NASA AI legde automatisch de veranderingen vast in de beroemde Ethiopische vulkaan

nasa-ai-autocaptured-de-veranderingen-in-beroemde-ethiopische-vulkaan foto 1 guenterguni via Getty Images

Kunstmatige intelligentie kan satellieten en andere ruimtevaartuigen helpen om interessante verschijnselen waar te nemen voordat mensen ze zelfs maar zien. Voorbeeld: NASA's Earth Observing 1 (EO-1) ruimtevaartuig begon met het vastleggen van beelden van de Erta Ale-vulkaan in Ethiopië zodra deze eind januari een nieuwe spleet ontwikkelde. Vulkanologen houden Erta Ale nauwlettend in de gaten, aangezien het een van de weinige vulkanen is met lavameren op de top. Ze stuurden verzoeken in met het verzoek aan NASA om zijn Earth Observing-1-satelliet te gebruiken om foto's van de uitbarsting te maken, maar tegen die tijd waren de beelden al beschikbaar.

EO-1's AI genaamd Autonomous Sciencecraft Experiment (ASE) werd gewaarschuwd door een van de andere satellieten in zijn netwerk over het evenement. Vervolgens stuurde het EO-1 aan het werk en fotografeerde de zich ontwikkelende lavameren van Erta Ale, ver voordat iemand erom vroeg. ASE heeft de afgelopen 12 jaar de acties van zijn gastheersatelliet geleid. Het stelt onderzoekers binnen 90 minuten op de hoogte van het detecteren van een gebeurtenis en geeft EO-1 binnen een paar uur een nieuwe taak. Een grondteam heeft doorgaans weken nodig om hetzelfde te bereiken.nasa-ai-autocaptured-de-veranderingen-in-beroemde-ethiopische-vulkaan foto 2

[Image credit: NASA/JPL/EO-1 Mission/GSFC/Ashley Davies]

De EO-1 is ontworpen om geavanceerde satelliettechnologie te testen, en het team zou de AI slechts zes maanden gebruiken. Ze waren echter zo succesvol dat ze 'het meer dan 12 jaar deden'. Gedurende die tijd gaf ASE de satelliet de opdracht om actieve lavastromen in kaart te brengen, methaanlekken in de gaten te houden en herbebossingsinspanningen in de Amazone in de gaten te houden, naast vele andere taken.

NASA zal eind maart EO-1 en ASE afsluiten, maar alles wat ze hebben bereikt, zal niet verloren gaan. Ze zijn erin geslaagd astronomen ervan te overtuigen dat AI's het ruimtevaartuigen mogelijk zullen maken om te handelen zodra een gebeurtenis plaatsvindt. Zoals Ashley Davies, hoofdwetenschapper van ASE, zei, stelt het sondes in staat om 'waardevolle wetenschappelijke gegevens vast te leggen die anders verloren zouden gaan'.

Aanbevolen verhalen

ARM kondigt chiprevisie aan voor AI Future

Kunstmatige intelligentie zal de elektronische apparaten van morgen slimmer maken, maar niet als hun processors - gemaakt door bedrijven als ARM - niet opgewassen zijn tegen de taak.

11 veranderingen in levensstijl die u moet toepassen als u rijk wilt worden

Bespaar onnodige uitgaven, bespaar agressief en visualiseer hoe je daar komt. Maar vergeet niet te investeren in jezelf en in relaties met andere succesvolle mensen.

Nieuw NASA-budget richt zich bijna uitsluitend op ruimte

Het bureau krijgt meer geld, maar de toekomst van aardwetenschappelijke programma's is twijfelachtig.

Ik gebruikte sociale media en bloggen om beroemd te worden voor niets

Hoe een man sociale media gebruikte om een ​​legende te worden in zijn eigen geest -- en in Peru.