Opmerkingen voor 2015-08-24

Snelweg om te hacken: waarom we nog maar aan het begin staan ​​van het auto-hacking-tijdperk

Deze maand presenteerden vijf groepen onderzoekers op drie afzonderlijke beveiligingsconferenties proof-of-concept-aanvallen op voertuigen van meerdere fabrikanten plus een add-on-apparaat dat bestuurders voor verzekeringsmaatschappijen bespioneert, gebruikmakend van altijd-aan mobiele connectiviteit en andere draadloze voertuigen communicatie om beveiligingsmaatregelen te omzeilen, toegang te krijgen tot voertuigen en - in drie gevallen - toegang te krijgen tot het interne netwerk van de auto op een manier die de afstandsbediening van het voertuig op angstaanjagende manieren zou kunnen overnemen.

En dit alles heeft zich afgespeeld terwijl de auto-industrie als geheel moeite heeft om beveiligingsonderzoekers en hun benadering van openbaarmaking te begrijpen - sommige autofabrikanten hebben het gevoel dat ze het slachtoffer zijn van een vluchtmisdrijf. De insulaire cultuur van de industrie en de traditionele benadering van veiligheid hebben de meeste mensen ervan weerhouden om samen te werken met externe onderzoekers, en hun standaardreactie op onthullingen van veiligheidsbedreigingen was om het voor onderzoekers moeilijker te maken om met hen samen te werken. In sommige gevallen hebben autobedrijven zelfs onderzoekers aangeklaagd om ze het zwijgen op te leggen.Dit is nog maar het begin. In de komende jaren zullen auto's steeds meer internet-verbonden functies toevoegen en zullen er meer veiligheidsproblemen zijn. Vertrouw geen autobedrijf met computerbeveiliging.

We gaan dezelfde problemen zien met het slimme huis. Als u elk apparaat in uw huis op het netwerk aansluit, zal dit leiden tot grootschalige malware- en hackproblemen, vooral met de goedkope producten op de markt van kleine bedrijven die niet het budget hebben om ervoor te zorgen dat hun producten veilig zijn. Dit is een van de redenen dat de grote jongens zoals Google en Apple (en een paar anderen) waarschijnlijk het toekomstige huis zullen domineren.

IE 6, Adobe Flash en Java zijn misschien nog steeds een beveiligingspunch, maar ze zijn oorspronkelijk ontwikkeld door programmeurs van wereldklasse bij softwarebedrijven. Wie werkt er aan de slimme broodrooster en hoe vertrouwen we hen? Vertrouw geen deurslotenbedrijf met computerbeveiliging.

Chrome wordt eindelijk sneller op Mac

Ik geloofde eerst niet dat het mogelijk zou zijn, maar na het grootste deel van een week op Chrome 46 te hebben doorgebracht, ben ik overweldigd. Het geheugenverbruik lijkt te zijn gehalveerd, slappe, trage tabbladen zijn sneller dan ooit en de levensduur van mijn batterij is niet meer beschamend slecht - ook de ventilatoren van mijn laptop blazen niet constant.

Het wordt tijd dat ze hieraan gaan werken. Mijn MacBook Pro gaat twee keer zo lang mee als ik Safari gebruik dan wanneer ik Chrome gebruik. En het is niet vanwege plug-ins, want ik heb ze allemaal uitgeschakeld in beide browsers. En de enige extensie die ik gebruik is 1Password in beide browsers.

Het zal een tijdje duren voordat deze fixes hun weg vinden naar het stabiele kanaal op OS X. Het is waarschijnlijk dat sommige van de belangrijkste prestatieverbeteringen ook zullen worden doorgevoerd in de Windows-versie.

Wat is er gebeurd met Microsoft's Windows Update for Business?

Sinds 29 juli hebben meer dan een paar IT-professionals me gevraagd hoe ze Windows Update for Business konden krijgen. Was het een programma waarvoor ze moesten solliciteren? Of was het slechts een overkoepelende naam voor de servicepaden Current Branch for Business en Long Term Servicing Branch? Het antwoord is, zoals zoveel dingen met betrekking tot de Windows-as-a-Service-strategie van Microsoft, ingewikkeld.

