NSA stopt een deel van haar e-mailsurveillance

De National Security Agency zal stoppen met het onderscheppen van veel e-mails en andere elektronische communicatie over mensen met vermoedelijke banden met terrorisme, meldt de New York Times.

Het besluit maakt een einde aan een van de meer controversiële spionageprogramma's van de NSA, waarmee agenten de e-mails en sms-berichten van Amerikanen konden afluisteren van en naar mensen in het buitenland die melding maakten van een buitenlander die onder toezicht stond - zogenaamde 'over'-berichten. Omdat buitenlanders niet onderworpen zijn aan de bescherming van het vierde amendement tegen onredelijke huiszoekingen, was de praktijk in eerste instantie legaal.Het probleem dat er uiteindelijk toe leidde dat de NSA de zoekopdrachten stopte, was de manier waarop het bureau e-mails en andere berichten verzamelt, meldt de Times, daarbij verwijzende naar functionarissen die bekend zijn met de zaak. Agenten hebben blijkbaar toegang tot bundels berichten van internetbedrijven, waarvan sommige alleen tussen twee partijen in de VS worden verzonden en dus onder het vierde amendement vallen. De Foreign Intelligence Surveillance Court, die toezicht houdt op dergelijke geheime spionage, vertelde de NSA dat ze het programma alleen kon voortzetten als analisten geen toegang hadden tot de gebundelde berichten.

Verwant

  • 7 huiveringwekkende manieren waarop de NSA u kan bespioneren7 huiveringwekkende manieren waarop de NSA u kan bespioneren

Maar NSA-analisten bleven de bundels bevragen tegen de regels van de rechtbank, meldt de Times. Het agentschap is sindsdien gestopt na een interne evaluatie van het toezichtbeleid waarin 'verschillende onopzettelijke tekortkomingen werden ontdekt', zei de NSA in een verklaring van vrijdag.

'Hoewel de NSA op dit moment niet in staat is te stoppen met het verzamelen van 'over'-informatie zonder een aantal andere belangrijke gegevens te verliezen, zal het Agentschap stoppen met de praktijk om de kans te verkleinen dat het communicatie van Amerikaanse personen of anderen die niet in direct contact met een buitenlands inlichtingendoelwit', aldus de verklaring.

Het is onduidelijk of het agentschap zal proberen een andere manier te vinden om 'over'-berichten te controleren om aan de wet te voldoen, maar het agentschap zei dat het berichten zou blijven verzamelen die rechtstreeks naar of van terrorismeverdachten werden gestuurd.

Aanbevolen verhalen

Ford maakt meer van zijn auto's immuun voor snelheidsovertredingen

Een intelligente snelheidsbegrenzer herkent verkeersborden, wat betekent dat het bijna onmogelijk moet zijn om een ​​snelheidsboete te krijgen.

Facebook en Google geïdentificeerd als slachtoffers van e-mailzwendel van $ 100 miljoen

Deze nieuwe onthullingen volgen op de arrestatie van een Litouwse man genaamd Evaldas Rimasauskas, die wordt beschuldigd van het orkestreren van de zwendel.

Reddit haalt een deel van zijn persoonlijkheid weg

Je favoriete subreddits kunnen er de komende maanden heel anders uitzien.

'Shadow Brokers'-dump van NSA-tools bevat nieuwe Windows-exploits

Er is een NSA-cache met exploits voor Windows vrijgegeven, maar als u Windows 10 gebruikt of verbinding maakt met internet via een router/firewall, blijft u beschermd.

FCC stopt negen bedrijven om deel te nemen aan het 'Lifeline'-programma

Het biedt gesubsidieerde internetservice voor huishoudens met een laag inkomen.