Netflix helpt de laatste film van Orson Welles af te maken

NBC via Getty Images

Netflix is ​​normaal gesproken gericht op landingsrechten voor aankomende projecten. De laatste coup is echter beslist anders - het is een film die vier decennia te laat is. De streamingdienst heeft de rechten verworven op The Other Side of the Wind, een film van Orson Welles die sinds de jaren zeventig vastzit in de productieomgeving. Twee leden van de originele crew, ster Peter Bogdanovich en productiemanager Frank Marshall, zullen samen met producer Filip Jan Rymsza de creatieve kant van de zaak helpen overzien. Netflix is, zoals je zou kunnen raden, voornamelijk in de buurt om de film wereldwijd te financieren en te distribueren.

De film, die de spot drijft met een avant-garde regisseur die een comeback plant, werd vooral tegengehouden door het verschuiven van filmrechten en de daaruit voortvloeiende veranderingen in creatieve prioriteiten. Niemand was het eens over hoe het af te maken, om het maar bot te zeggen. De zaken kwamen pas echt in beweging in 2014, toen Bogdanovich, Marshall en Rymsza de rechten op de beelden kochten. Hoewel ze niet ver kwamen met een crowdfunding-campagne om de film op hun eigen voorwaarden af ​​te maken, kwam Netflix toen binnen om de dag te redden.Er is geen sprake van een releasedatum voor Other Side, maar dat is niet per se een slechte zaak. Rymsza vertelt de New York Times dat Netflix zijn team behoedt voor haast. En ongeacht wanneer de titel uitkomt, het kan een nuttig experiment voor Netflix blijken te zijn. De meeste van zijn grotere deals voor klassieke inhoud hebben betrekking op reboots of follow-ups. Dit zou niet alleen de markt meten voor het aanbieden van andere vintage films van grote namen - het zou de mogelijkheid kunnen vergroten om allerlei producties op de kop te tikken die anders geen tweede kans zouden krijgen.

Aanbevolen verhalen

Meer mensen hebben Netflix dan een DVR

Dat is een enorme verandering ten opzichte van 2011, toen 44 procent van de huishoudens een DVR had en slechts 28 procent Netflix, volgens een rapport van Leichtman Research Group (LRG).

Microsoft en Steelcase willen u helpen een droomwerkruimte te bouwen

Als nieuwe wederverkoper van Microsoft Surface Hubs wil Steelcase luxe meubelen combineren met technologie om uw kantoor meer collaboratief te maken.

Hoe 2016 af te sluiten met een knal?

Gebruik het momentum van het vierde kwartaal om jezelf naar meer succes in het nieuwe jaar te slingeren.