Netflix wil echt een legitieme filmstudio zijn

Mike Blake / Reuters

Netflix heeft zeker originele films geproduceerd met een constante clip, maar ondanks zijn inspanningen is het verdienen van enig prestige ongrijpbaar gebleken. In een poging om meer grote sterren als Will Smith en regisseurs als Martin Scorsese aan te trekken, meldt Deadline dat het bedrijf iemand heeft ingehuurd met diepe banden met Hollywood om de oorspronkelijke filmambities te leiden: Scott Stuber. Hoewel zijn naam misschien niet erg bekend is, zouden de films waaraan hij heeft gewerkt dat wel moeten zijn.

Hij produceerde de Jeremy Renner journalistieke thriller Kill the Messenger, Ted en het vervolg Ted 2 van Seth McFarlane en Peter Berg's recente Boston Marathon-bombardementenfoto, Patriot's Day.In wezen onthult deze aanwerving volledig de hand van Netflix: het wil een filmstudio worden en een belangrijke speler in Hollywood worden. Maar, zoals Bloomberg meldt, is een van de nadelen waarmee het wordt geconfronteerd, dat veel filmmakers hun projecten ontwikkelen met een theaterervaring in gedachten - niet de streamingdienst waar het uiteindelijk zal eindigen. De dagelijkse streaming en theatrale releases van Netflix hebben fervente tegenstand gehad van theatereigenaren. En in tegenstelling tot een van zijn concurrenten heeft Netflix ook geen Oscars op zak, wat het aantrekken van talent nog moeilijker maakt.

Ter vergelijking: Netflix' rivaal Amazon Prime Video geeft zijn films een theatrale run voordat ze worden gestreamd. Bovendien heeft de filmvleugel van Jeff Bezos twee Academy Awards op zak (beste acteur en beste originele scenario) en een handvol nominaties voor Casey Affleck van vorig jaar, met Manchester by the Sea in de hoofdrol. Misschien heeft het inhuren van de bekende indie-producer Ted Hope (21 Grams, The Ice Storm) in 2015 geholpen om die beelden naar huis te brengen. In dat licht is het volkomen logisch dat Netflix hetzelfde probeert.

Maar of het het succes van zijn tv-afdeling kan repliceren, is een gok. Tot dusverre heeft Netflix' benadering van tv zojuist alle originele projecten ondertekend om de hoeveelheid originele programmering die wordt aangeboden te vergroten. Een deel ervan raakt kijkers en critici, maar veel zeker niet. Wat films betreft, worden er voor elke Beasts of No Nation op de service vier interne Adam Sandler-films aangeboden. Stubers rol hier zou die reputatie kunnen helpen omkeren.

Aanbevolen verhalen

Siempo wil de telefoon zijn die je niet checkt

Siempo wil ons verlossen van de afhankelijkheid van onze smartphones met een uitgeklede Android...smartphone.

Meer mensen hebben Netflix dan een DVR

Dat is een enorme verandering ten opzichte van 2011, toen 44 procent van de huishoudens een DVR had en slechts 28 procent Netflix, volgens een rapport van Leichtman Research Group (LRG).

Experiment suggereert dat aardappelen echt zullen groeien op Mars

Het 'The Martian'-dieet zou binnenkort werkelijkheid kunnen worden.

Hoe u kunt voorkomen dat legitieme e-mails als spam worden gemarkeerd

E-mailservices classificeren berichten automatisch als spam als ze er spamachtig uitzien. En over het algemeen doen ze het redelijk goed. Maar die filters zijn niet perfect, en af ​​en toe ziet u mogelijk berichten die u naar de spammap wilt sturen.