Nest Thermostat: 5 tips en trucs die je misschien nog niet kende

nest-thermostaat-5-tips-en-trucs-die je misschien nog niet kende foto 1

Inmiddels heeft vrijwel iedereen met een internetverbinding gehoord van het digitale Nest-thermostaatsysteem. Maar wist je dat het een heleboel coole functies heeft die op bijna elk apparaat in je huis passen?

Geprezen als de toekomst van het slimme huis, heeft het kleine apparaat dat een grote plons heeft gemaakt met Google de mogelijkheid om alles te doen, van eenvoudige taken zoals het regelen van het klimaat in elke kamer tot het synchroniseren met je telefoon om de verwarming aan te zetten voordat je zelfs maar door de deur loopt.Hier is een lijst met enkele van onze favoriete Nest-tweaks, hacks en snelkoppelingen waarvan je misschien nog niet wist.

Verbinding maken met een fitnesstracker

Fitness-trackers zijn geweldig voor veel dingen: ze helpen u meer te bewegen, langer te slapen en in het algemeen beter te eten. Maar wist je dat je je Jawbone UP kunt koppelen aan je Nest, zodat hij weet wanneer je slaapt en wanneer je wakker bent?

Hoewel het misschien klinkt als een soort griezelige bewakingskerstman die zich in je muren verstopt, helpt de Nest-link tussen je fitnesstracker je in feite om geld te besparen en tegelijkertijd comfortabeler te blijven. Het Nest haalt je slaapgegevens uit de metingen van de Jawbone en synchroniseert na verloop van tijd wanneer het opwarmt en wanneer het afkoelt, afhankelijk van de patronen die je volgt om wakker te worden en naar bed te gaan.

nest-thermostaat-5-tips-en-trucs-die je misschien nog niet kende foto 2

Dit betekent dat je nooit slaperig vastzit bij het proberen om je instellingen goed te krijgen, omdat je nog steeds de ochtendzon uit je ogen veegt, en je je geen zorgen hoeft te maken of de thermostaat is uitgeschakeld tegen de tijd dat je hoofd de 's nachts slapen.

Synchroniseren met Google Now

Eind 2014 besloten de technici van Nest dat het tijd was om optimaal te profiteren van hun samenwerking met Google en de Google Now-functie op te nemen in het ecosysteem van de thermostaat.

Een paar snelkoppelingen die Google Now gebruiken, omvatten de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen met behulp van de OK Google-spraakopdracht, evenals de optie om je Nest via de GPS in de telefoon zelf in de gaten te houden waar je bent. Wanneer je Nest detecteert dat je het kantoor hebt verlaten en op weg naar huis bent, begint hij automatisch met het voorverwarmen of voorkoelen van het huis, afhankelijk van het seizoen en je vastgestelde voorkeuren.

nest-thermostaat-5-tips-en-trucs-die je misschien nog niet kende foto 3

Deze functie is ook niet exclusief voor een enkel apparaat en kan worden toegevoegd aan de Android-telefoon van iedereen die al is goedgekeurd als geregistreerd lid van het huishouden. En maak je geen zorgen over de kinderen die aan de thermostaat knoeien terwijl je weg bent, want elke actie die plaatsvindt tussen een Google Now-account en het Nest, stuurt onmiddellijk een Now-kaart naar de verantwoordelijke beheerder.

Bescherm uw huis tegen brand

Ga je op vakantie, maar ben je bang dat een slordige elektriciteitskast problemen kan veroorzaken als het busje eenmaal is ingepakt en het gezin onderweg is?

Door gebruik te maken van de sensoren van Nest Protect, ontvang je een sms-bericht wanneer het CO2-niveau in huis boven een veilig niveau stijgt. Zodra de brand visueel is bevestigd via de Nest Cam, kun je je Rachio-sprinklersysteem activeren om water door het huis te sproeien in een poging de vlammen te doven.

nest-thermostaat-5-tips-en-trucs-die je misschien nog niet kende foto 4

En voor het geval je slaapt en je telefoon niet hoort, kun je de Nest koppelen aan LIFX-lampen, die automatisch elk licht in huis felrood gaan knipperen, zodat iedereen die langsloopt of in je straat woont het weet dat er iets in huis gebeurt dat hun onmiddellijke aandacht nodig heeft.

IFTTT-recepten toepassen

In ons vorige artikel over de If This Then That-app hebben we de vele verschillende manieren besproken waarop de one-size-fits-all utilitaire tool veel van de lacunes opvulde die nog over waren om het slimme huis zo samenhangend mogelijk te maken zijn.

Of deze verbroken verbindingen te wijten zijn aan advocaten of licentieovereenkomsten, kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar hoe dan ook, IFTTT stelt je Nest zonder mankeren open voor vrijwel elk ander slim apparaat in je huis. WeMo-lichtschakelaars, oudere Dropcam-beveiligingscamera's en GE Smart Appliances kunnen allemaal via IFTTT worden gekoppeld om verschillende taken uit te voeren, afhankelijk van het trigger- en actieprofiel dat u vooraf hebt ingesteld.

nest-thermostaat-5-tips-en-trucs-die-je-misschien-niet-kent-over foto 5

Enkele hoogtepunten zijn onder meer je Nest vertellen om de airconditioning uit te schakelen als de Weer-app op je iPhone detecteert dat het buiten koel is, je Hue-lampen koppelen om in te schakelen wanneer de Nest weet dat je binnen bent gelopen, of je op de hoogte stellen als er iets is beweging wordt gedetecteerd terwijl het huis leeg zou moeten zijn.

