Een nieuwe computer bouwen - Deel 2: Samenvoegen

Dus je hebt de hardware voor je nieuwe computer uitgezocht en gekocht, en je hebt de moeilijkste stap al voltooid: wachten tot de onderdelen met de post komen. De volgende stap is het samenvoegen van alle stukjes, die we hier zullen bespreken.

Opmerking: dit is bedoeld als een overzicht, om de basis uit te leggen... elke configuratie zal enigszins anders zijn en u moet de handleidingen altijd aandachtig lezen. Als je deel 1 van de serie hebt gemist, hebben we het uitzoeken van de hardware besproken.

De computer in elkaar zetteneen-nieuwe-computer bouwen--en-8211;-part-2-in elkaar zetten foto 1

Benodigd gereedschap: schroevendraaier, vrije tijd, geduld, wat kabelbinders of isolatietape, en misschien een antistatische band.

Het eerste dat u moet doen, is voorzichtig de verpakking van alles verwijderen en genieten van het geek-moment ... wees heel voorzichtig bij het uitpakken van de processor en laat hem niet op de grond vallen zoals ik deed.

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 2

Ik plaats de processor meestal op het bord voordat ik het bord in de behuizing plaats, wat het een beetje makkelijker maakt. Open de vergrendelingen op de processorsocket...

een-nieuwe-computer bouwen--en-8211;-part-2-in elkaar zetten foto 3

... natuurlijk het kleine stukje plastic dat de pinnen beschermt verwijdert. Houd er rekening mee dat deze instructies voor een Intel-processor zijn en mogelijk iets anders zijn voor AMD.

Plaats nu de processor heel voorzichtig en zorg ervoor dat deze correct is uitgelijnd met de inkepingen. Sluit het luik voorzichtig als u klaar bent. U moet wachten met het bevestigen van de ventilator totdat het moederbord stevig op zijn plaats zit.

een-nieuwe-computer bouwen--en-8211;-part-2-in elkaar zetten foto 5

Je moederbord moet worden geleverd met een kleine metalen afdekking voor de achterkant, waar de poorten komen. Je moet dat erin steken voordat je het moederbord in de behuizing probeert te steken.

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 6

Opmerking: Voordat u het moederbord plaatst, moet u ervoor zorgen dat de behuizing de juiste pinnen heeft waar het moederbord op kan staan. In sommige gevallen zijn de haringen ingebouwd, maar het kan zijn dat u er een paar moet toevoegen. Controleer uw handleiding.

Nu kunt u het moederbord met de processor voorzichtig in de behuizing plaatsen, waarbij u de gaten met de pinnen op elkaar afstemmen.

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 8

Zorg ervoor dat het moederbord correct is uitgelijnd met de gaten in het deksel van de poortopening ... het kan zijn dat u sommige metalen lipjes aan de binnenkant moet buigen als ze tijdens het transport zijn verbogen. De sleutel is dat alle poorten vrij moeten zijn ... wees er absoluut zeker van voordat u het moederbord vastschroeft!

Nu kun je eindelijk het moederbord erin schroeven. De meeste moederborden hebben 9 schroeven, maar dat kan variëren. Het belangrijkste is dat je de schroeven in de pinnen moet plaatsen zodat het moederbord iets boven de behuizing zit ... en deze schroeven niet te strak vastmaakt ... net zo strak dat het bord niet kan bewegen.

een-nieuwe-computer bouwen--en-8211;-part-2-in elkaar zetten foto 10

Vervolgens moet je beginnen met het aansluiten van enkele kabels ... de meeste moederborden hebben een 4-pins voedingskabel die in de buurt van de processor moet worden aangesloten. Het is belangrijk om deze kabel eerst aan te sluiten voordat u de processorventilator toevoegt, anders is deze meestal erg moeilijk te bereiken.

Tip: Als u een computer in elkaar zet, moet u vooruit denken... als u een kabel aansluit of een nieuw stuk toevoegt, zal het u dan verhinderen de volgende te plaatsen?

een-nieuwe-computer bouwen--en-8211;-part-2-in elkaar zetten foto 11

Nu kunt u de processorventilator toevoegen, de gaten zorgvuldig op elkaar afstemmen en ervoor zorgen dat u voldoende speling in de kabel hebt om de stroom aan te sluiten. Merk op hoe moeilijk het zou zijn geweest om de 4-pins voedingskabel aan te sluiten met de ventilator in de weg!

Tip: Het is verstandig om wat thermische verbinding tussen de CPU en de ventilator te gebruiken, omdat dit helpt de temperatuur laag te houden. Het is vrij eenvoudig, volg gewoon de aanwijzingen op de achterkant van de verpakking. Het is echter niet technisch vereist.

