Nissan bestrijdt afgeleid rijden met Faraday Cage-armsteun

Lukt het niet om je ogen van je smartphone af te houden, zelfs niet als je achter het stuur zit? Nissan heeft misschien een oplossing.

De automaker toonde dinsdag het Smart Shield, een armsteun in de Nissan Juke, bekleed met een Faraday-kooi. 'Zodra een mobiele telefoon in het compartiment is geplaatst, creëert het Nissan Signal Shield een 'stille zone', waarbij alle inkomende en uitgaande mobiele, Bluetooth- en Wi-Fi-verbindingen van de telefoon worden geblokkeerd', legt Nissan uit.Faraday Cages, uitgevonden door natuurkundige Michael Faraday in 1836, zijn afgeschermde metalen omhulsels die elektrische velden blokkeren. Plaats in dit geval uw telefoon gewoon in het Nissan-compartiment en het is alsof het apparaat in vliegtuigmodus staat. Wanneer je je bestemming bereikt, open je het vak om al je berichten en gemiste oproepen te zien.

Nissan zei dat het Signal Shield slechts een prototype is, maar de autofabrikant hoopt dat het ooit een echte oplossing kan bieden om de afleiding van de bestuurder te verminderen. Natuurlijk kun je altijd vertrouwen op je eigen wilskracht of verlangen om niet dood te gaan en/of iemand te doden als motivatie om te stoppen met naar je telefoon te kijken tijdens het rijden. Aan de andere kant is de aantrekkingskracht van een ongelezen bericht soms moeilijk voorbij te laten gaan; dat is waar het signaalscherm binnenkomt.

Verwant

  • Hoe maak je je eigen kooi van Faraday Hoe maak je je eigen kooi van Faraday

Afgeleid rijden is een groot probleem. Uit een onderzoek dat vorige maand door analysebedrijf Zendrive werd gepubliceerd, bleek dat 'Amerikanen hun telefoon bijna elke keer gebruiken als ze achter het stuur kruipen', of tijdens 88 procent van de reizen.

'Elke dag is dat het equivalent van mensen achter het stuur die praten of sms'en tijdens 5,6 miljoen autoritten uit onze steekproef alleen', schreef Zendrive in een blogpost. 'Geëxtrapoleerd voor de hele Amerikaanse automobiliteit, loopt het aantal op tot ongeveer 600 miljoen afgeleide ritten per dag.'

Ondertussen bleek uit een afzonderlijke studie die vorige maand door de Amerikaanse Governors Highway Safety Association werd gepubliceerd, dat het aantal voetgangersdoden vorig jaar met 11 procent toenam, en dat smartphones daar gedeeltelijk debet aan zijn.

Aanbevolen verhalen

Bekijk een Nissan Rogue die tegen Storm Troopers vecht in VR

De bestverkochte SUV van Nissan deelt toevallig een naam met de iconische Rogue One-film, en het bedrijf doet er alles aan om het uit te melken.

Uber's eerste voortgangsrapport over autonoom rijden is binnen

Uit gelekte documenten blijkt dat de autonome voertuigen van Uber gemiddeld niet eens een mijl kunnen rijden voordat een menselijke veiligheidsbestuurder de controle over moet nemen.

Alfabet bestrijdt 'giftige' opmerkingen met machine learning

Het moederbedrijf van Google leert slechte opmerkingen te identificeren, zodat publicaties betere gesprekken kunnen aanwakkeren.

Een wervelende tour door de ambitieuze nieuwe SUV van Faraday Future

De FF 91 is misschien meer dan het fragiele bedrijf op dit moment kan waarmaken.