Het mysterie van wat millennials echt willen is eindelijk opgelost

De jeugd, zo wordt gezegd, wordt verspild aan de jeugd.

En hoewel elke generatie de woede trekt van degenen die worden geplaagd door vergrote prostaat en chronische lage rugpijn, lijkt de vitriool voor millennials mij bijzonder gemeen en onverdiend. Neem bijvoorbeeld mijn recente ontmoeting met een enthousiaste jonge student die enig licht wierp op wat millennials echt willen.

Op 31 maartst, 2017, reisde ik naar Dublin, Ierland om te spreken op een conferentie voor kleine en middelgrote ondernemingen. Mijn onderwerp was hot op de pagina's van Entrepreneur - Waarom belt mijn klant me niet terug?Na de conferentie ging ik naar de kroeg en zat naast een jonge man, Paul, die net was afgestudeerd aan de universiteit en een pruimpositie had gekregen bij een groot ruimtevaartbedrijf. Neergestreken op een barkruk en Guinness aan het zuigen (geen betaalde aantekening hoewel ik wel van Guinness houd), wisselden we beleefdheden uit en, zoals Amerikanen die naar het buitenland reizen gewoon zijn, bespraken we wat ons naar onze huidige locatie bracht.

Ik vertelde hem over mijn toespraak en de ironie van een sessie die ik bijwoonde, waar een vrouw van 60 jaar een enthousiast publiek vertelde over wat millennials willen. Hij luisterde aandachtig voordat hij reageerde, wat een onzin.

Paul spreekt niet voor alle millennials, maar ik denk dat hij genoeg spreekt zodat anderen er acht op moeten slaan. Het was misschien de Guinness (nog steeds geen betaalde goedkeuring), maar wat hij zei was logisch. Dus hier is wat ik me kan herinneren van de woorden van scherpzinnigheid en wijze raad van een vreemdeling die ik ontmoette in een bar in Dublin, die al dan niet Paul heette.

Een fatsoenlijke baan met voordelen.

Millennials willen een fatsoenlijke baan; geen deeltijdbaan waarbij het hun verboden is meer dan 36 uur te werken, anders worden ze als voltijds beschouwd. Een verrassend aantal bedrijfstakken -- van kinderdagverblijven tot autismecentra -- verwachten een universitaire opleiding, maar zijn slechts bereid een haartje meer te betalen dan het minimumloon en zullen onder geen beding een voltijdse baan aanbieden.

Gerelateerd: Hoe millennials de nieuwe wereld van werk ontsluiten

Een fatsoenlijke baan die hen een leven biedt.

Millennials willen een leefbaar loon verdienen. Er is een verschil tussen een leefbaar loon verdienen en een bestaansloon verdienen dat op een leefbaar loon lijkt. Hier is een generatie opgezadeld met ongekende schulden van studieleningen, en ik weet zeker dat de harteloze griezels met recht kunnen zeggen dat niemand hen heeft GEDWONGEN om die leningen af ​​te sluiten. Ik zou zeggen dat ja, ze werden gedwongen om die leningen te nemen.

Ik begrijp het argument dat niemand leningen voor oudere mensen heeft betaald, maar nogmaals, er was ook niet deze convergentie van roofzuchtige leningen, torenhoge kosten van hoger onderwijs en diploma-inflatie. Voor velen en meer was het ofwel een lening aangaan of niet naar de universiteit gaan en vechten voor de steeds competitiever wordende ongeschoolde posities.

Gerelateerd: 5 manieren waarop millennials als geen generatie voor hen zijn

Millennials willen 'goede' voordelen, die hun ouders gewoon als 'voordelen' beschouwden.

We willen goede zorg, betaalde vakanties en vakantiedagen. Wat we willen, zegt Paul, is wat onze ouders als vanzelfsprekend beschouwen.

Paulus heeft geen ongelijk. Een snelle blik op de totale vergoeding voor nieuw aangeworven millennials is behoorlijk somber. Lijkt $ 36.000 veel? Want als je de co-pays en alle voordelen aftrekt waarvoor de werknemers van vandaag moeten betalen die de arbeiders van gisteren kregen als onderdeel van een compensatiepakket, kan dat salaris gewoon niet zo ver worden opgerekt.

Gerelateerd: 5 redenen waarom millennials niet afhankelijk moeten zijn van een baan van 9 tot 5

Millennials willen dat hun werk zinvol is.

Millennials willen dat hun managers duidelijk verwoorden wat er wordt verwacht en wat de opdracht is en dat ze vervolgens uit de weg gaan. We willen niet werken in een open-cube, Google-werkruimte, zegt Paul. We willen gewoon kunnen samenwerken met onze collega's en ons werk zo goed mogelijk doen.

Paul vertelde me dat hij momenteel twee maanden betaald verlof had (een uitkering waarover hij had onderhandeld toen hij werd aangenomen) en het gesprek ging over hoe hij zijn resterende dagen in Dublin moest doorbrengen. Ik liep de lijst af met toeristische dingen die hij kon doen en zei toen half schertsend: 'het is niet bepaald Amsterdam.'

Hierop lichtte Paul op en zei: waarom blijf ik in de (expletieve) vijf dagen hier als ik in Amsterdam zou kunnen zijn? Hij pakte zijn telefoon en met vingers zwaaiend met de behendigheid die alleen te vinden is in iemand die in de wereld van sms'en is opgegroeid, had hij zijn plannen om de volgende ochtend naar Amsterdam te vertrekken veranderd (zoveel voor mij, werkend voor het Dublin Office of Travel and Tourism ). Ik gaf hem mijn kaart en vroeg hem contact met me op te nemen toen hij landde, gewoon om contact te houden.

Misschien had ik Paul moeten aanmoedigen om die vier extra dagen in Dublin te blijven en te genieten van de rijke cultuur en het glooiende groene landschap. Misschien was het suggereren van vierdaags bacchanaal niet het slimste wat ik had kunnen doen. Ik hoop dat hij slaagt voor zijn drugstest als hij zich eindelijk meldt op zijn werk. Ik weet zeker dat het goed komt en bovendien is schoon plassen nog relatief goedkoop.

Phil LaDuke

Phil LaDuke is een Safety Transformation Architect bij Environmental Resources Management. Als auteur schrijft hij op zijn blog over zaken, veiligheid van werknemers en organisatorische verandering. Een fervent gebruiker van sociale media voor zakelijke...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Drone-voorschriften: wat u moet weten

Als je een drone bezit of van plan bent er een te kopen, moet je op de hoogte zijn van de FAA-regels voor buitenvliegen.

IBM's Watson is echt goed in het maken van behandelplannen voor kanker

Clinici blijven het kankeronderzoeksrepertoire van IBM Watson uitbreiden.

10 levensregels voor millennials die serieus willen miljonair worden tegen 30 jaar

Combineer een vroege en gerichte start met een fatsoenlijke baan, een bijbaantje en gedisciplineerde uitgaven. Je kunt niet missen.

Musea gebruiken CT-scans om het mysterie uit mummies te halen

Iets minder magie en veel meer wetenschap.