Maak een referentiefoto om uw cameralens op stof te controleren

neem-een-referentie-foto-om-uw-camera-lens-op-stof-foto te controleren 1

Het is irritant om na een lange dag fotograferen te ontdekken dat er op elke foto een stofje is verschenen. Leer hoe u een referentiefoto maakt om stof op uw cameralens te herkennen (en te verwijderen).

Foto door Olly Newport.Elektronicablog Unplggd deelt een eenvoudige techniek om je cameralens op stof te controleren. Open het diafragma, stel de lens in op oneindige focus en maak een foto van een schoon wit oppervlak (zoals een vel printerpapier). U kunt ook een begeleidende opname van een donker oppervlak maken als u een diepgaande vergelijking wilt maken. Hoewel ze suggereren om de testfunctie van de camera te gebruiken om de foto te bekijken, vinden we het LCD-scherm veel te klein. Laad de foto's op je computer en bekijk ze op een mooie grote monitor voor een grotere kans om die irritante stofdeeltjes te vinden.

Zodra je het stof hebt gevonden, is het tijd om die lens een grondige reiniging te geven.

Testen op stof op uw DSLR-cameralens [Unplggd/Apartment Therapy]

Meer verhalen

Netwerk opstarten (PXE) De Ubuntu LiveCD

Met de nieuwste release van Ubuntu voor de deur, dachten we dat we het zouden vieren door u te laten zien hoe u deze centraal beschikbaar kunt maken op uw netwerk met behulp van Network Boot (PXE).

Week in Geek: FBI verwijdert malware van botnetcomputers

Deze week hebben we geleerd hoe we meer dan 50 tools en technieken kunnen gebruiken om afbeeldingsachtergronden in Photoshop te verwijderen, papier te besparen door PDF's te markeren en te becommentariëren, automatische IE-updates te stoppen, de achtergrondafbeelding in Windows 7-mappen te wijzigen en het Ubuntu-bootloader-scherm aan te passen, upgrade een Ubuntu ISO

De populairste berichten van april: grappen, spyware en beveiliging

April stond boordevol geweldige artikelen over onderwerpen als het verwijderen van spyware, aan de slag gaan met Minecraft, geweldige computergrappen en meer. Kijk met ons mee als we terugkijken op de meest populaire artikelen van de afgelopen maand.

Desktop Fun: Starry Skies Wallpaper Collection Series 1

Met sterren gevulde luchten kunnen een uniek, mooi tintje geven aan vele soorten landschappen en ons hart inspireren als we verder kijken dan onze wereld naar de wonderen die daarachter liggen. Voeg wat sterrenkijkkracht toe aan je bureaublad en droom met de eerste in onze serie Starry Skies Wallpaper-collecties.

Maak poprocks in je keuken [Food Lab]

Als je liever hebt dat je gekke wetenschappelijke experimenten meer van de heerlijke en koolzuurhoudende variëteit zijn in plaats van de genetisch gemodificeerde dieren met laserstralen, heeft dit DIY Pop Rocks-recept alle ingrediënten voor een leuk weekendproject.

Wat u zei: hoe u uw wachtwoorden bijhoudt

Eerder deze week hebben we je gevraagd om je technieken voor het beheren en organiseren van je wachtwoorden te delen. Nu zijn we terug om de tools, trucs en tips te benadrukken die u gebruikt om uw wachtwoorden en internetbeveiliging te ruziën.

Hack een houten pallet in een hangstoel [DIY]

Je hebt nu waarschijnlijk een pallet of twee tegen de achtermuur van je kantoor staan; zo maak je van een van die oude pallets een comfortabele hangstoel voor in je achtertuin.

Locatiecache wist locatietracking van Android-telefoons

Als de recente opschudding over de agressieve iOS-trackinglogboeken van Apple u een beetje paranoïde maakt over wat uw Android-apparaat mogelijk opslaat, maakt Location Cache het eenvoudig om de locatiedatabase op uw telefoon te bekijken en te wissen.

Friday Fun: Angry Alien

Heb je een lange week gehad en heb je iets nodig om die laatste uren draaglijker te maken? Ga dan lekker zitten en maak je klaar voor een leuk stukje plezier! In de game van deze week is het jouw missie om de aliens op Moana te helpen de menselijke kolonisten te verjagen en ze naar huis te sturen.

Hoe zang te isoleren en op te slaan van muzieknummers met Audacity

Je hebt gezien hoe je zang verwijdert om karaoke-tracks te maken, maar wat als je de muziek niet wilt? Met een soortgelijk proces en goede bronaudio kun je de instrumenten weggooien en de zang behouden voor een a capella-effect.