De nieuwe huiscamera van Nest verbetert de beeldkwaliteit en weet wie wie is

nest-and-039;s-nieuwe-home-camera-ups-beeldkwaliteit-en-weet-wie-en-039;s-wie foto 1 Nest

Na de overname van Dropcam in 2014, wachtte Nest nog een jaar met de lancering van zijn eigen huisbewakingscamera. Het was niet echt een verbetering ten opzichte van de oude Dropcam Pro, en afgezien van het uitbrengen van een buitenversie met weerbestendige behuizing, heeft Nest zich sindsdien gericht op het verbeteren van zijn software. Maar nu is het smart home-bedrijf terug met een camera van de tweede generatie, de Nest Cam IQ, die serieuze upgrades op de hardwareafdeling biedt en een hoog prijskaartje dat daarbij past.

De Nest Cam IQ van $ 299 / £ 299 lijkt veel op de Nest Cam Outdoor van vorig jaar. In tegenstelling tot de allereerste camera heeft hij een schattige en ronde, volledig witte behuizing van polycarbonaat en een fraai, gepatenteerd scharnier waarmee je de lens kunt richten zoals je wilt. Een LED-meldingsring omringt nu het oog van de camera, gloeit groen wanneer iemand de livestream bekijkt en knippert blauw als de kijker er doorheen begint te praten. Achter de met glas bedekte voorkant zit een van de grootste upgrades: een nieuwe 8-megapixelsensor die 4K HDR-video kan vastleggen in een gezichtsveld van 130 graden.Een gebruiker zal nooit echt 4K-beelden van de camera zien, omdat deze opneemt en streamt met een maximale resolutie van 1080p. Sommige van de nieuwe functies die exclusief zijn voor de Nest Cam IQ maken echter gebruik van de 4K-ingang voordat deze wordt gecomprimeerd. Zo gebruikt 'Supersight' de feed om digitaal in te zoomen op gebieden waar beweging wordt gedetecteerd. Stel dat een inbreker door uw raam naar binnen kruipt. In de Nest-app zie je een 4x ingezoomde 1080p close-up van hen die binnenkomen, met een beeld-in-beeld van de hoofdfeed in de hoek (waar je altijd naar kunt overschakelen). Supersight zal ook de dief volgen terwijl hij door het gezichtsveld van de camera beweegt.

nest-and-039;s-nieuwe-home-camera-ups-beeldkwaliteit-en-weet-wie-en-039;s-wie foto 2

Gezichtsherkenning is een andere nieuwe headline-functie, mogelijk gemaakt door Google's 'best-in-class' FaceNet-technologie - dit is zeker niet de eerste camera voor thuisbewaking met deze functionaliteit. De Cam IQ registreert nieuwe gezichten in de Nest-app. Je kunt ze dan markeren als vrienden of familie, en waarschuwingen aanpassen zodat je alleen een melding krijgt wanneer een onbekende mok het pad van de camera kruist. Maar hiervoor heb je een Nest Aware-abonnement nodig waarmee je $ 10/£ 8 per maand of $ 100/£ 80 per jaar terugkrijgt nadat je gratis proefperiode van 30 dagen is verstreken.

Daarvoor krijg je echter ook de nieuwe 'intelligente audio-waarschuwingen'-functie die je raakt als je hond begint te blaffen of mensen buiten de camera horen praten. Deze functie is ook beschikbaar voor iedereen die ook een van de oudere Nest-camera's heeft, en vergeet niet dat Nest Aware ook continu opnemen van tien dagen en cloudopslag omvat.

Dankzij de verbeterde sensor en een betere processor met zes kernen vindt persoonsdetectie nu plaats op het apparaat in plaats van in de cloud. Deze functie kan onderscheid maken tussen mensen, huisdieren en objecten (zoals een flapperend gordijn), maar op de vorige camera's is deze alleen beschikbaar voor Nest Aware-abonnees.

Betere beeldkwaliteit en wat dat mogelijk maakt, is ongetwijfeld het belangrijkste verkoopargument van de nieuwe Nest Cam IQ, maar er zijn andere verbeteringen om van te spreken, zoals de twee 940nm infrarood-LED's voor beter nachtzicht zonder rode lichten. Drie microfoons beloven verbeterde ruis-/echo-onderdrukking en audioherkenning, terwijl een krachtigere luidspreker (blijkbaar een zevenvoudige upgrade) het op afstand schreeuwen tegen je kinderen maakt om te voorkomen dat de woonkamer een beetje meer verpest wordt. Wat dat betreft, kun je bij de lancering alleen in walkietalkie-stijl communiceren, maar een paar weken later zal nieuwe software worden uitgebracht die de camera als een permanente luidspreker zal laten functioneren.

nest-and-039;s-nieuwe-home-camera-ups-beeldkwaliteit-en-weet-wie-en-039;s-wie foto 3

De nieuwe camera ondersteunt ook de snelle 802.11ac wifi-standaard en naast de bestaande Alexa- en Google Home-integraties wordt het met de laatste een beetje gezelliger. Later dit jaar zal Nest extra Home-bedieningen inschakelen, zoals 'bewaar deze clip' en 'cast naar mijn tv'-commando's.

Al deze onmiddellijke en toekomstige upgrades hebben echter een prijs. De Nest Cam IQ is $ 299 / £ 299, of $ 100 / £ 140 duurder dan de eerste binnencamera van het bedrijf. Voeg een abonnement op Nest Aware toe en we hebben het niet over een onbeduidend bedrag (niet dat het buitensporig niet-concurrerend is of zo). De nieuwe camera wordt gelanceerd in elke markt waar Nest eind juni direct aanwezig is, en kan vandaag online worden besteld in de VS, het VK en verschillende andere Europese landen.

Aanbevolen verhalen

De nieuwe inbox van Twitter verzamelt DM's van mensen die je niet volgt

Twitter heeft een 'Verzoeken'-inbox toegevoegd om directe berichten te verzamelen van gebruikers die je nog niet volgt.

De Home-assistent van Essential is glad, rond en niet klaar

Andy Rubin's Essential Inc. heeft ook een Amazon Echo en Google Home-rivaal in de maak.

Fujifilm's SQ10 is een instant camera voor de Instagram-generatie

Hands-on met Fujifilm's hybride digitale instant camera, de Square SQ10.

Innoveren, verstoren en normaliseren: de ups en downs van toekomstige technologie

In de afgelopen 20 jaar heeft de mensheid innovatie en disruptie in een ongekend tempo zien toenemen, en het lijkt niet te stoppen. Als de kracht van...