Het nieuwe Premier League-plan van NBC Sports is verschrikkelijk voor iedereen

ADRIAN DENNIS via Getty Images

Toen NBC Sports gisteren zijn nieuwe Premier League Pass van $ 50 aankondigde, konden voetbalfans in de VS gemakkelijk enthousiast worden over de mogelijkheid om zonder kabelabonnement te kijken. Bij nadere inspectie kan de nieuwe uitzendstructuur voor de Engelse topcompetitie echter erger zijn dan een volledige reeks games te beperken tot degenen die een plan hebben met Comcast, Time Warner of andere providers. Sta me toe het uit te leggen.

Als je de uitgebreide reeks wedstrijden wilt die in het verleden beschikbaar was via de NBC Sports-apps, moet je betalen voor zowel het nieuwe abonnement als een kabelabonnement. De NBC Sports Gold Premier League Pass geeft abonnees gedurende het seizoen toegang tot 130 wedstrijden voor $50. Het Premier League-schema heeft veel meer wedstrijden dan dat, dus waar zijn de anderen? NBC zegt dat 'tot 250 games' beschikbaar zullen zijn voor kabelklanten die worden uitgezonden op NBC, NBCSN en CNBC - de drie netwerken die doorgaans elk weekend de beste matchups in de VS laten zien. Met andere woorden, NBC Sports verdeelt zijn dekking tussen mensen die bereid zijn te betalen voor kabel en mensen die dat niet zijn.NBC Sports bevestigde aan Engadget dat de enige keer dat Pass-abonnees games kunnen streamen die op NBC-netwerken worden uitgezonden, achteraf zullen zijn als gearchiveerde herhalingen van 'de meeste wedstrijden'.

Nu is $ 50 voor een heel seizoen niet zo'n grote investering. Maar je krijgt een beperkt aantal games en matchups die misschien niet super boeiend zijn, tenzij je een die-hard fan bent van een middelmatige Engelse topclub. Zelfs dan, wanneer mensen als Swansea City tegenover topclubs als Chelsea staan, is een kabelabonnement misschien de enige manier om te kijken. En hetzelfde geldt voor fans van goede clubs die het opnemen tegen vreselijke teams -- Manchester City-fans hebben dit nieuwe abonnement misschien nodig als ze tegen een team onderaan de tafel spelen. NBC zal hoogstwaarschijnlijk de beste wedstrijden van de week blijven uitzenden op zijn omroepnetwerken.

In feite schroeft NBC zowel snoersnijders als kabelabonnees.

Natuurlijk, de Premier League blijft aan populariteit winnen in de VS en NBC worstelt waarschijnlijk met een manier om geld te verdienen aan die Extra Time-spellen. Maar dit is een vreselijke oplossing voor zowel casual als die-hard voetbalfans. Breng ons gewoon $ 100 (of iets meer) per seizoen in rekening en geef ons toegang tot elke game zonder te eisen dat we een kabelplan hebben om de beste matchups te zien. Of geef ons de mogelijkheid om ons favoriete team te bekijken voor $ 75 per jaar - vergelijkbaar met wat MLB.tv biedt. Hé, het lijkt goed te werken voor MLB, NBA, NHL en de NFL.

Aanbevolen verhalen

Het nieuwe Gold-abonnement van Tinder toont je likes voordat je veegt

Tinder introduceert een andere abonnementsoptie, die wordt geleverd met een exclusief voordeel om bestaande premiumleden wat extra geld te laten verdienen. Tinder Gold g...

Drone Racing League seizoen twee begint morgen op ESPN

ESPN heeft nog een sport die je kunt proberen nu de NHL- en NBA-seizoenen voorbij zijn.

Hulu voegt NBC-netwerken toe aan zijn aankomende live tv-service

Alle vier de grote omroepnetwerken zijn klaar voor gebruik, maar er is nog steeds een Viacom-vormig gat in de zenderopstelling.