Verdien extra geld met OhmConnect

Hier is iets waarvan je waarschijnlijk niet dacht dat het Nest ooit zou kunnen doen... je betaald krijgen voor het gebruik ervan.

Met behulp van een pilotprogramma dat in Californië wordt getest, zal een nieuwe service van de startup OhmConnect daadwerkelijk gebruik maken van statistieken over piekenergiegebruik en terugkoopsystemen om uw stroom terug te verkopen aan het net tijdens de duurste uren van uptime.

nest-thermostaat-5-tips-en-trucs-die je misschien nog niet kende foto 6

Stel dat het bijvoorbeeld 18.30 uur is op een bijzonder warme dag. Normaal gesproken zou dit voor u en uw gezin de beste tijd zijn om de airconditioning op volle toeren te laten draaien, wat zowel u als het netwerk behoorlijk wat extra belasting kost. OhmConnect werkt door te synchroniseren met je Nest om je meldingen te sturen wanneer het optimale moment is om je verbruik te verlagen, en helpt bij de communicatie met het klimaatbeheersingssysteem om je net koel genoeg te houden, terwijl het nutsbedrijf de stroom opnieuw inpakt die je zou zijn gebruikt en laadt het op bij de buurman.

Na verloop van tijd kunt u met het systeem overal tussen de $ 50 en $ 150 per jaar verdienen door uw apparaten ongeveer een half uur per dag uit te schakelen. Voorlopig wordt het programma nog steeds uitgerold naar andere staten dan Californië, maar het zegt vol vertrouwen plannen te hebben om ergens tegen het einde van 2016 meer markten te bereiken.


Toen het Nest voor het eerst uitkwam (en snel werd opgepikt door Google), wisten niet veel mensen wat ze ermee moesten doen. Nu is er echter een hele reeks nieuwe apparaten zoals slimme camera's, smartphones en slimme wearables die uw smarthome net een beetje slimmer kunnen maken.

Afbeeldingscredits: Google, LIFX, Nest, Jawbone, OhmConnect, IFTTT

Meer verhalen

Hoe oudere documenten naar Word 2013 te converteren

Heeft u onlangs een upgrade naar Word 2013 uitgevoerd? Documenten die in eerdere versies van Word zijn gemaakt, zijn compatibel met Word 2013, maar de nieuwe functies in Word 2013 zijn niet beschikbaar in uw oudere documenten, tenzij u ze naar de nieuwste versie converteert.

IFTTT-recepten instellen en toepassen met de IF-app voor iOS

In onze nieuwste versie van het If This Then That-ecosysteem van apps, gaan we je helpen te leren hoe je het IF-programma kunt gebruiken om algemene regels op je iOS-apparaat toe te passen die op de achtergrond van je reguliere activiteiten worden uitgevoerd.

Geek Trivia: wat was het eerste commerciële elektronische navigatiesysteem voor in de auto?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de langst regerende monarch van een groot Europees land was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: bevindt zich het grootste Manta Ray Sanctuary ter wereld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe maak je een kloon van een document in Word

Het kan voorkomen dat u wijzigingen in een document wilt aanbrengen, maar niet het risico wilt lopen dat de wijzigingen permanent worden. Om te voorkomen dat het originele document wordt aangetast, kunt u een kloon van het document maken, en we zullen laten zien hoe u dit eenvoudig kunt doen.

Een back-up maken, wissen en herstellen van uw Apple Watch

De Apple Watch is op zichzelf een kleine computer met gegevensback-up en beveiligingsbehoeften. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u ervoor kunt zorgen dat er een back-up van uw Apple Watch wordt gemaakt, gewist en hersteld, net zoals u zou doen met uw smartphone.

Hoe u uw eigen recepten kunt maken met IFTTT op de iPhone

If This Then That is een reeks programma's en snelle hacks waarmee uw mobiele apparaten niet alleen eenvoudige opdrachten één voor één beter kunnen begrijpen, maar ook brede lijnen van lineaire patronen die kunnen worden geprogrammeerd, afhankelijk van hoe u een bepaald stukje technologie gebruikt in de echte wereld.

Hoe krijg je de L-vormige opmaakpictogrammen terug in Microsoft Word?

Ieder van ons heeft een voorkeurslay-out en -configuratie wanneer we met Microsoft Word werken, maar wat als iets waar je van houdt en waar je op vertrouwt, is verdwenen? De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een gefrustreerde lezer om hun Microsoft Word-lay-out terug te brengen naar de manier waarop ze dat willen.

Geek Trivia: Welke gewone culinaire groente werd in het 18e-eeuwse Europa als giftig beschouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!