De nieuwe Gear 360-camera streamt live video, werkt met iPhones

de-nieuwe-gear-360-camera-streams-live-video-werken-met-iphones foto 1 Chris Velazco/Engadget

Vergis je niet: Samsung heeft het de laatste tijd erg druk. Naast de Galaxy S8 en S8 Plus heeft het bedrijf ook een nieuwe Gear 360-camera gebouwd die zowel schattiger als rijker is dan voorheen. De nieuwe Gear 360 maakt bijvoorbeeld video's in echte 4K. Ter vergelijking: het model van vorig jaar maakte video met 3.840 x 1.920, wat zo dicht bij 4K was dat we niet zeker weten waarom Samsung het gat niet heeft gedicht. En in een ommezwaai van vorig jaar ondersteunt dit nieuwe model ook iPhones direct uit de doos. Zorg ervoor dat je een iPhone 6s of nieuwer hebt (inclusief de kleine SE) en dat deze iOS 10 draait. Hoewel ik de camera voor de lancering van vandaag zag, heb ik deze specifieke functie niet in actie kunnen zien, dus beschouw me als voorzichtig optimistisch.

Galerij: maak kennis met de nieuwe Gear 360 | 7 foto's

de-nieuwe-gear-360-camera-streams-live-video-werken-met-iphones foto 27  • de-nieuwe-gear-360-camera-streams-live-video-werken-met-iphones foto 3
  • de-nieuwe-gear-360-camera-streams-live-video-werken-met-iphones foto 4
  • de-nieuwe-gear-360-camera-streams-live-video-werken-met-iphones foto 5
  • de-nieuwe-gear-360-camera-streams-live-video-werken-met-iphones foto 6+3

Liefhebbers van sociale media zullen ook enthousiast zijn om te horen dat de nieuwe 360 ​​eindelijk 360-graden video kan livestreamen met een resolutie van 2K, een functie die in het origineel erg ontbrak. Samsung heeft voorafgaand aan Unpacked een snelle demo voor ons samengesteld en hoewel latentie een probleem was - het duurde ongeveer 10 seconden voordat wijzigingen werden geregistreerd op de Galaxy S8 terwijl ze naar de stream keken - werkte de functie zeker.

Deze prestaties zijn netjes en zo, maar om alles op zijn plaats te krijgen, heeft Samsung het optische pakket van de Gear 360 op een grote manier opnieuw geconfigureerd. Waar de Gear 360 van vorig jaar twee 15-megapixelsensoren met eigen lenzen aan weerszijden van de ronde kop van de camera had, ging Samsung dit jaar met een paar 8,4-megapixel fish-eye-camera's. Deze leveren foto's van 15 megapixels op als je met beide tegelijk fotografeert. Dat is minder dan de maximale resolutie van 30 megapixels op de originele Gear 360. Eerlijk gezegd heb ik geen stilstaande beelden gezien die met de nieuwe camera zijn gemaakt, dus ik kan nog geen commentaar geven op de kwaliteit van de foto's.

de-nieuwe-gear-360-camera-streams-live-video-werken-met-iphones foto 7

Hoewel ik blij ben dat meer mensen de 360-gradencamera van Samsung kunnen gebruiken, ben ik niet enthousiast over alle veranderingen. Omdat de batterij nu in het lichaam van de camera wordt bewaard in plaats van in de kop, is hij iets kleiner dan die op het apparaat van vorig jaar. Denk aan 1.160mAh versus 1.350mAh. Het is niet duidelijk wat voor impact de levensduur van de batterij heeft gehad, maar het volstaat te zeggen dat ik sceptisch ben. En hoewel de alles-in-één body er makkelijker uit ziet, mis ik het stevige statief van het model van vorig jaar. Als je deze nieuwe Gear 360 wilt ondersteunen, moet je hem op een kleine binnenbandachtige ring laten rusten die erbij hoort. Dat zou technisch gezien meer flexibiliteit met je hoeken mogelijk maken, maar degene waarmee ik speelde leek een te precaire opstelling te zijn.

Dus ja, ik heb mijn zorgen, maar de enige manier om ze weg te nemen, is door een gebruiksklaar model uit te proberen. Hopelijk krijgt Engadget snel de kans om dat te doen.

Klik hier om al het laatste nieuws van Samsung's Galaxy S8 lanceringsevenement te zien!

Aanbevolen verhalen

Samsung's nieuwe Gear VR en controller komen op 21 april aan voor $ 129

De mobiele Oculus Home-ervaring krijgt ook enkele upgrades.

Wil je een actiecamera die ook een horloge is?

De NSA en die rare vent die verderop in de straat woont zullen dit geweldig vinden.

De beste deals van de Wirecutter: bespaar $ 40 op een Samsung Gear 360-camera

Meer keuzes zijn onder meer een Monoprice 5.1-thuisbioscoopsysteem en Pioneer-boekenplankluidsprekers.