Facebook gaat na moord 3K inhuren om video's te beoordelen

Facebook beloofde vorige maand 'het beter te doen' nadat een man in Cleveland een bejaarde had neergeschoten en vermoord en een video van de moord op het sociale netwerk had geplaatst. Nu maakt het bedrijf die belofte waar.

In een bericht op woensdag zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg dat het bedrijf 3.000 mensen zal toevoegen aan zijn community operations-team om 'de miljoenen rapporten die we elke week krijgen te bekijken en het proces om dit snel te doen te verbeteren'. Dat komt bovenop de 4.500 recensenten die Facebook momenteel in dienst heeft.'De afgelopen weken hebben we mensen zichzelf en anderen pijn zien doen op Facebook – live of in video die later wordt gepost', schreef Zuckerberg. 'Het is hartverscheurend en ik heb nagedacht over hoe we het beter kunnen doen voor onze gemeenschap. Als we een veilige community willen bouwen, moeten we snel kunnen reageren.'

Hij zei verder dat Facebook ook 'werkt om deze video's gemakkelijker te rapporteren', zodat het bedrijf de video sneller kan verwijderen en/of de persoon kan helpen.

In het geval van de moord op Cleveland zei Facebook meer dan een uur en 45 minuten nadat het was gepost een rapport over de video met de schietpartij te hebben ontvangen. Het bedrijf schakelde het account van de verdachte binnen 23 minuten na ontvangst van het eerste rapport over de moordvideo uit, maar gaf toe dat dit niet goed genoeg was.

De misdaad volgde op verschillende verontrustende incidenten die werden vastgelegd op Facebook Live, van schietpartijen tot aanranding. Het sociale netwerk heeft ook te maken gehad met tieners en tweens die hun eigen zelfmoorden live streamen; Facebook heeft sindsdien zijn zelfmoordpreventietools geïntegreerd in Live, dus als je naar een uitzending kijkt en iemand uiting geeft aan zelfmoordgedachten, kun je de video rapporteren en de persoon om hulp vragen.

Verwant

  • Live streaming video moet stoppenLive streaming video moet stoppen

Zuckerberg zei in zijn post van vandaag dat het bedrijf 'het eenvoudiger gaat maken om problemen aan ons te melden, sneller voor onze recensenten om te bepalen welke berichten in strijd zijn met onze normen en gemakkelijker voor hen om contact op te nemen met de politie als iemand hulp nodig heeft'.

Hij zei dat Facebook vorige week een melding ontving dat iemand op Live zelfmoord overweegt.

'We hebben onmiddellijk contact opgenomen met de politie en ze hebben kunnen voorkomen dat hij zichzelf pijn deed', schreef Zuckerberg. 'In andere gevallen waren we niet zo gelukkig.'

Aanbevolen verhalen

Facebook gaat 3.000 moderators inhuren om livestream geweld aan te pakken

Zuckerberg geeft toe dat het sociale netwerk sneller moet reageren op problematische video's.

WSJ: Facebook wijst door vrouwen geschreven code vaker af dan mannen

Facebook wijst de schuld al van zichzelf af en zegt dat een gebrek aan senior vrouwelijke programmeurs in technologie het echte probleem is.

Google's AI en hardware push was toch niet gek

Google's push in hardware en AI kan eindelijk zijn vruchten afwerpen.