De nieuwe Hyper-V-functie in Windows Server 2008 begrijpen

Dit artikel is geschreven door MetroTek Geek van Metrotek Solutions, een leverancier van computerhulp in het DC-gebied.

Microsoft Windows Server 2008 wordt virtueel met Hyper-V

Als onderdeel van de lancering van Windows Server 2008 luidt Microsoft officieel het tijdperk van echte Windows-servervirtualisatie in met Hyper-V. Vroeger was virtualisatie alleen te vinden in de datacenters van bedrijven als Amazon en hun EC2-computercloud. Nu brengt Microsoft virtualisatie naar de rest van ons. Windows Server 2008 en Hyper-V komen op het perfecte moment. Nu de processorarchitectuur verschuift van toenemende snelheden naar meerdere cores, zal virtualisatie in de nabije toekomst een belangrijke trend in serverruimte zijn.de-nieuwe-hyperv-functie-in-windows-server-2008 begrijpen foto 1

Meerdere servers. Een doos. Veel RAM-geheugen.

Hyper-V is een type-1 (native) hypervisor, wat betekent dat het op rootniveau draait met directe controle over de hardware van de server. Virtuele besturingssystemen werken onafhankelijk van elkaar als partities net boven de Hyper-V-stack. Met servervirtualisatie draait u in wezen meerdere servers op één fysieke box. Voorheen was Virtual Server 2005 het enige servervirtualisatieproduct dat beschikbaar was bij Microsoft, dat als een type-2 (gehoste) hypervisor over een macrobesturingssysteem als Windows Server 2003 liep. Dit betekende dat de Virtual Server 2005-hypervisor geen directe hardwaretoegang had. Gastbesturingssystemen binnen Virtual Server 2005 waren in wezen threaded-applicaties die door een macro-kernel liepen. Hyper-V vervangt de besturingssysteemlaag en werkt als een echte type 1 microkernel-hypervisor.

de-nieuwe-hyperv-functie-in-windows-server-2008 begrijpen foto 2

de-nieuwe-hyperv-functie-in-windows-server-2008 begrijpen foto 3

Er zijn twee belangrijke vereisten voor het uitvoeren van Hyper-V: een x64-editie van Windows Server 2008 en een 64-bits processor met hardwareondersteunde virtualisatie-uitbreidingen (zoals die te vinden zijn in de Intel VT- of AMD-V-processorreeks). Hoewel Hyper-V een 64-bits werkomgeving vereist, kunnen gastbesturingssystemen 32- of 64-bits zijn. Ondersteunde gastbesturingssystemen (die u gevirtualiseerd wilt hebben) omvatten het volgende*:

  • Windows Server 2008
  • Windows Server 2003
  • Windows 2000-server
  • Windows Vista
  • Windows XP Professioneel
  • SUSE Linux Enterprise Server 10
    * Andere besturingssystemen werken mogelijk, maar worden officieel niet ondersteund

Je hebt misschien gemerkt dat Hyper-V een 64-bits omgeving vereist. Niet verwonderlijk gezien de geheugenbeperking van 4 GB in 32-bits architectuur. Vier gigabyte verdeeld over meerdere instanties volstaat gewoon niet meer. Gelukkig kunnen Windows Server 2008 Enterprise- en Datacenter-edities met Hyper-V tot 2 terabyte fysiek geheugen en 64 gigabyte geheugen per virtuele instance ondersteunen. Dat is veel geheugen!

Snelle migratie en hoge beschikbaarheid

Gevirtualiseerde servers zullen vrijwel onmiddellijk profiteren van de mogelijkheid om snel van de ene fysieke server naar de andere te migreren. Microsoft Hyper-V met Quick Migration kan de status van een virtueel gastbesturingssysteem opslaan op gedeelde opslag, de opslagverbinding van de ene server naar de andere verplaatsen en vervolgens de afbeelding herstellen naar de nieuwe server. Quick Migration werkt samen met de Windows Server 2008 Enterprise en Datacenter Clustering-service om hoge beschikbaarheid en snelle herstelmogelijkheden voor uw geclusterde servers te bieden. Of het nu gepland (onderhoud) of ongepland (disaster recovery) is, het gebruik van virtualisatietechnologie verhoogt de uptime en beschikbaarheid van de server.

Virtuele apparaten

De virtual appliance is een veelbelovende nieuwe ontwikkeling die beschikbaar is met virtualisatie. Leveranciers kunnen een besturingssysteem en alle benodigde software verpakken om hun product in een virtueel black box-image te laten draaien. Dit image kan vervolgens op verschillende machines worden geïmplementeerd, zelfs als de configuratie anders is. Virtuele apparaten kunnen de installatie-, configuratie- en onderhoudskosten verlagen die gepaard gaan met het beheren en implementeren van meerdere softwarelagen. Het Microsoft Virtual Hard Disk (VHD) testdrive-programma is een goed voorbeeld. Van de VHD-website is de Microsoft Virtual Hard Disk (VHD)-indeling de algemene virtualisatiebestandsindeling die een uniform productondersteuningssysteem biedt en meer naadloze beheerbaarheid, beveiliging, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie voor klanten biedt. Het VHD-formaat legt het volledige besturingssysteem van de virtuele machine en de applicatie-stack vast in een enkel bestand. Naarmate virtualisatie steeds meer voorkomt, zullen we nog meer innovatieve en bruikbare virtuele apparaten gaan zien.

