Multitasken als een professional met AquaSnap

Ben je het beu om heen en weer te schuiven tussen vensters? Hier is een handige app waarmee u al uw vensters georganiseerd en toegankelijk kunt houden.

AquaSnap is een geweldig gratis hulpprogramma waarmee u eenvoudig en efficiënt meerdere vensters tegelijkertijd kunt gebruiken. Een van de grootste nieuwe functies van Windows 7 is Aero Snap, waarmee u eenvoudig vensters naast elkaar kunt bekijken door vensters eenvoudig naar de zijkant van uw scherm te slepen. Na het afgelopen jaar Windows 7 te hebben gebruikt, is Aero Snap een van de functies die we echt missen bij het gebruik van oudere versies van Windows.

Met AquaSnap heb je nu alle functies van Aero Snap en meer in Windows 2000, XP, Vista en natuurlijk Windows 7. Het geeft je niet alleen Aero Snap-functies, maar AquaSnap geeft je ook meer controle over je vensters om maak je productiever.Aan de slag

AquaSnap is een gratis download voor Windows 2000, XP, Vista en 7. Download het kleine installatieprogramma (link hieronder) en installeer het met de standaardinstellingen.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 1

AquaSnap wordt automatisch uitgevoerd zodra het is geïnstalleerd en u zult een nieuw pictogram in uw systeemvak zien.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 2

Nu kunt u doorgaan en het in gebruik nemen. Sleep een venster naar een rand of hoek van uw bureaublad en u ziet een pictogram dat aangeeft welk deel van het scherm het venster zal beslaan.

Door het naar de zijkant van het scherm te slepen, breidde het venster uit om de rechterhelft van het scherm te vullen, net als de standaard Aero Snap in Windows 7. Je kunt het venster wegslepen om het terug te brengen naar zijn vroegere grootte.

AquaSnap werkt ook op elke hoek van het scherm, dus u kunt 4 vensters naast elkaar hebben. We hebben al 3 vensters in de hoeken geklikt en merken dat we een vierde venster naar de rechterbenedenhoek slepen.

U kunt ook vensters aan de onder- en bovenkant van het scherm vastklikken. Hier hebben we Word naar de onderste helft van het scherm geklikt en slepen we Chrome naar boven.

U kunt zelfs interne vensters knippen in Multiple Document Interface (MDI)-programma's zoals Excel. Hier snappen we een werkmap in Excel aan de linkerkant om 2 werkmappen naast elkaar te bekijken.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 7

Bovendien kunt u met AquaSnap elk venster altijd bovenaan houden. Schud gewoon een willekeurig venster en het wordt semi-transparant en blijft bovenop alle andere vensters. Let op de transparante rekenmachine hier bovenop Excel.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 8

Alle functies van AquaSnap werken ook uitstekend in Windows 2000, XP en Vista. Hier snappen we IE6 aan de linkerkant van het scherm in XP.

Hier zijn 3 vensters aan de zijkanten geklikt in XP. U kunt de snapmodi combineren en bijvoorbeeld twee vensters aan de rechterkant en één venster aan de linkerkant hebben. Dit is een geweldige manier om de productiviteit te maximaliseren als u meer ruimte in een van de vensters nodig heeft.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 10

Zelfs AquaShake werkt om een ​​venster transparant en bovenaan te houden in XP.

Instellingen

AquaSnap heeft een gedetailleerd instellingendialoogvenster waar u het kunt aanpassen om precies te werken zoals u wilt. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram in de taakbalk en selecteer Instellingen.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 12

Vanaf het eerste scherm kun je kiezen of je wilt dat AquaSnap met Windows start en of je wilt dat er een pictogram in het systeemvak wordt weergegeven. Als u het systeemvakpictogram uitschakelt, hebt u toegang tot de AquaSnap-instellingen via Start > Alle programma's > AquaSnap > Configuratie (of zoekt u eenvoudig naar Configuratie in Vista of Windows 7).

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 13

Op het tweede tabblad in instellingen kunt u kiezen wat u wilt dat elk snapgebied doet. Je kunt ook twee andere voorinstellingen kiezen, waaronder AeroSnap (die net als de standaard Aero Snap in Windows 7 werkt) en AquaSnap simple (die alleen aan de randen van het scherm klikt, niet aan de hoeken).

