Opmerkingen voor 2015-08-13

Lenovo installeerde stilletjes software op laptops, zelfs als je deze hebt gewist

De gebruikers ontdekten het probleem in mei toen ze een nieuwe Lenovo-laptop gebruikten die automatisch en heimelijk een systeembestand overschreef bij elke opstart, die een Lenovo-updater downloadde en automatisch software installeerde, zelfs als Windows opnieuw werd geïnstalleerd vanaf een dvd. Het enige probleem is dat niemand om deze software heeft gevraagd en dat deze bleef bestaan ​​tussen schone installaties van Windows. Lenovo exploiteerde in wezen een rootkit op zijn eigen laptops om ervoor te zorgen dat de software blijft bestaan ​​als deze wordt gewist.

Het lijkt erop dat Windows een functie heeft waarmee fabrikanten crapware kunnen verbergen... in uw systeem-BIOS.Wat alleen maar laat zien dat het ongewenste crapware-probleem in Windows systemisch is, en het zijn niet alleen de slechte acteurs zoals Download.com. Het hele ecosysteem is gebouwd om crapware vrij te laten draaien.

Het is natuurlijk vermeldenswaard dat deze functie niet is ontworpen voor crapware. Maar het is gemakkelijk om te zien hoe het daar zou kunnen worden omgezet.

Zelfs als je wordt verteld dat niet te doen, kan Windows 10 gewoon niet stoppen met praten met Microsoft

Helaas voor voorstanders van privacy lijken deze controles niet voldoende om volledig te voorkomen dat het besturingssysteem online gaat en communiceert met de servers van Microsoft.

Het is echt moeilijk om ervoor te zorgen dat Windows 10 geen informatie terugstuurt naar Microsoft. Natuurlijk, als je je zorgen maakt over privacy, moet je waarschijnlijk gewoon Linux gebruiken.

Apple brengt Windows 10-ondersteuning naar Mac in Boot Camp-update

de nieuwste versie van Boot Camp, die momenteel wordt uitgerold naar OS X Yosemite-gebruikers als een systeemupdate, wordt nu geleverd met ondersteuning voor 64-bits versies van Microsoft's Windows 10-besturingssysteem.

Met Windows op een Mac beschikt u over de beste hardware in combinatie met een vertrouwd besturingssysteem. We hebben de afgelopen 6 jaar Windows op MacBooks gebruikt hier op het HTG-hoofdkantoor.

BESPREEK OP ONS FORUM

Eerdere gedachten die je misschien hebt gemist:

  • Dinsdag: Microsoft doet heel hard zijn best om zichzelf in de voet te schieten
  • Maandag: de beste upgrade voor je Surface Pro 3 is het SP4-toetsenbord
  • Zaterdag: eerste indrukken van de Apple TV: veel wachtwoorden invoeren met de afstandsbediening
  • Vrijdag: binnenkort wordt Windows 10 automatisch door Windows Update gepusht
  • Maandag: de keizer heeft geen kleren en niemand geeft erom


Meer verhalen

Cortana gebruiken en configureren op Windows 10

Cortana wordt gefactureerd als meer dan een eenvoudige zoekfunctie. Het zou een volwaardige persoonlijke assistent moeten zijn, net zoals Siri op Apple iOS-apparaten is. Hier zijn de basisprincipes van het instellen van Cortana en het gebruik ervan op uw nieuwe Windows 10-computer.

Meerdere gebruikersaccounts beheren op één Chromebook

Chromebooks zijn goedkope, redelijk krachtige, gebruiksvriendelijke laptops die razend populair zijn geworden bij consumenten die een tweede machine willen die ze mee kunnen nemen, maar geen zin hebben om een ​​pakje extra geld te laten vallen voor het voorrecht. Als u één machine heeft die bij een heel huishouden hoort

Hoe een tabel in Word te verwijderen

Als je een tabel in Word hebt ingevoegd en deze nu wilt verwijderen, heb je misschien gemerkt dat het niet zo eenvoudig is om de hele tabel te verwijderen zonder andere inhoud rond de tafel te verwijderen. We laten u een aantal manieren zien om deze beperking te omzeilen.

Een Spigot Minecraft-server uitvoeren voor aangepaste multiplayer

De native LAN-ondersteuning van Minecraft is geweldig om games on-the-fly uit te voeren, maar als je een speciale, aangepaste server wilt, is Spigot de juiste keuze. Spigot is gebouwd op een plug-in-API genaamd Bukkit, die het aanpassen van je gameplay eenvoudig maakt, en aangezien het Bukkit-project al bestaat sinds het begin van

Hoe Spotlight's zoekopdrachten op het internet op Mac, iPhone en iPad uit te schakelen

Mac OS X en iOS van Apple sturen uw Spotlight-zoekopdrachten via internet naar Apple. U ziet dan resultaten van Bing en voorgestelde websites, locaties en media-inhoud. U kunt dit uitschakelen en uw zoekopdrachten volledig lokaal houden, of u Spotlight nu op een Mac- of iOS-apparaat gebruikt.

Tegels toevoegen, verwijderen en aanpassen in het startmenu van Windows 10

Er zijn veel dingen veranderd met het Start-menu van Windows 7 naar Windows 10. Als je Windows 8 hebt overgeslagen, staat je misschien een hele aanpassing te wachten, vooral als het gaat om de menutegels van Start. We willen het hebben over hoe u ze kunt toevoegen, verwijderen en aanpassen.

Toegang krijgen tot lokale en USB-harde schijven in uw virtuele Hyper-V-machine

Het is buitengewoon handig om toegang te krijgen tot een lokale harde schijf (of het nu een interne schijf of een externe schijf is) die is aangesloten op uw Windows-computer vanuit een virtuele machine die draait in Hyper-V. Het is echter niet zo handig om erachter te komen hoe je dat doel precies kunt bereiken. Lees verder terwijl we je begeleiden

Geek Trivia: Greebles zijn een cruciaal element van het decorontwerp in welk filmgenre?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een tabel geheel of gedeeltelijk selecteren in Word

Net zoals het selecteren van tekst en afbeeldingen in Word een veel voorkomende taak is in Word, is het selecteren van inhoud in een tabel dat ook. Soms wilt u een enkele cel, een hele rij of kolom, meerdere rijen of kolommen of een hele tabel selecteren.

Uiterlijkinstellingen aanpassen op een Chromebook

Chromebooks en Chrome OS hebben een volledige bibliotheek met leuke, funky thema's die u kunt gebruiken om uw browse-ervaring op te fleuren. Niet alleen dat, maar met functies zoals Surprise Me, roteert je achtergrondbehang continu door het Google Image-archief om je een frisse afbeelding te geven om naar te kijken