Maak notities binnen (en buiten) van Firefox

Bent u op zoek geweest naar een extensie voor het maken van aantekeningen die kan aansluiten bij Firefox en ook buiten kan werken? Kijk dan eens goed naar de QuickFox Notes-extensie voor Firefox.

Opmerkingen over QuickFox-opmerkingen:

  • De extensie gebruikt het Integrated Bookmarks System om uw notities op te slaan, zodat ze automatisch kunnen worden gesynchroniseerd met extensies zoals Mozilla Weave of Xmarks.
  • Het wordt ten zeerste aanbevolen door de auteur van de extensie om een ​​back-up van uw aantekeningen te maken voordat u de extensie bijwerkt wanneer nieuwe releases beschikbaar komen. Anders kunnen uw aantekeningen verloren gaan...

OpstellingNadat u de extensie hebt geïnstalleerd, zijn er drie methoden om toegang te krijgen tot QuickFox Notes:

  • Een werkbalkknop (die handmatig moet worden toegevoegd als u deze methode verkiest)
  • Een statusbalkpictogram
  • Een sneltoets (Ctrl + Shift + F)

Hier is een close-up van de werkbalkknop en het statusbalkpictogram...

maak-notities-binnen-en-buiten-van-firefox foto 2

Een kijkje in de QuickFox-notities

Als u QuickFox Notes als een apart venster opent, ziet het er zo uit.

Of als u QuickFox Notes liever op een tabblad wilt openen, dan is dit wat u zult zien. Merk op dat er een mini-tabbalk is in de Firefox-tab...

Zodra u QuickFox Notes voor de eerste keer opent, ziet u een gloednieuwe map die aan uw bladwijzers is toegevoegd. Elke link in de nieuwe map vertegenwoordigt een aparte notitie...

Er zijn geen opties beschikbaar in het Add-ons Manager-venster... alle opties voor QuickFox Notes zijn ingebouwd in de hoofdwerkbalk zelf.

QuickFox-notities in actie

Voor ons voorbeeld hebben we besloten om een ​​aantal zeer nuttige informatie uit een van de artikelen hier op de website te kopiëren...

Toen we de tekst in onze nieuwe notitie plakten, was de tekstgrootte een beetje klein, maar deze kon gemakkelijk worden vergroot in het vervolgkeuzemenu Opties.

Opmerking: u kunt geen afbeeldingen aan uw notities toevoegen.

Zoals je kunt zien, zijn onze nieuwe notities mooi geworden nadat de tekst is vergroot samen met wat andere personalisatie. Als u uw notities een andere naam wilt geven, is dat heel eenvoudig te doen ... klik gewoon met de rechtermuisknop op het tabblad om de pop-up Rename Note te openen. Nadat u de gewenste naam hebt ingevoerd, klikt u gewoon buiten de pop-up Rename Note om het proces te voltooien.

Een snelle terugblik op de nieuwe bladwijzermap toont de nieuwe namen voor onze beide notities...

En indien nodig (of gewenst) kunnen notities worden geëxporteerd als tekstbestanden. Merk op dat u uw notities als afzonderlijke bestanden kunt exporteren of ze allemaal kunt combineren tot één grotere. Heel handig…

Open QuickFox Notes als een aparte app

Een uniek kenmerk van QuickFox Notes is de mogelijkheid om het als een zelfstandige app uit te voeren. Het opzetten is helemaal niet moeilijk...

Het eerste dat u moet doen, is een kopie maken van een van uw Firefox-snelkoppelingen (normale of draagbare installatie). Nadat u een kopie hebt gemaakt (bijvoorbeeld op het bureaublad), klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteert u Eigenschappen. Nadat u dat hebt geselecteerd, ziet u het venster Eigenschappen met het tabblad Snelkoppeling weergegeven. Nu bent u klaar om het doelpad te wijzigen.

maak-notities-binnen-en-buiten-van-firefox foto 12

In het adresgebied voor Doel: u moet de volgende opdracht aan het einde van het doelpad toevoegen en ervoor zorgen dat er een enkele spatie tussen het laatste aanhalingsteken en de opdracht blijft.

-chrome chrome://qfnotes/content/openEditor.xul

Dus voor een normale installatie van Firefox zou het doelpad er als volgt uit moeten zien:

C:Program FilesMozilla Firefoxfirefox.exe -chrome chrome://qfnotes/content/openEditor.xul

En voor een draagbare installatie zou het doelpad er als volgt uit moeten zien:

C:Program FilesPortable FirefoxFirefoxPortable.exe -chrome chrome://qfnotes/content/openEditor.xul

Vergeet niet uw gewijzigde snelkoppeling een nieuwe naam te geven. Als je dat hebt gedaan, klik je op Toepassen en vervolgens op OK.

