'Nex Machina' laat je precies zien hoe iemand een hoge score haalt

-and-039;nex-machina-and-039;-zal-je-precies-laten-zien-hoe-iemand-een-hoge-score foto 1 haalt Huismerk

De ode van de Finse ontwikkelaar Housemarque aan Robotron: 2084, Nex Machina komt deze zomer uit voor pc en PlayStation 4. En hoewel we het in december debuteerden, zijn details voor de hectische arcade-shooter sindsdien relatief schaars. Maar daar komt langzaam verandering in. Misschien wel de meest opwindende nieuwe rimpel waarover we hebben geleerd, is de herhalingsmodus. 'Alle leaderboard-items worden effectief geregistreerd, wat betekent dat het mogelijk is om de leaderboards te betreden, een item te selecteren en de herhaling te bekijken', luidt een bericht op de PlayStation Blog.

Dus, in plaats van je af te vragen hoe je buddy (of de speler met de hoogste rang) de hoge score heeft gekregen, kun je het zelf zien. Housemarque zegt dat het scoresysteem veel diepgang en geheimen heeft, en dat de herhalingen mensen zullen helpen het in het spel te achterhalen, in plaats van hen te dwingen het internet af te speuren.Naast herhalingen zullen er competitieve seizoenen zijn waarin je seizoensmunten kunt verdienen (wat klinkt als valuta voor cosmetische dingen), ervaringspunten en rangen gedurende weken of maanden. Soms bevatten de seizoenen specifieke uitdagingen. Uit het blogbericht blijkt dat het ene seizoen misschien de snelheid van het spel kan verhogen, terwijl een volgend seizoen vijanden 'wraakkogels' kan geven, wat gewoon angstaanjagend klinkt.

'Nex Machina was zo gestructureerd dat alle bepalende parameters van het spel in deze zogenaamde spelregels worden vermeld, die vervolgens worden gemengd en gematcht om iets andere spelervaringen te creëren', schrijft Mikael Haveri van Housemarque.

We hebben een paar vroege delen van het spel gezien (en gespeeld) en waren onder de indruk. 'Tijdens mijn playthrough had ik het gevoel dat elke beslissing ertoe deed', schreef Aaron Souppouris van Engadget vorig jaar. 'Als ik te lang doorging zonder iemand neer te schieten, liep een woedemeter snel vol, wat mijn tekortkomingen aan het licht bracht. Als het vol raakt, worden de vijanden boos -- ze willen dat je ze probeert te doden.'

Stel je voor dat je op dubbele snelheid rent, of dat Housemarque allerlei hendels trekt waar het nog niet over is geweest, de gameplay zou veranderen op manieren waarvan je niet wist dat die mogelijk waren. En bedenk dan hoe je opschepperig kunt scoren met video-replays die zijn gekoppeld aan jouw plek op de leaderboards, en een fractie van de diepte begint zich te openbaren.

Gezien hoe sterk dit jaar al is geweest voor games - vooral deze lente - doet Housemarque's aankomende death-machine ons uitkijken naar de wrede zomer. Wil je het eens proberen? Vanaf volgende week is er een gesloten bèta op pc. Voldoet uw rig niet aan de specificaties? Je lokale Best Buy of GameStop zou een demo moeten hebben die op PS4-kiosken draait.

Aanbevolen verhalen

Spraakanalyse: hoe u de klantenservice kunt verbeteren en de verkoop kunt stimuleren

Laat uw vertegenwoordigers niet achter zonder back-up. Spraakanalysetools bieden realtime analyse en leveren bruikbare inzichten tijdens klantenservice- en verkoopgesprekken.

'Face-sensing'-headsets tonen je levensechte uitdrukkingen in VR

Tenminste, als grote merken de nieuwe technologie adopteren.

'VR Sports' van Vive Studios is precies hoe het klinkt

HTC's nieuwe VR-games zijn zo 8 maanden geleden.