De fysica van Angry Birds

de-fysica-van-boze-vogels foto 1

Het schieten van woedende vogels uit een katapult brengt miljoenen casual gamers geluk, maar is het wetenschappelijk juist? Een toegewijde blogger verdeelt het tot de basis.

Bij Wired Magazine heeft Rhett Allain serieuze berekeningen gemaakt over het traject en de snelheid van de vogels in Angry Birds. Door gebruik te maken van schermopnamesoftware kon hij de lancering van de vogels beeld-voor-beeld detail vastleggen. Gewapend met een stapel framegrijpers begon hij de cijfers te kraken om te zien of de vogels zich gedroegen zoals ze zouden moeten als ze werden beperkt door echte fysica (zouden vogels die horizontaal worden geschoten bijvoorbeeld sneller gaan dan vogels die recht omhoog worden geschoten?)Zijn onderzoek is waarschijnlijk het meest grondige onderzoek naar de fysica van Angry Birds dat je waar dan ook kunt vinden. Klik op de onderstaande link om zijn methoden, vergelijkingen en conclusie te zien.

Is de lanceringssnelheid in Angry Birds constant? [Bedrade]

Meer verhalen

Bewaak uw energieverbruik thuis door een doe-het-zelf-vermogensmeterlezer te bouwen

Commerciële meteropnemers zijn duur; Met deze doe-het-zelf-hack kun je goedkoop je stroomverbruik controleren voor een groenere toekomst (en, realistisch gezien, een veel lagere rekening).

Vrijdagpret: Alien Attack 3D

Vrijdag is er weer en dat betekent tijd voor plezier en spel! In de game van deze week ben jij een wapensmokkelaar die is gevangengenomen en veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Maar het lot lacht je toe wanneer buitenaardse wezens het schip aanvallen waarop je wordt vervoerd. Kun je het meeste uit dit onverwachte halen

Hoe populaire effecten opnieuw te creëren door audio om te keren in Audacity

Je kunt Audacity gebruiken om een ​​paar veelvoorkomende en populaire effecten na te bootsen, zoals terugspoelen en die enge spookachtige pre-echo. Het enige wat u hoeft te doen is beginnen met omgekeerde tracks.

Hoe OneNote Printer te gebruiken om tekst uit afbeeldingen en PDF's te extraheren

Als u afbeeldingen of PDF-bestanden hebt met tekst erin die niet kan worden geselecteerd, kunt u de OneNote-printer en de ingebouwde OCR-functionaliteit gebruiken om de tekst eruit te extraheren. Hier is hoe het te doen.

Uit de doos met tips: Kindle-snelkoppelingen, zoeken naar bestanden in Explorer en eenvoudige Android-beltonen

Elke week nemen we even de tijd om in de reader-mailbag te duiken en er enkele smakelijke tips uit te halen. Deze week bekijken we Kindle-snelkoppelingen, pittige manieren om te zoeken in Explorer-mappen en eenvoudige Android-ringtone-organisatie.

Gestolen camerazoeker zoekt online naar de ID van uw camera

Het uitgangspunt is ongecompliceerd: uw camera stempelt elke foto met een uniek serienummer en dat serienummer verschijnt op alle foto's die niet zijn opgeschoond. Stolen Camera Finder scant online fotosites op zoek naar m...

Maak een referentiefoto om uw cameralens op stof te controleren

Het is irritant om na een lange dag fotograferen te ontdekken dat er op elke foto een stofje is verschenen. Leer hoe u een referentiefoto maakt om stof op uw cameralens te herkennen (en te verwijderen).

Verberg boekenplankluidsprekers in hardcoverboeken

Als je op zoek bent naar een onopvallende manier om deuntjes naar een kamer te brengen zonder overal luidsprekers te laten vallen, verbergt dit onopvallende elektronicaproject je luidsprekers in oude boeken.

Een stereoconnector vervangen en audiokabels en hoofdtelefoons redden

Een slechte audio-aansluiting kan uw luistertijd verkorten en u dwingen een nieuwe hoofdtelefoon te kopen. Als u echter dure blikken of zeldzame apparatuur heeft, kunt u geld besparen door de connector zelf te vervangen.

Vraag de lezers: wat is je geekhobby?

Deze week gaan we in op je geeky hobby's. Welke hobby's bouwen je geek-cred op, houden je soldeerbout warm of maken je op een andere manier geliefd bij je mede-nerds?