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 12

Zorg ervoor dat u de vier bevestigingsmiddelen zo afstelt dat ze correct zijn geplaatst volgens de handleiding. Als je een voorraadkoeler gebruikt, moet het grootste deel van de groef naar binnen wijzen.

Zodra u de ventilator op zijn plaats hebt, moet u elk van de vier bevestigingen in een diagonaal patroon naar beneden duwen. Ik zou bijvoorbeeld eerst de linkerbovenhoek op deze foto naar beneden duwen, omdat deze in de hoek gepropt is. Dan zou ik de ene rechtsonder naar beneden duwen, en dan de andere twee. (Dit is meestal de moeilijkste stap in het hele bouwproces. Al het andere is eenvoudig vanaf hier)

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 14

Vervolgens wil je de moederborddraden aansluiten op de draden die uit de behuizing komen voor de aan / uit- en resetknoppen. Dit zal compleet anders zijn op basis van uw moederbord, dus u moet de handleiding raadplegen. Mijn moederbord werd geleverd met een klein plastic stukje dat het heel gemakkelijk maakte om ze bij elkaar te passen ...

Deze werd vervolgens eenvoudig in het moederbord gestoken (rechtsonder op deze foto). U moet op dit punt ook uw audio-, USB- en andere kabels aansluiten die uit de behuizing komen, inclusief de hoofdvoedingsconnectoren van het moederbord. (Controleer je handleiding)

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 16

Nu komen we ergens ... schuif het dvd-station op zijn plaats ...

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 17

En zorg ervoor dat u het uitlijnt met het voorpaneel op zijn plaats, zodat het correct past voordat u de vier schroeven aan de zijkant toevoegt (het is vrij eenvoudig). Zorg ervoor dat u deze stevig vastmaakt ... onthoud dat het dvd-station een bewegend onderdeel is en u niet wilt dat het rammelt.

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 18

Nu kunt u de harde schijf aan de behuizing toevoegen. Ik vind het leuk om de mijne zo te plaatsen dat de ventilator van de behuizing lucht over de harde schijf trekt. U wilt waarschijnlijk eerst de SATA-kabels aansluiten voordat u deze op zijn plaats plaatst. Zorg ervoor dat u de vier schroeven goed vastdraait, want uw harde schijf kan heel wat ratelende geluiden maken als u dat niet doet.

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 19

Op dit punt zou je de meeste van de belangrijkste stukken op hun plaats moeten hebben ... maar je kabels bungelen waarschijnlijk overal. Je zou in staat moeten zijn om enkele van de meegeleverde kabelbinders of wat isolatietape te gebruiken om de kabels netjes vast te binden, zodat ze niet bungelen.

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 20

Iets meer als dit ... hoewel ik moet toegeven dat ik niet het beste werk heb gedaan om ze er mooi uit te laten zien. Het punt is om ervoor te zorgen dat de kabels niet rondhangen en de ventilatoren raken als u de machine verplaatst. Het is aan jou om ze er mooi uit te laten zien. =)

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 21

Ik weet zeker dat je waarschijnlijk dacht dat ik vergeten was het RAM-geheugen toe te voegen ... nou dat deed ik niet. Ik heb gemerkt dat in veel gevallen het toevoegen van de ram ervoor zorgt dat je de harde schijf niet meer kunt plaatsen, dus ik wacht met het toevoegen tot we bijna klaar zijn.

Raadpleeg eerst je handleiding om erachter te komen welk geheugenslot je moet gebruiken. Zorg er vervolgens voor dat de bevestigingen aan beide kanten naar buiten zijn geduwd, zoals je hieronder kunt zien:

een-nieuwe-computer--en-8211 bouwen;-part-2-in elkaar zetten foto 22

Je zult merken dat de inkeping in het geheugen aangeeft dat je hem maar in één richting kunt plaatsen. Lijn de inkepingen uit en druk eenvoudig op de geheugenstick, en de bevestigingen moeten op magische wijze als volgt op hun plaats klikken:

een-nieuwe-computer bouwen--en-8211;-part-2-in elkaar zetten foto 23

Nu kunt u uw videokaart en andere uitbreidingskaarten toevoegen. Zorg ervoor dat u het klepje van de sleuf eerst van de achterkant afklopt en schroef het stevig op zijn plaats. Onthoud dat je dingen aan de achterkant gaat aansluiten, dus kijk goed of je ze op een rij hebt gezet, zodat je de kabels later gemakkelijk kunt aansluiten.

