Nieuwe Audi A8 gebruikt AI om zichzelf te parkeren

Zelfrijdende auto's zijn duidelijk aan de horizon. Ze hebben misschien nog veel te leren, veel regels om zich aan te houden en een heleboel regels om door te geven, maar ze komen eraan. Maar totdat de volledig autonome zelfrijdende auto arriveert, zullen we kleine stukjes zelfrijdende auto zien verschijnen als functies in nieuwe auto's, en Audi gaat volgende maand zo'n functie onthullen.

Op 11 juli houdt Audi de Audi Summit in Barcelona. Het wordt aangeprezen als een evenement om 'baanbrekende oplossingen voor de stedelijke mobiliteit van morgen te demonstreren - van premium mobiliteitsdiensten tot proefrijden en parkeren'. De ster van de show wordt naar verwachting een gloednieuwe versie van de luxe sedan Audi A8 en heeft een zeer slimme parkeerassistent aan boord.Zoals de video hierboven plaagt, bevat de Audi A8 een nieuwe functie genaamd AI remote parking pilot. Hiermee kan de bestuurder thuis stoppen, de auto verlaten en vervolgens op een knop drukken om de auto zichzelf intelligent te laten parkeren. In dit geval keert het terug in positie onder het huis.

Verwant

  • Lyft plant zelfrijdende auto-experiment in BostonLyft plant zelfrijdende auto-experiment in Boston

Voor nu is dat alles wat we weten. De A8 kan zichzelf parkeren, alleen weten we niet hoe. Er moet een combinatie van boordcomputer en camera's zijn om het gebied in kaart te brengen en te leren kennen. Ik stel me ook voor dat de chauffeur de auto moet trainen zodat hij weet wat de eigenaar bedoelt met 'geparkeerd' en dat zal per eigenaar of zelfs per bestuurder veranderen. Er is ook de vraag hoeveel parkeersituaties het kan leren? Ik kan me voorstellen dat thuis en werk een minimum zijn, maar misschien is de A8 intelligenter dan dat.

Alles wordt naar verwachting op 11 juli onthuld in Barcelona. En waar Audi gaat, zullen anderen volgen, dus verwacht soortgelijke ideeën van Mercedes, BMW, enz.

Aanbevolen verhalen

De nieuwe chips van Qualcomm zullen leiden tot meer slimme luidsprekers

Verwacht dankzij Qualcomm veel meer Echo-achtige luidsprekers te zien.

McDonald's gebruikt Snapchat om millennials aan te nemen

Vanaf vandaag kunnen sollicitanten 'Snaplications' insturen om te solliciteren naar een baan bij McD's.

Hoe Apple zijn AI-aspiraties in minder dan een jaar nieuw leven inblies

Het kostte Apple slechts 12 maanden om zijn AI-act op orde te krijgen