Naar V of niet naar V

Servervirtualisatie is de volgende logische stap in een efficiënte voortgang van de serverruimte. Nu servers beginnen te verschuiven naar multi-core-architectuur en 64-bits platforms, zou virtualisatie een steeds grotere factor moeten worden bij het optimaliseren van de prestaties van de serverworkload en het verlagen van de kosten, vooral omdat serverproliferatie een groeiend probleem wordt. Wat ooit strikt binnen het domein van datacenters en ontwikkelingslabs lag, wordt nu IT-realiteit. Hoewel er enkele prestatieproblemen zijn waarmee u rekening moet houden, zult u merken dat de voordelen van virtualisatie de investering zeker waard zijn.

Meer verhalen

Maak een snelkoppeling om een ​​ontvanger rechtstreeks vanaf uw bureaublad te e-mailen

Zijn er momenten dat je online iets leest of met een idee komt en snel een vriend of collega wilt mailen? Het is misschien moeilijk te geloven, maar sommige mensen hebben hun e-mailclient niet altijd de hele dag open! Om die mensen tijd te besparen, kunnen we een snelkoppeling op het bureaublad maken om

Een onbedoelde verplaatsing of verwijdering ongedaan maken met een sneltoets in Windows Verkenner

Heb je ooit per ongeluk het verkeerde bestand of dubbele bestanden verwijderd terwijl je ze met de muis probeerde te selecteren? Dat soort fouten kan buitengewoon frustrerend zijn, maar er is een heel, heel eenvoudige manier om ze ongedaan te maken.

Voeg uw Gmail toe aan Windows Live Mail

Het leuke van tegenwoordig met e-mail is dat je vrijwel elke gewenste client kunt gebruiken en toch de meeste van je webgebaseerde accounts kunt controleren. De meeste POP-accounts zoals hotmail of Gmail kunnen met elke client worden gecontroleerd. Hier zullen we bekijken hoe u uw Gmail in Windows Live kunt krijgen

Snel snelkoppelingen starten met Microsoft Speed ​​Launch

Als je een fan bent van applicatiestarters om snel je favoriete applicaties vanaf het toetsenbord te starten, wil je waarschijnlijk eens kijken naar een nieuwe van Microsoft Office Labs genaamd Speed ​​Launch.

Beveiligde opslagruimte met IDrive - Online Storage Series

Vorige week hebben we verschillende opties bekeken voor het maken van back-ups, het opslaan en delen van gegevensbestanden met online opslagservices. Deze week zullen we kijken naar diensten die veiliger zijn. IDrive gebruikt AES 256 bit-encryptie voor zijn online opslagservice. Overdracht van gegevens naar de schijf is voltooid

Voorwaardelijke celopmaak gebruiken in Excel 2007

Als je aan een spreadsheet werkt en in één oogopslag snel verschillen in getallen wilt kunnen zien, gebruik dan de nieuwe Voorwaardelijke Celopmaak in Excel 2007. Hiermee kun je de achtergrond van een cel wijzigen op basis van de gegevens in de cel, bijna als een inline-diagram.

Word/Excel 97-2003-documenten toevoegen Terug naar het 'Nieuwe' contextmenu na installatie van Office 2007

Als u Office 2007 gebruikt in een omgeving waar iedereen Office 2003 gebruikt, heeft u Excel of Word misschien al ingesteld om altijd in 2003-indeling op te slaan, maar hoe zit het als u nieuwe documenten maakt met het menu Nieuw? De enige keuzes zijn nu om bestanden in 2007-indeling te maken, maar we kunnen toevoegen

Gadgets om u te helpen efficiënter te werken in Outlook 2007

Voor de Office-tip van deze zondag gaan we kijken naar Vista Sidebar-gadgets waarmee je afspraken en GTD-lijsten in Outlook 2007 beter kunt beheren. Toen Vista voor het eerst uitkwam, was ik geen fan van de Sidebar of zijn gadgets. In die tijd leken gadgets alleen maar een bron van inkomsten te zijn.

Maak een snelkoppeling of sneltoets om de luidsprekers op Linux te dempen

Nadat ik had geschreven over het maken van een sneltoets of sneltoets om de luidsprekers in Windows te dempen, kreeg ik een aantal verzoeken om hetzelfde te doen in Linux, wat heel eenvoudig blijkt te zijn als je de nieuwste versie van Ubuntu of kabouter.

Open Source iTunes Alternatief – aTunes

Gisteren wees een vriend erop dat ik ongeveer elke 3 maanden op zoek ga naar een nieuwe muziekspeler. Als ik denk dat ik de perfecte heb gevonden, herhaal ik dezelfde zoektocht. Degenen die regelmatige lezers van deze blog zijn, weten dat ik de afgelopen 18 maanden verschillende muziekspelers heb behandeld. l