een-nieuwe-computer bouwen--en-8211;-part-2-in elkaar zetten foto 24

Checklist voordat u de computer afsluit

Voordat je de moeite neemt om de koffer weer in elkaar te zetten, moet je deze lijst doornemen om er zeker van te zijn dat je alles hebt. (Merk op dat, afhankelijk van uw configuratie, u mogelijk extra items moet aansluiten... vergeet niet de handleiding te lezen)

 1. Heb je de stroomkabels op het moederbord aangesloten? Er is meestal een 24-pins connector en een 4-pins.
 2. Heb je de CPU met de ventilator toegevoegd... en heb je de stroomkabel van de ventilator aangesloten?
 3. Heb je het geheugen (RAM) goed aangesloten?
 4. Heb je stroomkabels aangesloten op elk van de schijven (harde schijf en dvd). Hoe zit het met de SATA-kabels?
 5. Hebt u eraan gedacht om vier schroeven in elk van de harde schijven of dvd-stations te plaatsen?
 6. Vergeet je niet om het moederbord vast te schroeven?
 7. Heb je alle draden die uit de behuizing komen in het moederbord gestoken?
 8. Zijn er kabels bungelend die in een ventilator kunnen komen te zitten?

Nu kunt u de panelen weer aan de zijkant van de behuizing toevoegen...

een-nieuwe-computer bouwen--en-8211;-part-2-in elkaar zetten foto 25

En je bent klaar! Dat was best leuk, niet?

Sluit een monitor aan en zet uw nieuwe machine aan, en hopelijk zal het onmiddellijk werken zoals de mijne deed ... succes!

Als het niet wordt ingeschakeld of opstart

Als de computer niet meteen aangaat of werkt, raak dan niet in paniek... het probleem is hoogstwaarschijnlijk dat er iets niet goed is aangesloten. Ga terug en controleer of elke kabel precies is aangesloten zoals de handleiding zegt dat het zou moeten zijn.

Ik heb een pagina toegevoegd aan de How-To Geek Wiki om dit onderwerp te behandelen:
Problemen oplossen bij het bouwen van uw eigen pc

Voor degenen onder jullie die de rest van de serie hebben gemist, hier ga je:

 • Een nieuwe computer bouwen – Deel 1: Hardware kiezen
 • Een nieuwe computer bouwen - Deel 2: Samenvoegen
 • Een nieuwe computer bouwen - Deel 3: hem instellen
 • Een nieuwe computer bouwen - Deel 4: Windows installeren en stuurprogramma's laden
 • Een nieuwe computer bouwen - Deel 5: Uw nieuwe computer tweaken

Meer verhalen

7 eenvoudige manieren om uw ogen te beschermen tegen de belasting van uw smartphone

Probeer deze supereenvoudige trucs om je smartphone-starende ogen gelukkig en gezond te houden.

10 dingen die u moet doen om uw online bedrijf in het eerste jaar te laten groeien

Door een zorgvuldige strategische planning, hoogwaardige marketingcampagnes en enige online knowhow, zullen de conversies waarschijnlijk gestaag toenemen.

Trage wifi? 5 eenvoudige manieren om uw signaal nu te versterken.

Een verzameling gebruiksvriendelijke tips, trucs en tools om het bereik en de snelheid van je wifi-router te verbeteren - inclusief bierblikje.

4 manieren om te voorkomen dat mensen hun telefoon gebruiken tijdens vergaderingen

Omdat persoonlijke ontmoetingen zijn bedoeld om andere mensen daadwerkelijk te ontmoeten - niet om te sms'en, e-mails te checken en telefoontjes aan te nemen op uw smartphone.

Ben je al aan het singletasken?

Dat zou je zeker moeten zijn. Als u zich op één belangrijk item tegelijk concentreert, wordt u competenter en productiever.

Tijd beheren met 10 tips die werken

Leer hoe u uw tijd kunt beheren door middel van organisatie, prioriteiten stellen en uw dag plannen van Entrepreneur.

Hoe word je miljonair op 30-jarige leeftijd?

Tien stappen om rijk te worden en te blijven in de vroegste fase van je carrière.

Hoe gefocust te blijven: train je hersenen

Leer hoe u gefocust kunt blijven en uw productiviteit kunt verhogen door afleidende signalen te vermijden.

9 tekenen dat u (misschien) nu uw baan moet opzeggen

Zit je vast met nadenken: 'Moet ik mijn huidige functie verlaten of gewoon volhouden?' Overweeg deze belangrijke signalen.

Deze millennials runnen franchises met hun ouders. Dit is wat ze hebben geleerd.

Geconfronteerd met verminderde vooruitzichten op een baan, werken millennials steeds vaker samen met hun ouders in de franchisewereld.