Dus Microsoft weigert niet alleen gedetailleerde informatie te verstrekken over wat nieuwe updates bevatten, ze hebben ook de zakelijke functies voor het correct afhandelen van updates in een bedrijfsomgeving vertraagd. Dit lijkt mij de verkeerde strategie, ze hadden eerst hun zakelijke klanten tevreden moeten houden, zoals ze dat in het verleden altijd hebben gedaan. Daar komt al hun geld vandaan.

BESPREEK OP ONS FORUM

Eerdere gedachten die je misschien hebt gemist:

  • Dinsdag: Microsoft doet heel hard zijn best om zichzelf in de voet te schieten
  • Maandag: de beste upgrade voor je Surface Pro 3 is het SP4-toetsenbord
  • Zaterdag: eerste indrukken van de Apple TV: veel wachtwoorden invoeren met de afstandsbediening
  • Vrijdag: binnenkort wordt Windows 10 automatisch door Windows Update gepusht
  • Maandag: de keizer heeft geen kleren en niemand geeft erom

Meer verhalen

Hoe u uw Google-agenda kunt synchroniseren met Outlook

Als u Google Agenda gebruikt, maar ook Outlook gebruikt voor agenda-items, e-mail en contacten, zoekt u misschien naar een manier om de twee agenda's gesynchroniseerd te houden. Zoek niet verder. We laten u zien hoe u dit kunt doen met behulp van een gratis tool.

Een POP3-e-mailaccount configureren in Windows 10

Hoewel de meeste van de meegeleverde Windows 10-apps al een behoorlijk deel van de negatieve pers hebben gekregen, hebben enkele van de kernstukken van de puzzel, zoals de Mail- en Agenda-apps, zichzelf bewezen als waardige toevoegingen aan de algehele line-up. We hebben je al laten zien hoe je je Gmail-account kunt krijgen

Opmerkingen voor 2015-08-14

Een SSD in uw zak

Hoe kopieer je een geplande taak van een dode Windows-installatie naar een nieuwe?

Soms gaan onze computers gewoon dood als gevolg van onverwachte hardwareproblemen die niet onze schuld zijn, dus hoe lokaliseer en breng je 'zeldzame' of moeilijk te recreëren bestanden zoals geplande taken van de oude harde schijf over? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de oplossing om een ​​lezer te helpen het bestand op te sporen dat hij nodig heeft.

Geek Trivia: het hoofdkantoor van welk techbedrijf maakt een cameo als het hoofdkantoor van Cyberdyne in Terminator Genisys?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Timers, alarmen en stopwatches instellen in Windows 10

Als u Android of iOS gebruikt, bent u er waarschijnlijk aan gewend geraakt om alarmen en timers in te stellen en uw apparaat als stopwatch te gebruiken. Voor de langste tijd had Windows deze mogelijkheid tot nu toe niet.

Hoe de grootte van de cellen in een tabel in Word te bevriezen?

Wanneer u een tabel in Word maakt, kunt u de tabel automatisch laten aanpassen aan de inhoud. Soms wilt u echter de grootte van de cellen in de rijen en kolommen bevriezen, zodat ze niet veranderen. Dit is eenvoudig te realiseren.

Opmerkingen voor 2015-08-13

Lenovo installeerde stilletjes software op laptops, zelfs als je deze hebt gewist

Wi-Fi versus Ethernet: hoeveel beter is een bekabelde verbinding?

Wi-Fi is natuurlijk handiger dan bekabelde Ethernet-kabels. Maar Ethernet biedt nog steeds voordelen: hogere snelheden, lagere latentie en geen problemen met draadloze interferentie.

Hoe u een hardwareprobleem kunt onderscheiden van een softwareprobleem

Uw computer lijkt niet goed te werken - hij is traag, programma's crashen of Windows vertoont mogelijk een blauwe screening. Is de hardware van uw computer defect of heeft deze een softwareprobleem dat u zelf kunt oplossen?