-zou-een-verantwoordelijke-persoon-uit-je-kind-foto kunnen maken 7

De Octopus is ook gewoon een leuk uitziend stuk kit. Ik kon de kleine band eigenlijk niet om mijn pols passen, maar het is meer dan prima voor kinderen onder de 9 jaar of zo. Zoals je zou verwachten van een wearable die een meer dan gemiddelde kans heeft om verloren of vernietigd te worden, ging het JOY-team niet uit de bol met de componenten. Het scherm is kleurrijk maar heeft een lage resolutie en de enkele knop was een beetje moeilijk in te drukken op sommige demomodellen op de showvloer van het team. Aan de andere kant lijkt het een beetje op een Apple Watch... als Apple het productieproces uitbesteedt aan Fisher Price. De startup voltooide eerder dit jaar een Kickstarter-campagne, maar met een beetje geluk zullen ze binnenkort de deuren bereiken - er is ons verteld dat de verzending in maart begint.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van CES 2017.

Aanbevolen verhalen

Circuit Cubes maken technische basisprincipes een fluitje van een cent voor kinderen

Het beste gedeelte? Ze maken ook verbinding met je Legoblokjes.

3D-geprint keramiek en metalen kunnen dit jaar eindelijk aankomen

Misschien wordt 3D-printen in 2017 wat nuttiger.

Apple Watch spoort je aan om na je vakantie te sporten

Apple gaat veel actiever te werk om zijn smartwatch-bezitters te motiveren.

Geek Trivia: In tegenstelling tot mensen is octopusbloed niet op ijzer gebaseerd, maar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!