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 14

Op het derde tabblad kunt u de dekking van vastgezette vensters vergroten of verkleinen bij gebruik van AquaShake, en kunt u ook de schudgevoeligheid verhogen of verlagen. Als u de voorkeur geeft aan de standaard AeroShake-functionaliteit, die alle andere geopende vensters minimaliseert wanneer u een venster schudt, kunt u daar ook voor kiezen.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 15

Op het vierde tabblad kunt u een optionele functie activeren, AquaGlass. Als je dit activeert, worden vensters transparant als je ze over het scherm sleept.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 16

Ten slotte kunt u op het laatste tabblad de kleur en dekking van de voorbeeldrechthoek wijzigen of deze eenvoudig uitschakelen.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 17

Of, als u AquaSnap tijdelijk wilt uitschakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Uit. Als u in Windows 7 AquaSnap uitschakelt, wordt uw standaard Windows Aero Snap-functionaliteit hersteld en in andere versies van Windows kunt u helemaal geen vensters meer laten klikken. U kunt dan de stappen herhalen en Aan selecteren als u AquaSnap weer wilt gebruiken.

multitasken-als-een-pro-met-aquasnap foto 18

Conclusie

AquaSnap is een handig hulpmiddel om u productiever te maken op uw computer. Met een breed scala aan handige functies is er voor elk wat wils.

AquaSnap downloaden

Meer verhalen

Open meerdere sites zonder de menu's in Firefox opnieuw te openen

Ben je gefrustreerd omdat je je menu's opnieuw moet openen voor elke website die je nodig hebt of wilt bekijken? Nu kunt u die menu's open houden terwijl u meerdere websites opent met de Stay-Open Menu-extensie voor Firefox.

Vraag de lezers: welke webbrowser gebruikt u?

Gisteren hebben we gekeken naar het stemscherm van de browser, dat 12 verschillende browsers biedt als alternatief voor IE voor Europese Windows-gebruikers. Dit zette ons aan het denken over de vraag van deze week. Welke browser gebruikt u voor uw dagelijkse webnavigatie?

Converteer video en verwijder reclame in Windows 7 Media Center met MCEBuddy 2x

Kijk vandaag eens naar MCEBuddy voor Windows 7 Media Center. Deze handige app neemt automatisch uw opgenomen tv-bestanden en converteert ze naar MP4-, AVI-, WMV- of MPEG-indeling. Het heeft zelfs de mogelijkheid om die vervelende reclames tijdens het conversieproces te verwijderen.

Eigenschappen toevoegen Terug naar het contextmenu in Firefox

Is het u opgevallen dat de opdracht Eigenschappen is verwijderd uit het contextmenu in Firefox 3.6? Als je het hebt gemist, kun je het hier terugkrijgen.

Probeer Windows Phone 7 vandaag nog op uw pc

Er wordt geanticipeerd op de nieuwe Windows Phone 7-serie sinds Microsoft deze onthulde op het Mobile World Congress in februari. Dankzij gratis hulpprogramma's voor ontwikkelaars kunt u nu uit de eerste hand de basisapparaten uit de Windows Phone 7-serie op uw pc ervaren.

Schakel YouTube-opmerkingen uit tijdens het gebruik van Chrome

Ben je het zat dat de reacties op YouTube vol godslastering of irritant zijn om naar te kijken? Nu kun je video's minus de reacties bekijken met de No YouTube Comments-extensie voor Google Chrome.

Kies de teksteditor die wordt gebruikt om de broncode in Internet Explorer te bekijken

Iedereen heeft een favoriete teksteditor die ze graag gebruiken bij het bekijken van of werken met broncode. Als u niet tevreden bent met de standaardkeuze in Internet Explorer 8, sluit u dan bij ons aan terwijl we u laten zien hoe u toegang tot uw favoriete teksteditor kunt instellen.

Aan de slag met Boxee

Boxee is een gratis Media PC-applicatie die draait op Windows, Mac en Ubuntu Linux. Met Boxee kunt u online video, muziek en foto's integreren met uw eigen lokale media en sociale netwerken. Vandaag gaan we Boxee en enkele van zijn functies nader bekijken.

Afbeeldingen en andere objecten centreren in Office 2007 en 2010

Soms kan het moeilijk zijn om een ​​afbeelding in een document te centreren door deze gewoon te slepen en te slepen. Vandaag laten we u zien hoe u afbeeldingen, afbeeldingen en andere objecten perfect centreert in Word en PowerPoint.

Het stemscherm van de Windows-browser biedt een webbrowserkeuze voor Europese gebruikers

Sinds maart mogen onze vrienden aan de andere kant van de vijver in Europa beslissen welke browser ze willen installeren met hun Windows-besturingssysteem. Vandaag dachten we dat we eens zouden kijken naar de stemkeuzes, sommige zijn bekend en van andere heeft u misschien nog nooit gehoord.