Het resultaat

Opmerking: voor ons voorbeeld (hier weergegeven) hebben we een snelkoppeling voor een portable aangepast.

Hier is onze stand-alone QuickFox Notes-app die draait op basis van de Portable Firefox Install waaraan de extensie is toegevoegd. Werkt heel mooi…

Conclusie

Als u op zoek bent geweest naar een notitietoepassing die kan aansluiten bij en werken buiten Firefox, dan wilt u deze extensie zeker eens goed bekijken.

Links

Download de QuickFox Notes-extensie (Mozilla-add-ons)

Download de QuickFox Notes-extensie (Extension Homepage)

Meer verhalen

Zorg ervoor dat collega's die belangrijke e-mail hebben gezien met leesbevestiging en e-mail met uitstelherinnering

Veel mensen vragen hoe ze een e-mail kunnen plannen voor een bepaalde datum en met een goede reden. Omdat we hopen dat onze collega's datums en tijden voor vergaderingen instellen in hun Outlook-agenda en een herinnering instellen, is er altijd iemand die de e-mail gemakkelijk niet heeft ontvangen. Vandaag zullen we kijken naar een paar gemakkelijk te

Absoluut geweldige Lego-achtergronden voor je bureaublad

Het is geen geheim dat we hier dol zijn op een geweldige set wallpapers, en toen we het eerste Lego-behang tegenkwamen, wisten we wat we moesten doen: nog een wallpaper-verzameling samenstellen voor onze geweldige lezers!

De taakbalk van Windows 7 consolideren met Jumplist Launcher

De nieuwe taakbalk in Windows 7 is een geweldige nieuwe functie, maar soms heb je misschien te veel apps en niet genoeg ruimte. Vandaag bekijken we Jumplist Launcher waarmee u de app-opstartprogramma's op de taakbalk kunt consolideren.

Mouse Extender maakt Windows-navigatie eenvoudiger

Navigatie in Windows 7 is een stuk makkelijker met de nieuwe Taakbalk, maar het zou makkelijker kunnen met alles op één centrale plek. Mouse Extender is een gratis hulpprogramma waarmee u gemakkelijker door Windows kunt navigeren.

Vind de werkelijke locatie van een website met Chrome-vlaggen

Heb je de Flagfox Extension-goedheid van Firefox in Google Chrome gewild? Nu kunt u het krijgen met de Chrome Flags-extensie.

Start Windows-toepassingen sneller met uitvoerder

Er zijn een paar applicatiestarters om uit te kiezen, Launchy is waarschijnlijk de meest bekende. Een app-starthulpprogramma dat onder de radar lijkt, is Executor. Hoewel vergelijkbaar met Launchy in zijn interface, zou je kunnen stellen dat Executor superieur is in zijn extra functionaliteit. Jij kan

Voer Linux-apps op uw Windows-machine op de gemakkelijke manier uit

Misschien ben je geïnteresseerd in het uitproberen van Linux-applicaties, maar het idee om een ​​dual-boot-systeem te maken, langzame Live-cd's te gebruiken of een VM in te stellen, spreekt je niet aan. Vandaag bekijken we andLinux waarmee u Linux-toepassingen op uw Windows-computer kunt uitvoeren.

Webpagina's opschonen om op een eenvoudige manier aantekeningen te maken of af te drukken

Wilt u een gemakkelijke manier om alle rommel van een webpagina te verwijderen en de opmaak te behouden, zodat u deze met een enkele klik mooi kunt kopiëren/plakken of afdrukken? Zie hoe eenvoudig het is met de Clippable Bookmarklet.

Hoe de toegang tot schijven op mijn computer in Windows te beperken

Als u een gedeelde of openbare computer heeft die door meerdere mensen wordt gebruikt, wilt u wellicht de toegang tot de schijven beperken om te voorkomen dat gebruikers belangrijke gegevens verwijderen. Vandaag kijken we naar het beperken van de toegang tot sommige of alle schijven op de machine met behulp van Lokaal groepsbeleid.

Hoe u het formaat van uw foto's op de gemakkelijke manier kunt wijzigen

Soms heb je een snelle en gemakkelijke manier nodig om het formaat van je foto's te wijzigen om ze te e-mailen, op je blog te plaatsen of op een mobiel apparaat te zetten. Vandaag bekijken we de Image Resizer Powertoy Clone voor Windows waarmee u het formaat van afbeeldingen en afbeeldingen kunt wijzigen.