NASA crowdsourcet betere manieren om in ruimtepakken te poepen

REUTERS/NASA/Scott Kelly/Hand-out

In december kondigden NASA en de X Prize-wedstrijdwebsite HeroX de Space Poop Challenge aan om een ​​handsfree oplossing voor menselijk afval te vinden die zes dagen zou werken in een ruimtepak. De winnende inzending is ontworpen door luchtmachtkolonel Thatcher R. Cardon, commandant van de 47th Medical Group op de luchtmachtbasis Laughlin in Del Rio, Texas. Cardon's achtergrond als huisarts en vluchtchirurg heeft zeker geholpen bij het informeren van zijn systeem met een hygiënestokje.

Officieel het MCES Perineal Access & Toileting System (M-PATS) genoemd, meldt Inverse dat de toverstaf is bedekt met buisvormige stof die kan worden gebruikt in plaats van toiletpapier. De M-PATS bevat ook maxi pad-achtig ondergoed dat zich in het ruimtepak ontvouwt. Cardon kreeg een prijs van $ 15.000 voor de winnende inzending.De tweede oplossing, het Air-Powered Urine and Stool Handling (Air-PUSH) systeem, is ook ontworpen door een team van artsen die elkaar ontmoetten tijdens hun studie chemische technologie aan de Universiteit van Texas in Austin. Air-PUSH gebruikt lichaamsbewegingen om afval van de astronaut weg te houden voordat het desinfecteert en droogt om de dingen zo schoon mogelijk te houden. De derde plaats ging naar de in Londen gevestigde ontwerper Hugo Shelley die SWIMSuit bedacht, een paar zwaartekrachtondergoed dat tot zes dagen afvalbeheer biedt.

Nu de competitie voorbij is, zegt NASA dat zijn ingenieurs verschillende opties voor afvalbeheer zullen testen terwijl het zijn nieuwe ruimtepak ontwerpt. De jury selecteerde de winnaars van de Space Poop Challenged op basis van welke winnaars binnen de komende drie of vier jaar in een haalbare oplossing zouden kunnen worden omgezet. Aangezien astronauten doorgaans enkele uren ruimtepakken moeten dragen, zou elke oplossing die hygiënischer is dan de luiers die momenteel worden gebruikt, zeker een welkome afwisseling zijn.

Aanbevolen verhalen

8 manieren om uw denken te veranderen van werknemer naar eigenaar

Zelfs de beste werknemers kunnen moeite hebben om zich aan te passen wanneer ze de baas worden.

Uber huurt oude NASA-ingenieur in om aan 'vliegende auto's' te werken

De app-gebaseerde autoservice heeft een geavanceerde vliegtuigingenieur van NASA aan boord gebracht.

De zelfrijdende auto's van Google worden steeds beter in autonomie

En Tesla test Autopilot op de openbare weg.

Help astronauten poepen in de ruimte

Dien uw ideeën in bij NASA's crowdsourced-competitie en maak kans op $ 30.000.