Nvidia Max-Q-laptops bieden 3x prestaties, zijn 3x dunner

Er is een reden waarom gaming-laptops dikker zijn. Hoe dunner een laptop is, hoe minder ruimte er is voor koeling. Fabrikanten moeten prestaties in evenwicht houden met warmte, wat betekent snellere, luidruchtigere ventilatoren en grotere koellichamen of meer CPU-throttling. Voeg een speciale GPU toe aan de mix en warmte wordt een nog groter probleem.

Nvidia wil dit probleem oplossen en is van plan dit te doen met een geheel nieuwe benadering van laptopontwerp, genaamd Max-Q.Als de term Max-Q bekend voorkomt, komt dat omdat Nvidia niet de eerste is die hem gebruikt. In feite is de term ontleend aan NASA, die het in de lucht- en ruimtevaarttechniek gebruikt om te verwijzen naar de 'maximale dynamische druk' die een voertuig tijdens de vlucht ervaart. Elk raket- of raketontwerp moet worden gebouwd om Max Q te weerstaan. Nvidia past dezelfde theorie toe op laptops: het wil de dunste gaming-laptops bouwen die mogelijk zijn met de maximale prestaties van een GPU.

Volgens VentureBeat heeft Nvidia, om Max-Q te laten werken, samen met fabrikanten aan elk aspect van laptopontwerp gewerkt. Precisie-engineering is de sleutel, waardoor een ontwerp mogelijk is dat de koelprestaties maximaliseert, maar zonder de dikte die doorgaans wordt geassocieerd met een krachtige gaming-laptop.

Verwant

  • Nvidia Tips Nieuwe Volta Architectuur voor Supercomputer GPU'sNvidia Tips Nieuwe Volta Architectuur voor Supercomputer GPU's

Het eindresultaat zal gamers zeker opmerken. Volgens Nvidia kunnen we gaming-laptops verwachten die tot drie keer dunner zijn met drie keer de prestaties dankzij het gebruik van een 16nm GeForce GTX 1080 GPU. Tegelijkertijd zorgt de Nvidia WhisperMode-technologie ervoor dat de laptops stil blijven. In reële termen belooft Nvidia gaming-laptops die slechts 18 mm dik zijn, maar met 70 procent meer prestaties in vergelijking met een MSI GS63 GeForce GTX 1060-aangedreven dunne en lichte notebook.

Ook op Max-Q-laptops hoeven we niet lang te wachten. Acer, Aftershock, Alienware, Asus, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic' 5 en XoticPC zijn allemaal aangemeld om systemen aan te bieden vanaf 27 juni. Naast GTX 1080, 1070 en 1060 GPU's, mogen we verwachten dat deze laptops Nvidia G-Sync-weergavetechnologie, 4K-resoluties bieden en worden geclassificeerd als VR -klaar. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Aanbevolen verhalen

Lenovo introduceert back-to-school-laptops voordat de school uit is

Als u op zoek bent naar een back-to-school-laptop, dan heeft Lenovo u gedekt.

Toekomstige Moto Mods kunnen plaknotities en verbeterde audio bieden

Motorola probeert nog steeds zijn modulaire systeem een ​​vliegende start te geven.

NVIDIA G-Sync inschakelen, optimaliseren en aanpassen

Als je een NVIDIA grafische kaart en monitor hebt die beide NVIDIA G-Sync ondersteunen, kun je deze gebruiken om screen tearing te elimineren en de games die je speelt er beter uit te laten zien.