NYU landt de ambitieuze VR/AR-hub van New York City

new-lands-new-york-city-and-039;s-ambitious-vrar-hub foto Devindra Hardawar/AOL

New York City duikt enorm in VR met de lancering van een virtual/alternate reality-hub aan de Tandon School of Engineering van NYU. Het zal dienen om bedrijven en projecten te koesteren die afhankelijk zijn van de nieuwe technologieën, in de hoop NYC te versterken als een plek waar AR/VR kan gedijen. De hub zal worden ondersteund door $ 6 miljoen aan financiering van het Burgemeestersbureau voor Media en Entertainment, evenals de Economic Development Corporation van NYC. De stad beweert ook dat het NYU-lab ook de eerste door de overheid gefinancierde VR/AR-hub in het land zal zijn.

Terwijl verschillende instellingen in de race waren om de hub te hosten, won NYU omdat het al de thuisbasis is van tal van VR-projecten. CUNY's Lehman College in de Bronx zal ook een centrum voor personeelsontwikkeling huisvesten om het laboratorium te ondersteunen. Vertegenwoordigers van de stad hadden een aantal verheven visies over waar de VR- en AR-markt naartoe gaat - verschillende brachten de schatting van Citi Global naar voren dat het binnen 10 jaar $ 2 biljoen waard zou kunnen zijn. De burgemeester verwacht ook dat de hub de komende tien jaar 500 banen zal genereren.Tijdens een lanceringsevenement vandaag was er veel opwinding over de hub en de toenemende focus van NYC op mixed reality-projecten. Maar er is ook nog genoeg werk te doen voordat de visie van de stad werkelijkheid wordt. Hoewel het een indrukwekkende 15.000 vierkante meter gaat beslaan op de Brooklyn Navy Yard, heeft de stad nog geen definitieve locatie gekozen. En het is onduidelijk of AR- en VR-bedrijven buiten NYC zullen worden verleid door de belofte van de hub van hulp bij bedrijfsontwikkeling, lage huren en lokale verbindingen met andere industrieën.

Op basis van de projecten die al aan NYU zijn gekoppeld, is er echter voldoende potentieel voor de hub om een ​​stempel te drukken in de mixed reality-wereld. Mediviz gebruikt bijvoorbeeld HoloLens om artsen en medische studenten te helpen meer te weten te komen over de menselijke anatomie. Het werkt ook aan technologie die 2D CAT-scans kan omzetten in volledig verkenbare 3D-weergaven. MOOR is ondertussen een project dat kunstenaars helpt bij het maken van AR-galerijen van hun 2D-kunst. NYU Tandon stuurde ook Google Cardboard VR-headsets naar de 2020-klasse, samen met een korte VR-ervaring waarmee ze het oppervlak van Mars kunnen verkennen.

Aanbevolen verhalen

Virtuele assistent M van Facebook Messenger leert nieuwe trucs

In de nabije toekomst kan M je eraan herinneren om inhoud in je Messenger-gesprekken op te slaan, je geheugen over de verjaardagen van mensen opfrissen en je voorstellen om een ​​spraak- of videogesprek te voeren.

SpaceX lanceert en landt twee raketten in één weekend

SpaceX sluit een geweldig weekend af met een lancering van Iridium-2 en een ruwe landing op zee.

New York Times kiest een AI-moderator boven een openbare redacteur

New York Times kiest ervoor om de openbare redacteur te elimineren ten gunste van meer reacties