Network Attached Storage (NAS)

Een NAS, of Network Attached Storage-apparaat, is een gespecialiseerde bestandsserver die verbinding maakt met uw lokale netwerk. NAS-apparaten zijn, in vergelijking met volledige serverinstallaties, met kale besturingssystemen die dienen om het delen van bestanden te vergemakkelijken met behulp van gemeenschappelijke netwerkprotocollen voor het delen van bestanden (zoals SMB, CIFS en NFS).

Hoewel de komst van thuisservers en opslagapparaten ertoe heeft geleid dat veel mensen deze apparaten (zoals de kleine Windows Home Server-machines geproduceerd door Hewlett-Packard en andere leveranciers) NAS-eenheden noemen, is een echte NAS-eenheid in wezen slechts een netwerk- ingeschakelde harde schijf (of reeks harde schijven) en bevat geen besturingssysteem dat voldoende geavanceerd is om serverfuncties uit te voeren, zoals het transcoderen van bestanden, het hosten van een e-mail- of webserver of het uitvoeren van lokale toepassingen.

Meer verhalen

Een iPhone of iPad omkeren naar uw pc of Mac

Standaard tethering houdt in dat u uw telefoon, tablet of ander apparaat op uw smartphone aansluit en de mobiele gegevensverbinding van uw smartphone deelt met uw andere apparaten. Maar misschien wil je soms je iPhone of iPad online krijgen via je pc of Mac.Waarom levert HDMI-DVI een scherper beeld dan VGA?

Met alle geweldige hardware die we tegenwoordig beschikbaar hebben, lijkt het erop dat we hoe dan ook van geweldige kwaliteit zouden moeten genieten, maar wat als dat niet het geval is? De SuperUser Q&A-post van vandaag probeert dingen op te helderen voor een verwarde lezer.

Geek Trivia: Welk metaal heeft het laagste smeltpunt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Foto's bijsnijden en bewerken op Android

Smartphones zijn een bijna perfecte verspreidingstechnologie. Maak een foto en een paar tikken later staat het op internet. Voordat u dat doet, kunt u echter even de tijd nemen om uw foto's op te knappen met bijsnijden, kleuraanpassingen en verbeteringen

Een lijst met sneltoetsen maken die beschikbaar zijn in Word 2013

Als u liever het toetsenbord dan de muis gebruikt om taken in Windows en toepassingen uit te voeren, hebben we een handige tip waarmee u een lijst kunt krijgen van de sneltoetsen die beschikbaar zijn in Word.

Waarom haten zoveel geeks Internet Explorer?

Het is algemeen bekend dat bijna elke nerd een hekel heeft aan Internet Explorer met een passie, maar heb je je ooit afgevraagd waarom? Laten we eens goed kijken naar de geschiedenis en waar het allemaal begon... voor het nageslacht, als niets anders.

Een Bluetooth-apparaat koppelen aan uw computer, tablet of telefoon

Draadloze apparaten met Bluetooth-radio's moeten met elkaar worden gekoppeld voordat ze kunnen communiceren. Dit houdt in dat u ze vindbaar maakt en mogelijk een pincode invoert.

Geek Trivia: waarmee wordt verpakt vlees behandeld om zijn roze kleur te behouden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u het scherm van uw Mac opneemt (zonder extra software)

Het kunnen opnemen van uw computerscherm kan erg handig zijn, bijvoorbeeld als u iemand moet laten zien hoe u iets moet doen, of iets niet moet doen. Als u een Mac gebruikt, kunt u uw scherm opnemen zonder dat u extra software nodig heeft.

Sommige, niet alle, slimme aanhalingstekens in een Word 2013-document vervangen?

Word bevat een instelling waarmee u automatisch rechte aanhalingstekens kunt converteren naar slimme aanhalingstekens, of speciaal gebogen aanhalingstekens, terwijl u typt. Het kan echter voorkomen dat u rechte aanhalingstekens nodig heeft en dat u enkele van de aanhalingstekens in uw document moet converteren.