Nintendo volgt naar verwachting NES Classic met SNES Classic

De release van de NES Classic Edition door Nintendo bracht een enorme hoeveelheid opwinding teweeg, gevolgd door evenveel woede en frustratie. Dit kleine apparaat met 30 klassieke games die zijn bijgewerkt om de HD-tv's die we nu allemaal hebben te ondersteunen, bleek enorm populair te zijn. Nintendo koos er echter in eerste instantie voor om er niet genoeg van te maken, koos er vervolgens voor niet op die vraag te reageren en nam vervolgens de hoofdbrekende beslissing om het product vorige week stop te zetten.

We hebben de vraag gekregen: 'waarom stoppen met een zeer winstgevend spelapparaat dat iedereen wil?' En misschien hebben we nu de eerste hint van een antwoord. Bronnen die met Eurogamer praten, hebben gesuggereerd dat Nintendo de NES Classic Edition stopzette om plaats te maken voor een ander product: de SNES Classic Edition.We kregen ons eerste teken dat er in december een SNES Classic Edition in de maak was toen Nintendo een handelsmerk indiende dat hetzelfde suggereerde. Waarom we geen NES Classic en SNES Classic naast elkaar in de winkelrekken kunnen aanbieden, komt blijkbaar neer op productielimieten en Nintendo's plannen.

Nintendo had alleen de bedoeling dat de NES Classic een product zou zijn dat werd aangeboden voor de vakantieperiode van 2016. Het veranderde dat doel nooit en dus zou de voorraad altijd beperkt zijn. Nu de productie zoals gepland is beëindigd, zijn de productielijnen overgeschakeld naar SNES Classic-productie.

Verwant

  • NES Classic kan originele NES-controllers gebruiken NES Classic kan originele NES-controllers gebruiken

Dus terwijl de NES Classic nu verdwenen is, kunnen we hopen dat Nintendo een waardevolle les heeft geleerd en van plan is aanzienlijk meer SNES Classic Edition miniconsoles te produceren en voor een aanzienlijk langere periode. De SNES-versie zal in ieder geval alleen maar populairder worden als Nintendo de juiste 30 games kiest om mee te verzenden.

Voorlopig blijft Nintendo stil over de vraag of de SNES Classic Edition bestaat of niet. Als dat zo is, vermoed ik dat niemand zal nadenken voordat hij er een pre-ordert, voor het geval Nintendo dezelfde productiefouten opnieuw maakt.

Aanbevolen verhalen

Nintendo Mini Switch verwacht in 2019

Analisten zijn van mening dat de huidige Switch te groot is voor kinderen, dus er zal uiteindelijk een kleinere worden uitgebracht.

Nintendo stopt met NES Classic Edition

De laatste zendingen van de console, een miniatuurversie van de originele NES die games speelt die compatibel zijn met de huidige HDTV's, zullen deze maand in de winkels liggen.

Dit zijn de Nintendo Switch-games voor 2017

'ARMS' en 'Splatoon 2' zijn slechts het topje van de ijsberg.

Hover Camera kan nu de eigenaar volgen en opnemen zonder telefoon

Het is ook $ 100 goedkoper dan voorheen.