New York City klaagt Verizon aan wegens uitrol van glasvezel

Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images

Toen New York City zei dat het boos was op Verizon omdat het naar verluidt terugkwam op een belofte om FiOS-service naar elk huishouden in de stad te brengen, was het geen grapje. De stad heeft Verizon aangeklaagd en beschuldigt de telecom ervan niet te voldoen aan een kabelfranchiseovereenkomst die vereiste dat glasvezel medio 2014 langs alle woningen in de stad moest gaan. Het bedrijf heeft volgens functionarissen ook enkele gevraagde installaties niet voltooid.

Het is niet verrassend dat Verizon het niet eens is met de rechtszaak. Een woordvoerder die met Ars Technica praat, beweert dat het bedrijf '100 procent' aan de voorwaarden van de overeenkomst heeft voldaan, en roept burgemeester Bill de Blasio op om te helpen bij het bestrijden van verhuurders die niet toestaan ​​​​dat het glasvezel in de huizen van huurders bouwt. Het heeft ook voorgesteld om de komende 4 jaar een extra $ 1 miljard in New York City-vezel te investeren in een poging om de pot zoeter te maken. De werkelijkheid blijkt echter gecompliceerder.De belangrijkste bezwaren van Verizon hebben te maken met interpretaties van de term 'pas'. Het beweert dat er geen vaste definitie van de term was in de overeenkomst van 2008 en dat de huidige regering van NYC een andere definitie gebruikt dan de twee partijen 9 jaar geleden gebruikten. De telco is van mening dat passeren betekende dat het glasvezelnetwerk langs dezelfde routes moest lopen als die voor ouderwetse telefoonlijnen, en niet een letterlijke poging om elke woning in de stad te bereiken. De rechtszaak wijst echter op een verklaring van Verizon uit 2008 waarin stond dat de glasvezel 'langs alle woonlocaties in de stad' zou moeten worden geleid - dat klinkt nogal duidelijk.

Het pak merkt ook op dat hoewel er 36.000 verzoeken zijn voor installaties op locaties die FiOS niet gemakkelijk kunnen krijgen, het werkelijke aantal mensen dat geen service kan krijgen hoger is.

Verizon heeft wel wat sterkere claims tegen de stad. Het merkt op dat verhuurders hem niet altijd glasvezel laten installeren en dat de stad geen gevraagde 'concurrentieneutrale' brief heeft verstrekt aan verhuurders wanneer ze toegang wil. Er zijn echter aanwijzingen dat de koerier niet het hele verhaal vertelt. NYC heeft Verizon eerder beschuldigd van het aandringen op bulkserviceovereenkomsten of zelfs exclusieve overeenkomsten (in strijd met de FCC-regels) om een ​​appartement te bedraden, waardoor verhuurders gedwongen worden oneerlijke voorwaarden te accepteren als ze FiOS überhaupt willen. Kortom: hoewel de zaak van NYC niet waterdicht is, kan Verizon niet echt beweren een slachtoffer te zijn.

*Verizon is eigenaar van AOL, het moederbedrijf van Engadget. Engadget behoudt echter de volledige redactionele controle en Verizon zal het uit onze koude, dode handen moeten wrikken.

Aanbevolen verhalen

Geruchten tip Nakende komst van nieuwe iPads

Apple heeft geen grote iPad-vernieuwing doorgevoerd sinds de lancering van de 9,7-inch iPad Pro vorig jaar, dus de reeks tablets is rijp voor updates.

John Carmack klaagt ZeniMax aan voor $ 22,5 miljoen

Carmack wil gewoon het geld dat hij verschuldigd is van de verkoop van zijn bedrijf id Software aan ZeniMax in 2009.

Waarom biedt Verizon weer onbeperkte data aan?

Door de grote verbeteringen van T-Mobile in de afgelopen jaren voelt Verizon enige druk.

Scènes uit de 'Digital Couture'-show van Epson tijdens New York Fashion Week

Het project is vooral handig voor opkomende ontwerpers met beperkte middelen.

Modders voegt volledige landmassa van Liberty City toe aan GTA V

Op de vraag waarom, antwoordde het OpenIV mod-team met 'omdat waarom niet?'