MySql: geef toestemming voor aanmelding van rootgebruikers vanaf elke host

Merk op dat dit niet erg veilig is en alleen mag worden gebruikt voor een lokale ontwikkelbox waar je geen zin hebt om individuele machtigingen in te stellen, maar toch verbinding moet maken vanaf andere machines.

Om deze functie te configureren, moet u de mysql-gebruikerstabel bijwerken om toegang vanaf elke externe host mogelijk te maken, met behulp van het jokerteken %.

Open de opdrachtregel mysql-client op de server met behulp van het root-account.mysql -uroot

Dan wil je de volgende twee commando's uitvoeren om te zien waar de root-gebruikershost al op is ingesteld:

gebruik mysql;
selecteer host, gebruiker uit gebruiker;

Hier is een voorbeeld van de uitvoer in mijn database, wat vrijwel de standaardinstellingen zijn. Merk op dat ubuntuserv de hostnaam van mijn server is.

mysql> gebruik mysql;
Tabelinformatie lezen voor het invullen van tabel- en kolomnamen
U kunt deze functie uitschakelen om sneller op te starten met -A
Database gewijzigd

mysql> selecteer host,gebruiker van gebruiker;
+—————+——————+
| gastheer | gebruiker |
+—————+——————+
| ubuntuserv | wortel |
| localhost | debian-sys-maint |
| localhost | wortel |
+—————+——————+
3 rijen in set (0.00 sec)

Nu zal ik de ubuntuserv-host bijwerken om de wildcard te gebruiken en vervolgens de opdracht geven om de privilegetabellen opnieuw te laden. Als u deze opdracht uitvoert, vervangt u ubuntuserv door de hostnaam van uw box.

update user set host=’%’ waar user=’root’ en host=’ubuntuserv’;
doorspoelrechten;

Dat is alles. Nu kon ik verbinding maken met die server vanaf elke andere machine in mijn netwerk, met behulp van het root-account.

Nogmaals, merk op dat dit niet erg veilig is, en je moet er op zijn minst voor zorgen dat je een root-wachtwoord hebt ingesteld.

Meer verhalen

Toon standaard het GRUB-menu op Ubuntu

Wanneer Ubuntu opstart, zie je normaal gesproken kort een scherm dat zegt dat GRUB wordt geladen. even geduld aub... Druk op Esc om het menu te openen...

Hoe u uw Ubuntu-kernel kunt aanpassen

Kernelaanpassing is niet voor iedereen. Houd er rekening mee voordat u dit probeert, dat het uw systeem kan breken.

Extern bureaublad (VNC) inschakelen op Kubuntu

Kubuntu bevat de ingebouwde mogelijkheid om andere gebruikers de desktop te laten besturen. Net als Ubuntu kunt u gebruikers toegang geven tot de desktop en deze beheren via de VNC-client. In tegenstelling tot Ubuntu zijn er veel meer opties.

IIS installeren op Windows 7 of Vista

Als u een ontwikkelaar bent die ASP.NET gebruikt, is IIS (Internet Information Server) een van de eerste dingen die u op Windows 7 of Vista wilt installeren. Houd er rekening mee dat uw versie van Windows mogelijk niet met IIS wordt geleverd. Ik gebruik Windows 7 Ultimate-editie.

Installeer TrueCrypt op Ubuntu Edgy

TrueCrypt is een fenomenale open-source schijfversleutelingssoftware die op Windows of Linux draait. Helaas werkt het installatieprogramma niet zo goed op Ubuntu Edgy, dus ik heb dit artikel gemaakt om u door het proces te helpen.

Snel kopiëren en plakken met de muis inschakelen op SecureCRT

SecureCRT gebruikt de toetsen Ctrl+Ins en Shift+Ins voor kopiëren en plakken in plaats van de normale Windows-standaardwaarden van Ctrl+C / V. De reden waarom dit wordt gedaan is omdat de meeste unix- of linux-varianten die toetsen gebruiken als onderdeel van de shell.

Sneltoetsen voor Bash (Command Shell voor Ubuntu, Debian, Suse, Redhat, Linux, enz.)

De standaardshell op de meeste Linux-besturingssystemen wordt Bash genoemd. Er zijn een aantal belangrijke sneltoetsen waarmee u vertrouwd moet raken als u van plan bent veel tijd op de opdrachtregel door te brengen. Deze sneltoetsen zullen u veel tijd besparen als u ze leert.

Zie welke bijgewerkte pakketten beschikbaar zijn vanaf de Ubuntu-opdrachtregel

Als u Ubuntu Server gebruikt, of zelfs als u uw bureaublad liever vanaf de opdrachtregel beheert, wilt u kunnen zien welke pakketten beschikbaar zijn voor update. Ubuntu bevat een geweldige tool voor pakketbeheer, Aptitude genaamd, die u een interactieve omgeving geeft van waaruit u

Zie waar een pakket is geïnstalleerd op Ubuntu

Als u eenmaal het hulpprogramma apt-get gebruikt om een ​​pakket te installeren, lijkt het soms in het niets te verdwijnen. Je weet dat het is geïnstalleerd, je hebt alleen geen idee waar.

Zie welke versie van een pakket is geïnstalleerd op Ubuntu

Het pakketbeheersysteem op Ubuntu maakt het uiterst eenvoudig om pakketten te installeren en te verwijderen, maar soms is het belangrijk om erachter te komen welke versie van een bepaald pakket u daadwerkelijk hebt geïnstalleerd.