De volgende 'Layton'-game verschijnt vóór 3DS op Android en iOS

Niveau 5

Het laatste dat we wisten, waren de verschillen van de nieuwe Professor Layton-game met eerdere releases die werden toegeschreven aan de hoofdrolspeler en de afwezigheid van de oorspronkelijke puzzelontwerper. Nu is bekend dat Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaire's Conspiracy op 20 juli op Android en iOS zal verschijnen, voorafgaand aan zijn debuut in de Verenigde Staten op Nintendo's 3DS-handheld. Volgens uitgever/ontwikkelaar Level 5 (gespot door Kotaku), is de enige manier om bij de lancering op 3DS te spelen met een geïmporteerde versie en een Japanse console. In eigen land zal een gelokaliseerde versie op een bepaald moment na de mobiele versies worden uitgebracht.

De prijzen worden hier interessant. Op 3DS kost het ¥ 4.800 ($ 44,20), terwijl de mobiele versie ¥ 1.900 ($ 17,50) is - minder dan de helft daarvan. Hoe? In-app aankopen natuurlijk. Het persbericht benadrukt dat je tot het einde kunt spelen zonder iets te kopen. Betekent dit dat het maar de helft van de puzzels bevat? Of dat zijmissies op de een of andere manier verborgen zullen zijn? Dat kan iedereen voorlopig raden.We hebben eerder prijsverschillen gezien met de mobiele en handheld-versies van Grand Theft Auto: Chinatown Wars, bijvoorbeeld, maar niet precies zoals deze. Toen Rockstar de handheld-misdaadsimulator naar mobiele apparaten porteerde, was dit ruim na hun eerste release. Bovendien waren de DS en PSP destijds de koningen van gamen voor onderweg -- Android-apparaten en iPhones waren nog niet ingehaald. Oké, de PSP was veel minder populair, maar het punt staat nog steeds.

Dat was in 2009. Anno 2017 is dat heel anders. Sony's relatie met handheld-gaming is... gecompliceerd, en de huidige 3DS wordt lang in de tand en neemt een beetje in populariteit af. Dus misschien is deze stap van niveau 5 vooruitziend.

Aanbevolen verhalen

Xbox One-update maakt je gamestreams gemakkelijker te vinden

We wachten nog steeds op aangepaste profielfoto's en ondersteuning voor captive portals.

Apple heeft zojuist toegegeven dat uw volgende zakelijke pc geen Mac Pro zou moeten zijn

Ze gaven toe dat ze het hadden verpest.

Google brengt dit jaar een nieuwe Pixel-telefoon uit

Verwacht ook niet dat het goedkoop is.