Geek bouwt eigen iPhone met Chinese marktonderdelen

Voor de meeste consumenten zijn smartphones een gesloten doos. Je zet ze aan, laadt ze op, gebruikt ze, laadt ze weer op en blijft dat doen totdat de drang om te upgraden het overneemt. Als ze kapot gaan, breng je ze binnen voor reparatie (of gebruik dat als excuus om te upgraden). We kijken nooit naar binnen, sterker nog, regelmatige demontages van smartphones onthullen hoe moeilijk zelfs het openen ervan kan zijn.

Scotty Allen is een nerd en iemand die behoorlijk wat tijd in China doorbrengt. Toen hij in Shenzhen was, viel hem de overvloed aan mobiele telefoononderdelen op die op de markten van Huaqiangbei te koop waren. En dat bracht Scotty natuurlijk ertoe zich af te vragen of hij zijn eigen iPhone kon maken. In plaats van de vraag onbeantwoord te laten, besloot hij erachter te komen.Het antwoord, zoals de fascinerende video hieronder laat zien, is 'ja, dat kan.'

Er zijn echter een paar valkuilen. Zoals bij elk elektronicaproject zoals dit, heb je geduld, kennis, hulp en de beschikbaarheid van onderdelen nodig. Scotty had ze allemaal, maar er was nog behoorlijk wat frustratie en een paar maanden werk afgewisseld met hoofd krabben. Maar hij is er uiteindelijk toch in geslaagd om een ​​originele doos en alle accessoires te vinden die bij een officiële iPhone 6s horen.

Verwant

  • Apple iPhone 7 versus iPhone 6s: moet je upgraden? Apple iPhone 7 versus iPhone 6s: moet je upgraden?

Uit zijn experiment blijkt dat het maken van een iPhone niet alleen mogelijk is, maar ook met gerecyclede onderdelen. Zeer weinig van de componenten in lang afgedankte iPhones gaan verloren. In plaats van op de vuilnisbelt, komen ze weer op de markt terecht, als onderdeel en meestal in bulk verkocht. Zelfs kapotte onderdelen worden gerepareerd, zoals blijkt uit Scotty's pogingen om een ​​werkend logic board te krijgen.

Als je je afvraagt ​​waarom Scotty niet heeft geprobeerd een iPhone 7 te bouwen, is het antwoord eenvoudig. De markten in China zijn afhankelijk van gerecyclede/kapotte telefoononderdelen, en aangezien de iPhone 7 relatief nieuw is, zijn dergelijke onderdelen vrij schaars. Oudere iPhone-onderdelen zijn echter in overvloed te vinden, niet in de laatste plaats door de constante upgradecyclus waar consumenten aan vastzitten.

Aanbevolen verhalen

Splits de cheque met Facebook Messenger

Als je dinerplannen hebt gemaakt via Facebook Messenger-groepschat, waarom zou je er dan ook niet op die manier voor betalen?

NanoPi Kit bouwt een One Bay NAS voor $ 31, voeg gewoon opslag toe

Een bord van $ 8, een behuizing van $ 13 en een voeding komt neer op een investering van $ 31. Het duurste onderdeel is de harde schijf die u kiest om te gebruiken.

Apple bouwt eigen GPU voor iPhone en iPad

Dat zegt de geschifte leverancier die ze nu ontwerpt.

How-To Geek neemt een programmeur in dienst

We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid - we hebben een geweldige nieuwe hoofdredacteur aangetrokken, een aantal nieuwe schrijvers aangenomen en we hebben nieuwe gebieden betreden. Dus waarom ben ik nog steeds bezig met programmeren?