Nintendo's 3DS is niet dood, maar zit gevangen in de schaduw van de Switch

nintendo-en-039;s-3ds-isn-en-039;t-dead-but-it-is-trapped-in-the-switch-and-039;s-schaduw foto 1 Nintendo

Eerder dit jaar kondigde Nintendo een gloednieuwe console aan, een hybride draagbaar apparaat dat zowel dienst doet als een draagbare entertainmentmachine als een gamesysteem voor in de woonkamer. Op het eerste gezicht zag het er geweldig uit - maar sommigen bekritiseerden de Nintendo Switch omdat hij 'niets te spelen' had, behalve natuurlijk de nieuwe Legend of Zelda-game.

Nintendo's E3-show was een krachtig antwoord op die critici: tussen Super Mario Odyssey, de belofte van een nieuwe Pokemon-game, nieuwe Xenoblade-, Yoshi- en Kirby-titels en een Switch-poort van Rocket League gaf Nintendo kopers alle reden om zijn nieuwste draagbare console. Tegelijkertijd gaf het fans bijna geen reden om zijn andere handheld-apparaat te kiezen. Als je nog geen 3DS hebt, zul je er nu waarschijnlijk nooit een kopen.Dit was niet het plan -- althans niet publiekelijk. Nadat Nintendo had onthuld dat de Switch een hybride draagbare speler was, kwam de voor de hand liggende vraag naar boven: gaat de nieuwe console de 3DS vervangen? Het bedrijf zei nadrukkelijk 'nee' en drong een korte lijst op met nieuwe releases die 3DS-bezitters op korte termijn tevreden zullen houden.

Inderdaad, de 3DS heeft sindsdien de release van Fire Emblem: Shadows of Valentia, Poochy & Yoshi's Wooly World gezien. Vernieuwde Pokemon-games en een spin-off van Pikmin zijn ook aan de horizon - maar het E3-aanbod van het bedrijf was bijna volledig verstoken van nieuwe aankondigingen voor de stereoscopische handheld. In totaal heeft het bedrijf slechts drie nieuwe 3DS-games voor de show onthuld: een remake van Mario en Luigi: Superstar-saga, een heruitvinding van de tweede Metroid-game en een snel sushi-puzzelspel.

Genomen in een leegte, die klinken allemaal geweldig. Metroid is een franchise die al veel te lang inactief is geweest, en Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions ziet eruit als een solide update van de GBA-klassieker - maar in de context van de enorme stroom Switch-ondersteuning van het bedrijf, voelt het een beetje ontmoedigend. Nintendo heeft niet gelogen toen het beloofde de 3DS in de nabije toekomst te ondersteunen, maar de komende releases van de handheld worden zonder fanfare gelanceerd en lijken sterk afhankelijk te zijn van eerder aangekondigde games.

Recente en aankomende releases zoals Ever Oasis en Hey! Pikmin werd niet eens genoemd tijdens de show, en details over Pokemon Ultra Sun en Moon waren schaars. Ook de 3DS-versie van Fire Emblem Warriors werd niet getoond.

Natuurlijk verborg Nintendo een pop-upcafé Layton's Mystery Journey: Katrille and the Millionaire's Conspiracy in het centrum van LA, maar dat spel zal op smartphones worden gelanceerd voordat het op Nintendo's console komt. Er is duidelijk een behoorlijk aantal dingen om langs de lijn te spelen, maar bijna niets ervan maakte deel uit van Nintendo's show-evenement. Als er geen korte 3DS-showcases waren verspreid over Nintendo's hele dag Treehouse-livestreams, zou de stereoscopische console vrijwel afwezig zijn geweest op E3.

nintendo-en-039;s-3ds-isn-en-039;t-dead-but-it-is-trapped-in-the-switch-and-039;s-schaduw foto 2

Dit is niet per se een slechte zaak, maar het is allemaal context die Nintendo's eerdere uitspraken over de toekomst van de 3DS kleurt. Het is waar, de Switch vervangt de 3DS niet - althans nog niet - maar het gebrek aan games die op de E3 worden getoond, laat zien dat de familie van handhelds echt niet de prioriteit van Nintendo is. Ik geloof Reggie Fils-Aime als hij zegt dat ze de 3DS tot 2018 gaan 'ondersteunen', maar dat betekent waarschijnlijk gewoon dat de laatste van de games in productie ervoor moeten worden geproduceerd, waarvan er maar heel weinig zullen zijn. first-party ontwikkelde titels.

Als je al een 3DS- of 2DS-apparaat hebt, is dit uiteindelijk goed nieuws. Het betekent dat je nog minstens 18 maanden van het apparaat kunt genieten, maar als je erover hebt nagedacht om er een te kopen, is dat een reden om een ​​stap terug te doen. Op enkele uitzonderingen na is de 3DS-bibliotheek zoals die nu is, alles wat nieuwe kopers van de console kunnen verwachten. Als je het beste van Nintendo's franchises in de toekomst wilt ervaren, moet je kijken naar Nintendo's nieuwere draagbare. Dat is ook een goede zaak: als E3 ons iets heeft laten zien, is het dat de Nintendo Switch een geweldig eerste jaar gaat hebben.

Aanbevolen verhalen

Ford gesloopt fabriek in Mexico, maar focusproductie verplaatst naar China

In het proces zal het bedrijf $ 1 miljard besparen en president Trump echt irriteren.

Nintendo ondersteunt 3DS 'tot in 2018 en daarna'

Er is geen teken dat de 3DS aan het einde van zijn levensduur komt of wordt vervangen door een opvolger.

MP3 is dood, lang leve AAC

Door licentierechten op het MP3-formaat op te geven, maken de makers het historische muziekformaat overbodig.