Nintendo biedt $ 20K voor het hacken van een switch

Nu Nintendo die moeilijke lanceringsperiode voor een nieuw stuk hardware doormaakt, kan het zich concentreren op andere delen van het ecosysteem, waaronder het maken van veel onmisbare first-party games. Maar in het proces wil Nintendo ervoor zorgen dat iedereen Switch-games koopt in plaats van in de verleiding te komen ze illegaal te downloaden, dus er ligt een premie voor het grijpen.

Volgens Eurogamer is Nintendo bereid om maar liefst $ 20.000 uit te betalen aan hackers in ruil voor informatie over kwetsbaarheden in de hardwarebeveiliging van Switch. Het is dezelfde deal die het Japanse bedrijf eind vorig jaar introduceerde voor de 3DS. Als je een kwetsbaarheid kent waardoor piraterij zou kunnen plaatsvinden, wil Nintendo details en zal hij betalen voor de informatie.De nieuwe premie vormt een uitbreiding van de bestaande systeemopstelling van Nintendo met de Hacker One-website, die het 3DS-premieschema al afhandelt. De minimale bounty-uitbetaling is $ 100, waarbij de beloning van $ 20.000 is gereserveerd voor de ernstigste fouten. Als Nintendo nooit zoveel uitbetaalt, zullen ze blij zijn omdat de Switch duidelijk erg veilig is, maar ze zouden het even graag betalen als piraterij een groot probleem zou worden.

Verwant

  • Nintendo Switch bouwkosten geschat op $257Nintendo Switch bouwkosten geschat op $257

De Hacker One-pagina beschrijft in detail de soorten kwetsbaarheden waarin Nintendo is geïnteresseerd. Alles wat piraterij of bedrog mogelijk maakt, staat bovenaan de lijst, maar specifieke gebreken, waaronder escalatie van systeemprivileges, kernel-overnames of goedkope klonen, komen in aanmerking voor een beloning zolang je de eerste bent die het meldt.

Tot nu toe zijn slechts drie hackers bedankt en zijn rapporten opgelost, en het is onduidelijk of die rapporten betrekking hadden op de 3DS of de Switch. Dus ofwel dit bug bounty-systeem is niet erg populair, of de systemen van Nintendo zijn beide behoorlijk veilig.

Aanbevolen verhalen

Symantec koppelt trojans en malware aan CIA-hacktools

Een reeks computervirussen gericht op bedrijven en organisaties lijkt sterk op de hacktools van Vault 7 die WikiLeaks heeft onthuld.

Sommige Nintendo Switch-tablets trekken krom

Is dit een hitteprobleem of een probleem met de kwaliteitscontrole dat eigenaren nu pas beginnen op te merken?

Elon Musk biedt Tesla Model 3 Sneak Peek

Musk ging naar Twitter om te pronken met de nieuwe auto en enkele weetjes over de evolutie ervan te delen.

Nintendo biedt $ 20K voor het hacken van een 3DS

Beveiligingsonderzoekers wordt gevraagd om kwetsbaarheden te vinden in de verouderde handheld van Nintendo.