Nintendo's oplossing voor 'Splatoon 2'-chat vereist veel kabels

Nintendo

Zeggen dat Nintendo's oplossing voor voicechat op de Switch onelegant is, zou een grove understatement zijn. Tenminste voor Splatoon 2, dat wel. Vanmorgen plaatste het Twitter-account van de game afbeeldingen van hoe je smack praat in de inkt-aangedreven multiplayer-shooter. De opstelling, genaamd 'Empera Hook HDP', bestaat uit een pijl/inktvis-vormige dongle, een set swoop-stijl on-ear hoofdtelefoons met een boommicrofoon en een drietal 3,5 mm aux-kabels. Eén kabel gaat van de hoofdtelefoonpoort van de switch naar de dongle, een andere loopt van je mobiele telefoon naar de dongle en de laatste verbindt de dongle met de headset. Opluchting.

nintendos-oplossing-voor-splatoon-2-chat-vereist-veel-draden foto 2Waarom zo ingewikkeld? Want hoewel de Switch Nintendo's eerste console is die online voicechat aanbiedt, is het systeem niet compatibel met draadloze hoofdtelefoons. Dat betekent dat als je Splatoon 2 vanaf je bank wilt spelen, je een ontzettend lange kabel nodig hebt. De aux-kabels die bij de kit zijn verpakt, zijn blijkbaar slechts 1,2 meter (iets minder dan 48 inch) lang. En omdat voicechat wordt afgehandeld via een smartphone-app, moet alles dicht bij elkaar zijn. Hopelijk heb je geen iPhone 7, want dan komt er weer een dongle bij.

De kit is gemaakt door Hori en heeft een officiële licentie, dus we weten in ieder geval dat het van goede kwaliteit moet zijn. Nintendo Switch (vertaald) zegt dat de headset op 21 juli in Japan zal worden uitgebracht om samen te vallen met Splatoon 2 voor ¥ 3480 ($ 31,25). Je kunt je Inkling-kind ook aankleden met een in-game-versie van de headset.

Op het eerste gezicht lijkt dit een accessoire dat speciaal voor Splatoon 2 is gebouwd, zoals de GameCube-controlleradapter speciaal is gebouwd voor Super Smash Bros voor Wii U. Nintendo's algemene plannen voor voicechat zijn nog steeds dubbelzinnig, dus overweeg dit stuk hardware misschien een onhandige olijftak.

In januari verdedigde Nintendo America-president Reggie Fils-Aime de beslissing van zijn bedrijf om een ​​smartphone-app en koptelefoon te gebruiken voor het afhandelen van voicechat met IGN met het volgende:

'We willen de mogelijkheid versterken om je ervaring onderweg mee te nemen.... De mogelijkheid om matchmaking te doen, voicechat via je telefoon, het is een stuk handiger dan een gamerheadset in je rugzak te steken die probeert om dat te doen. Daarom doen we het zoals we zijn. Wij zien het gemak, wij zien het gemak van bezorgen. We denken dat het zal leiden tot een betere ervaring.'

Wat een verschil vijf maanden maakt. En je vond de hoeveelheid dongles en draden die nodig zijn om accessoires op een nieuwe MacBook aan te sluiten belachelijk.

Aanbevolen verhalen

Facebook brengt privéchat naar live-uitzendingen

Nu kunt u een privégesprek voeren tijdens een openbare Facebook Live-uitzending zonder de interface te verlaten.

'Destiny 2' pakt het grootste probleem van het origineel aan: verhalen vertellen

Met een karaktergedreven verhaal en een complexere schurk heeft 'Destiny 2' eindelijk mijn aandacht

Wat is de oplossing voor nepnieuws?

Nepnieuws gaat veel verder dan satirische websites die een punt willen maken over de absurditeit van een actualiteit. In plaats van een lach op te roepen of een conve...

Geek Trivia: wie was de mascotte voor Nintendo's iconische gamingmagazine Nintendo Power?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!